Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

REUTERS/JIM YOUNG Tο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην διαδικασία ανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν επισημαίνοντας ότι δεν έχει προς το παρόν διαπιστώσει παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.Η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, η οικολόγος Τζιλ Στάιν, υπέβαλε επίσημα την Παρασκευή αίτημα για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, προπύργιο μέχρι πρότινος του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι. Η ίδια σκοπεύει, επίσης, να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Συνεργάτες της Στάιν εξηγούν ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να «χυθεί φως» στο γεγονός ότι «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο».

«Χωρίς εμείς οι ίδιοι να έχουμε ανακαλύψει επαρκείς αποδείξεις πειρατείας ή απόπειρες που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες για να τροποποιηθεί η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην ψηφοφορία, δεν είχαμε προβλέψει για την χρήση αυτών των δυνατοτήτων» εξήγησε ο Μαρκ Έρικ Ελίας, δικηγόρος που εργάζεται για το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον. «Όμως τώρα που μια ανακαταμέτρηση ξεκινά στο Ουισκόνσιν, εμείς σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ότι η διαδικασία διεξήχθη με δίκαιο τρόπο για όλα τα κόμματα» συνέχισε ο ίδιος.
Ο Τραμπ δήλωσε από την πλευρά του ότι θεωρεί πως το αίτημα για ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν είναι μια «απάτη» από το Κόμμα των Πρασίνων και επισήμανε ότι ακόμα κι η αντίπαλός του, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, είπε πως τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να γίνουν αποδεκτά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top