Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμποδίζοντας την υιοθέτηση ψηφίσματος που προέβλεπε κατάπαυση του πυρός για επτά ημέρες στο Χαλέπι -με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι η εκεχειρία θα επιτρέψει στους αντάρτες να ανασυνταχθούν και ότι χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για συνομιλίες της με την Ουάσινγκτον.
Είναι η έκτη φορά από το ξέσπασμα του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011 που η Ρωσία συνεπικουρούμενη από την Κίνα εμποδίζει την ανάληψη δράσης.
Το ψήφισμα είχε κατατεθεί από την Νέα Ζηλανδία, την Αίγυπτο και την Ισπανία.


Τα υπόλοιπα 11 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί διά στόματος ανώτερου αξιωματούχου του ότι το Χαλέπι κινδυνεύει «να γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο» εάν δεν σταματήσουν οι μάχες και συνεχίσει να εμποδίζεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Στο όνομα της ανθρωπότητας καλούμε -εκλιπαρούμε- όλες τις πλευρές και όσους διαθέτουν επιρροή να κάνουμε ό,τι περνά από τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τους αμάχους και να επιτραπεί η πρόσβαση στο πολιορκημένο τμήμα του ανατολικού Χαλεπίου πριν καταστεί ένα απέραντο νεκροταφείο» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στίβεν Ο'Μπράιεν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι δυνάμεις του καθεστώς Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας έχουν καταλάβει έως σήμερα το ένα τρίτο των περιοχών που ήλεγχαν οι αντάρτες. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από το ανατολικό Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και πολλοί αναζητούν καταφύγιο σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top