Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

  • (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)
Το θέμα του χρέους έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους δύο ηγέτες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε στην καγκελάριο τα παράπονά του για τη συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ζήτησε να τηρηθούν και από τις δύο πλευρές οι συμφωνίες.
Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε την ανάγκη να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας που προκαλούν οι διαφωνίες των θεσμών, και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια λύση για το χρέος, προκειμένου να δοθεί έτσι μήνυμα στις αγορές πως η Ευρώπη είναι ικανή να λύνει τα προβλήματα της.

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)
Η Άνγκελα Μέρκελ, από τη μεριά της, εξέφρασε την ανάγκη τήρησης των συμφωνιών από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αποστολή στην Ελλάδα Γερμανών τεχνοκρατών στα θέματα μετεγκατάστασης και ασύλου προκειμένου να ενισχυθούν οι διαδικασίες παροχής ασύλου στη χώρα.
Τσίπρας στον France24: Ο Σόιμπλε θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, βγάζοντας την από την ζώνη του ευρώ.
Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France24 υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές.
Επιπλέον, φωτογραφίζοντας το βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι «όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα έχουν μυθιστορηματική αξία και δεν απηχούν την πραγματικότητα.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top