Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

H κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέστησαν σοβαρή ήττα, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πλήρως τη Σύρτη, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, έπειτα από μάχη σχεδόν έξι μηνών.
Η «νίκη» στη Σύρτη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, η οποία χαιρέτισε την «επιστροφή» της πόλης στην κρατική εξουσία.



«Οι δυνάμεις μας ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρέντα Ίσα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής επιχείρησης.
«Διαπίστωσαν σήμερα μια πλήρη κατάρρευση» των τζιχαντιστών, «δεκάδες» από τους οποίους παραιτήθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.
Εάν επιβεβαιωθεί, η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη είναι ένα νέο σκληρό πλήγμα για την εξτρεμιστική οργάνωση που έχει γνωρίσει τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών αποτυχιών στο Ιράκ και τη Συρία, όπου οι μαχητές της δέχονται αυτή τη στιγμή επιθέσεις στα προπύργιά τους της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ) και της Ράκα (βόρεια Συρία).
Από τη άλλη πλευρά ενισχύεται η λιβυκή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία προσπαθεί αφότου συστάθηκε, στα τέλη Μαρτίου στην Τρίπολη, να εδραιώσει την εξουσία της σε μια χώρα που έχει καταστραφεί από τις συγκρούσεις μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είχε ανακοινώσει στις 12 Μαΐου την έναρξη της μάχης της Σύρτης, πόλης στην ακτή της Μεσογείου, σε απόσταση 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top