Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

  • Θρήνος μετά το μακελειό στο Ρομπόσκι πριν από 5 χρόνια
Οι οικογένειες που έχασαν τους συγγενείς τους από τον βομβαρδισμό των τουρκικών αεροσκαφών στο Ρομπόσκι του νομού Σιρνάκ, κατά την



229η εβδομάδα από την σφαγή εκείνη, συνέχισαν τον αγώνα τους για δικαίωση. Εξ ονόματος των οικογενειών του Ρομπόσκι, την Πέμπτη 19 Μαΐου το σχόλιο τους ανέγνωσε ο Βελί Εντζού. Ο Εντζού υπενθύμισε πως θα πάνε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), κάλεσε σε εγρήγορση σχετικά με τις άρσεις της ασυλίας, και με αφορμή τη 19η Μαΐου κατήγγειλε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Ο Εντζού στην ομιλία του χαρακτήρισε σκάνδαλο την εκ μέρους του ΕΔΑΔ απόρριψη της προσφυγής για το Ρομπόσκι με τη δικαιολογία της «έλλειψης εγγράφων», ενώ στη συνέχεια είπε πως στην Τουρκία το μονόπλευρο δικαστικό και νομικό σύστημα τελεί υπό την κηδεμονία του Ερντογάν και του AKP και έχει πάψει να αποτελεί ένα ανεξάρτητο δικαστήριο. Είπε πως «ο νομικός μας αγώνας θα συνεχιστεί με ατομικές προσφυγές στο ΕΔΑΔ».
Αλληλεγγύη στους Έλληνες Ποντίους για την Ημέρα Γενοκτονίας
Ο Εντζού είπε πως η 19η Μαΐου δεν είναι γιορτή αλλά είναι η ημέρα της Γενοκτονίας που διαπράχτηκε στους Έλληνες του Πόντου: «Σε αυτή τη μεγάλη Γενοκτονία, 353.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 1.000.000 στερήθηκαν την πατρίδα τους και 35.000 παιδιά αποκόπηκαν από τις οικογένειες τους και δόθηκαν σε οικογένειες Τούρκων.
»Καταγγέλλουμε αυτήν τη μεγάλη Γενοκτονία και μοιραζόμαστε τα αισθήματα αλληλεγγύης με το λαό των Ελλήνων του Πόντου. Καλούμε την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία που έκανε στους Έλληνες του Πόντου και να ζητήσει συγγνώμη από αυτόν το λαό».

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top