Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
    Εννιά χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, βάρκες της πολιτικής ακτοφυλακής και 27 σκυλιά της αστυνομίας επιστρατεύτηκαν για τη φιέστα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Την εκδήλωση άνοιξε μπάντα αποτελούμενη από 563 μέλη τα οποία ήταν ντυμένα με στολές γενίτσαρων ενώ αεροσκάφη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν επιδείξεις αέρος. Στο χώρο εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη 3D σκηνή του κόσμου και σε αυτήν προβάλλονταν εικόνες αναπαράστασης της Άλωσης της Πόλης το 1453, με μοντέλα πλοίων σε φυσικό μέγεθος.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
O ίδιος ο Ερντογάν έχοντας 1.000.000 Τούρκους να τον ακούν επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων. «Η Κωνσταντινούπολη ενώνει δύο ηπείρους, με χαμόγελο αλλά και δάκρυ» είπε ο Τούρκος ηγέτης στην αρχή της ομιλίας του. Και συνέχισε λέγοντας «σας χαιρετώ όλους σας, έναν προς έναν, όλα τα αδέλφια μας από το Σεράγεβο ως το Μπακού. Από το Τουρκεστάν και την Κριμαία, όπως ήταν η παλιά γεωγραφία του έθνους μας. Χαιρετίζω τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη, το Κάιρο, την Τρίπολη και όλες τις μεγάλες μας πόλεις. Υποκλινόμαστε μόνο ενώπιον του Αλλάχ».
Συνεχίζοντας, και ανεβάζοντας τους τόνους, δήλωσε ότι «σήμερα γιορτάζουμε την Άλωση, η οποία έγινε πριν από 563 χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως, να ξέρετε ότι αυτό ήταν το τέλος μιας κατάκτησης, όχι η αρχή της. Η Άλωση είναι εκδίκηση».
Τέλος ισχυρίστηκε ότι το 2023 η Τουρκία θα είναι ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top