Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Στις 20 Ιουλίου του 1974 ο Αττίλας ξεκινά στην Κύπρο. Ο δρόμος για τους Τούρκους εισβολείς έχει ανοίξει από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας πέντε μέρες νωρίτερα. Η άμυνα της Κύπρου έχει μεθοδικά αποδυναμωθεί από την ημέρα που η χούντα είχε αποσύρει τη μεραρχία…

Η αντίσταση των ελληνοκυπριακών δυνάμεων δεν στηρίζεται σε σχέδιο και διαταγές,αλλά σε προσωπικές αποφάσεις και ιστορίες ανθρώπων που στο δίλημμα “πεθαίνουμε ή εξευτελιζόμαστε”, επέλεξαν το πρώτο!


Ένα τάγμα,σε μια πόλη φάντασμα.Την Λευκωσία.Το 336 Τάγμα Πεζικού με διοικητή τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο,θα βρεθεί μόνο απέναντι στην λύσσα των δυνάμεων του Αττίλα,να κρατήσει τη Λευκωσία. Θα μπορούσαν να είχαν φύγει.Να είχαν αποφύγει τη μάχη και τους σχεδόν 50 νεκρούς.Δεν το έκαναν.Έμειναν εκεί κι έδωσαν μια επική μάχη εναντίον των Τούρκων.

Στα Φυλακισμένα Μνήματα,λίγο πριν η σύγκρουση ξεκινήσει,ο Αλευρομάγειρος και οι αξιωματικοί του έδωσαν έναν όρκο: “Δεν θα ξευτιλιστούμε, δεν θα περάσουν”. Τήρησαν τον όρκο με αίμα και θυσίες.Δεν εξευτελίστηκαν.Και μαζί τους έσωσαν και την τιμή όλων μας,γιατί έχουμε να θυμόμαστε από εκείνες τις ημέρες την ηρωϊκή τους μάχη στη Λευκωσία και να κάνουμε πως ξεχνάμε εκείνο το “η Κύπρος είναι μακριά”!

Η συνέντευξη του Δημήτρη Αλευρομάγειρου στο Militaire.gr είναι μια αφήγηση όλων όσων έγιναν εκείνες τις ημέρες της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top