Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Λόγω του αδιεξόδου των ειρηνευτικών συνομιλιών

Μιλώντας για αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, ο επικεφαλής της ομάδας της αντιπολίτευσης με την στήριξη της Δύσης που συμμετείχε στο τραπέζι ανακοίνωσε την παραίτησή του κατηγορώντας τη Δαμασκό για αδιαλλαξία.
Η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης στις -ουσιαστικά παγωμένες- διαβουλεύσεις καταγγέλλει πως δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα προς βελτίωση των κατοίκων στις πολιορκημένες περιοχές ούτε και στην διάνοιξη «πολιτικής διεξόδου».

Ο Μοχάμαντ Άλους, επίσης αντιπρόσωπος της ισχυρής συνιστώσας Τζαΐς αλ Ισλάμ στην Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC) υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή που διανεμήθηκε καιότι παραιτείται , είπε σε δήλωση που εστάλη στο Reuters ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είχαν επίσης αποτύχει στην απελευθέρωση των χιλιάδων κρατουμένων ή στην άσκηση πίεσης στη Συρία προς μια πολιτική μετάβαση χωρίς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συμμετέχοντες που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ δεν έχουν θέσει ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών μετά την απόφαση της HNC να «αναστείλει τη συμμετοχή της» ώσπου να αλλάξει ριζικά η κατάσταση στο έδαφος.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της κύριας αντιπολίτευσης, Άσαντ αλ Ζούμπι, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι αλ Χαντάτ ότι και εκείνος ήθελε να αποχωρήσει από τον ρόλο του στην επιτροπή HNC, δεν επιβεβαίωσε όμως ότι το είχε όντως κάνει.

Πηγή της αντιπολίτευσης είπε ότι ο Ζούμπι αντικαταστάθηκε σε αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της HNC που περιλαμβάνει στρατιωτικούς και πολιτικές ομάδες.

Ο Ζούμπι υποστήριξε ότι δεν είχαν γίνει «πραγματικές ειρηνευτικές συνομιλίες» για τέσσερις μήνες από το ξεκίνημα του νέου γύρου συνομιλιών στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας πως δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να πιεστούν οι συριακές αρχές για να επιτρέψουν παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στις πολιορκημένες περιοχές.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top