Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Γάλλος ΥΠΕΞ: Να μην διαπραγματευτεί η Τουρκία το κουρδικό ζήτημα στη Συρία

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό χαιρέτισε σήμερα την εμπλοκή της Τουρκίας στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, αλλά προειδοποίησε την Άγκυρα να μην μπει στον πειρασμό να «διαπραγματευθεί» το κουρδικό ζήτημα στη χώρα.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, τόνισε πως «είναι εύλογο ότι η Τουρκία διασφαλίζει την ασφάλεια των συνόρων της. Όμως προσοχή στην κλιμάκωση της βίας και στο ενδεχόμενο να μπει στον πειρασμό να διαπραγματευθεί στη Συρία ένα μέρος του κουρδικού ζητήματος». Ο Ερό καταδίκασε «τις επιθέσεις που διαπράττει το ΡΚΚ στην Τουρκία», υπογράμμισε ωστόσο ότι «στη Συρία, οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται αποτελεσματικά το ΙΚ».

O Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Μαρκ Ερό (φωτ.: diplomatie.gouv.fr)
Επιπλέον, κάλεσε την Μόσχα να καταδικάσει το καθεστώς της Δαμασκού στον ΟΗΕ και να «σταματήσει να βομβαρδίζει» στη Συρία προς υποστήριξη των δυνάμεων του καθεστώτος.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top