Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

B-21 γνωστό εδω και καιρό ως «Long Range Strike Bomber» (LRS-B), αποτελεί τον υπό ανάπτυξη διάδοχο του B-52 και ειναι το πρώτο νέο αμερικανικό βαρύ βομβαρδιστικό εδώ και δεκαετίες. Το αεροσκάφος ανακοινώθηκε από την υπουργό Αεροπορίας Ντέμπορα Λι Τζέιμς στο ετήσιο Air Warfare Symposium.

Μέχρι σήμερα το Β-21, το οποίο αναπτύσσει η Northrop Grumman, ήταν τυλιγμένο σε ενα πέπλο μυστικότητας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν “σέβεται” την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο επέτρεψε την αποφυλάκιση δύο δημοσιογράφων.
“Δεν είμαι σε θέση να εγκρίνω αυτή την απόφαση. Το λέω πολύ καθαρά: δεν τη σέβομαι”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσκεψη σε χώρες της δυτικής Αφρικής. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σερένα Νομικού
 Οι «στρατιώτες του Odin» της Φινλανδίας, δρομολογούν ομάδες περιπολίας των δρόμων στη Νορβηγία. Οι μουσουλμάνοι απαντούν με τους «στρατιώτες του Αλλάχ», με αποτέλεσμα να προβλέπονται αιματηρές οδομαχίες σε πολλές πόλεις

Η εισβολή εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη, κυρίως μέσω της Ελλάδας που με κάποιον τρόπο αντικατέστησε την Ιταλία, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί για πάρα πολύ καιρό. Κυρίως οι μάχες των πόλεων που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημείωμα 23.2.2016. Γράφοντας τον Φεβρουάριο 2016 εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στα Βαλκάνια, στην Τουρκία και στην Μείζονα και μέση Ανατολή, πολλοί ανασύρουν πολύ επίκαιρα κείμενα που γράφτηκαν το 2009-12 όταν κυκλοφόρησαν τα δύο βιβλία του Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό βάθος» και το ακόμη πιο σημαντικό, εκτιμώ, «Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Διαδήλωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό.
Τιερί Μεϊσάν
Από το 2012, η ​​Μόσχα προσπαθεί να συσπειρώσει τη Δύση γύρω από το σκοπό της: την υπεράσπιση του πολιτισμού ενάντια στο τζιχαντισμό, όπως κάποτε ο κόσμος ενώθηκε ενάντια στο ναζισμό. Για το σκοπό αυτό, ξεχώρισε πρώτα το Λευκό Οίκο από τους μαχητές του η ίδια θεωρεί «τζιχαντιστές» ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες τους ορίζουν "αντάρτες". Προσπαθεί σήμερα να απομονώσει την

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
"Πάνω από 52 περιοχές στη Σουηδία ελέγχονται πλήρως από εξτρεμιστές μουσουλμάνους"
Η Ελλάδα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από πολιτικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πλευράς, στα σύνορα μίας τρομοκρατημένης, εχθρικής Ευρώπης, απειλείται με τη μετατροπή της σε ένα αποτυχημένο, άναρχο κράτος – με εμφυλιοπολεμικές συνθήκες Λιβάνου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ως ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Ειντε, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την πορεία των συνομιλιών και τις απόψεις που υπάρχουν όσον αφορά την λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, είπε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Σιζόπουλος, “καταθέσαμε τις δικές μας απόψεις για το ποιες βασικές πρόνοιες θα πρέπει να υιοθετηθούν ως στοιχεία και περιεχόμενο της λύσης, για να μπορεί η λύση να είναι δημοκρατική, λειτουργική, βιώσιμη. Μια λύση η οποία να μην αναπαραγάγει συγκρούσεις του παρελθόντος και στο μέλλον και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξάρτητα από φυλετική ή εθνική προέλευση καθώς επίσης και την πλήρη εφαρμογή χωρίς παρεκκλίσεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τέσσερα σαουδαραβικά καταδιωκτικά F-15 έφθασαν την Παρασκευή στην Τουρκία για να συμμετάσχουν στα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μερικές ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Τα αεροπλάνα αναπτύχθηκαν στη στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ στη νότια Τουρκία, όπου σταθμεύουν ήδη αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «ο δρόμος που ακολουθεί στις συνομιλίες είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης του στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ).
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σιζόπουλου:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι μεγάλες δυνάμεις ακούν για πρώτη φορά στα σοβαρά τις απαιτήσεις Κούρδων μαχητών. Πώς άλλαξε τις ισορροπίες η συνεργασία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS. Το επικίνδυνο παιχνίδι Ερντογάν και οι φόβοι για κουρδικό κράτος. Ποια είναι η ανταλλαγή που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι πραγματοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες με μοναδικό αίτημα να φύγουν από την Ελλάδα. Ωστόσο, όπως λένε γνωρίζουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άρχισε στο Ιράν η διπλή ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη συνέχιση της πολιτικής του ανοίγματος του μετριοπαθούς προέδρου Χασάν Ροχανί. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρχισε στο Ιράν η διπλή ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη συνέχιση της πολιτικής του ανοίγματος του μετριοπαθούς προέδρου Χασάν Ροχανί, που ελπίζει στην ενίσχυση της εξουσίας του απέναντι στους συντηρητικούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Austrian Interior Minister Johanna Mikl-Leitner (seated 3-R) and Austrian Foreign Minister Sebastian Kurz (seated 4-R) preside a meeting titled 'Managing Migration together' of Foreign and Interior Minister of the Balkan countries in Vienna, Austria, 24 February 2016. Others are not identified. Ministers from Austria and Western Balkan countries meet in Vienna to coordinate their increasingly restrictive immigration policies in the face of criticism from Brussels and Athens. Interior and foreign ministers were set to gather in the Austrian capital to discuss issues such as border management and fighting people-smugglers, as well as improving information about their policies in countries of origin. EPA, CHRISTIAN BRUNA

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποτελούσε πάντα ιστορικό παράδοξο το ότι ένας από τους Αμερικανούς διπλωμάτες που ενεπλάκησαν στην δημιουργία του ΝΑΤΟ ονομαζόταν Achilles (Αχιλλέας). Ως επικεφαλής του του Γραφείου Θεμάτων Δυτικής Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπληρωτής αντιπρόεδρος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, ο Theodore Achilles έπαιξεβασικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνθήκης που σχεδιάστηκε για να αποτρέψει μια επεκτατική Σοβιετική Ένωση από το να προβεί σε μια ένοπλη επίθεση εναντίον της Δυτικής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις 19 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έδωσε προθεσμία 72 ωρών στον Uğur Emiroğlu, Ακόλουθο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Μπουργκάς, να εγκαταλείψει τη χώρα «λόγω δραστηριοτήτων ασυμβίβαστων με τη Σύμβαση της Βιέννης περί διπλωματικών σχέσεων». Σύμφωνα με διαρροές στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο Emiroğlu κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) καθώς είχε εμπλακεί στις θρησκευτικές δραστηριότητες της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας, αν και διαπιστευμένος ως Ακόλουθος για κοινωνικά θέματα, και του αποδίδουν την ιδιότητα του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet İşleri

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ανάκληση της πρέσβεως μας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλειφέρη, στην Αθήνα για διαβουλεύσεις απαντά η Ελλάδα στην Αυστρία.

Μετά από το διάβημα που πραγματοποίησε το υπουργείο των Εξωτερικών δύο ημέρες πριν, για την πρωτοβουλία διάσκεψης στη Βιέννη των Αυστριακών υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών με τους ομολόγους τους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εν απουσία της Ελλάδας, ως «πράξη μη φιλική» και «εξωθεσμική που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα των Συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες», σήμερα, με εντολή του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά καλείται στην Αθήνα η κ. Αλειφέρη, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Δύση, τη Ρωσία και το Ιράν ότι επιδιώκουν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα στη Συρία και είπε ότι φοβάται πως το σχέδιο εκεχειρίας στο οποίο κατέληξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν θα κάνει τίποτε άλλο από το να ωφελήσει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.
"Η Δύση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη δεν κατάφεραν δυστυχώς να σταθούν στο ύψος της ανθρωπότητας", είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην Άγκυρα που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/OMAR SANADIKI
Η Ρωσία εξέφρασε την ανησυχία της για τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί Plan B για τη Συρία, εάν αποτύχει το ρωσοαμερικανικό σχέδιο για εκεχειρία και ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ τόνισε την Πέμπτη ότι η Μόσχα «δεν γνωρίζει τίποτε» για το περιεχόμενο του εναλλακτικού σχεδίου των ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι, εάν δεν επιτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η ενότητα της Συρίας ως κράτους έδωσαν τροφή

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύπρος – Ισραήλ: Υπογραφή νέας συμφωνίας σε αμυντικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών Με την υπογραφή μιας στρατιωτικής συμφωνίας, Κύπρος και Ισραήλ ενισχύουν περεταίρω τη συνεργασία τους.
Κοινά τα συμφέροντα και οι προκλήσεις στην περιοχή μας τόνισαν από την Λευκωσία οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κύπρος μέσα σ' αυτό το σκηνικό αποτελεί ίσως τη μόνη χώρα που αποφεύγει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην Τουρκία

Είναι πλέον πασιφανές ότι η πολιτική των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό έχει αποτύχει. Έχει χρεοκοπήσει. Οι ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων έχουν κατ' επανάληψη εξευτελιστεί και γελοιοποιηθεί τόσο από την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων όσο και από την ίδια την Τουρκία. Προφανές είναι επίσης ότι και η ίδια η Τουρκία, σ' ό,τι αφορά την εξωτερική της πολιτική, συναντά τη μία αποτυχία μετά την άλλη, σε

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η νέα όψη της ρωσικής διπλωματίας :-)
The Saker (USA)
Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν λύνει πραγματικά κανένα πρόβλημα, δεν τελειώνει καν το πόλεμο, και οι δύο πλευρές εκφράζουν μεγάλη προσοχή για το μέλλον της εφαρμογής της. 
Και όμως, αποτελεί μια τεράστια νίκη για τη Ρωσία. Αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι «οι Ρώσοι κέρδισαν στη Συρία», νομίζω ότι τώρα είναι δίκαιο να πούμε ότι κέρδισε η ρωσική θέση στη Συρία. Εδώ είναι το γιατί:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγίωτης Ήφαιστος 
Παραθέτουμε εδώ ρεπορτάζ του Tvxs για το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Διαβάζοντάς το θυμηθήκαμε τον David Mitrany και αυτά που διδάσκονται οι δευτεροετείς φοιτητές μας για τις «σχολές σκέψης» της θεωρίας ολοκλήρωσης. Ο λειτουργισμός ;oπως διατυπώνεται στα κείμενα του David Mitrany εμπίπτει αναμφίβολα στα πεδία των γραμμικών θεωρήσεων του μοντερνισμού για την σημασία των

Διαβάστε το ολόκληρο...

INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Φωτογραφία αρχείου
Θέμα χρόνου είναι η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των δημοσιογράφων που φέρονται να εκβίαζαν επιχειρήσεις, καθώς από τη δικογραφία προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων της ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 11 Φεβρουαρίου στέλεχος της ΕΥΔΑΠ κατήγγειλε ότι ένας από τους κατηγορουμένους της ζήτησε να δώσει χρήματα στον συγκατηγορούμενό του εκδότη «για να μην αρχίσει τα αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο δημοσιογράφος την απείλησε εμμέσως λέγοντας της να προσέχει γιατί «ξέρουν στη Ν.Δ. ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρήστος Αλεξάνδρου*

Το οικοδόμημα, το «κατασκεύασμα» μάλλον μιας διζωνικής δικοινοτικής Κύπρου, θα μοιάζει με περίτεχνο πύργο στην άμμο το οποίο απλώς θα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα πέσει. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θα καταρρεύσει είναι βασικά δύο. Ο πρώτος θα οφείλεται στον συνεχή ανταγωνισμό ο οποίος θα προκύπτει ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες. Ένας ανταγωνισμός ο οποίος θα ξεκινά από τη κορυφή των τριών εξουσιών, εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής και θα φθάνει στα κατώτερα κλιμάκια και θα διαχέεται στην συνέχεια και στις μάζες. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός αυτός ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους θα είναι αναπόφευκτος και θα προκύπτει εν γένει από τη φύσει της ίδιας της συμφωνίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι εκβιαστές των ΜΜΕ και ο «Αρχιμανδρίτης»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άγνωστοι πήγαν νύχτα στο hotspot του Σχιστού και κρέμασαν μια γουρουνοκεφαλή στον φράχτη, ώστε να καταστήσουν τον χώρο «μολυσμένο» για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και να μην μπορέσουν να εγκατασταθούν εκεί!

Οι δράστες εκτός από τη γουρουνοκεφαλή κρέμασαν και έναν σταυρό, πότισαν τη γη με αίμα γουρουνιού και ανάρτησαν και ένα χαρτόνι που έγραφε «Η Ελλάδα έχει ιδιοκτήτη την υπέρμαχο στρατηγό, την προστάτιδα του γένους των Ελλήνων». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν η Τουρκία σχεδιασμένα αποβιβάζει εκατοντάδες λαθρομετανάστες και όχι μόνο, στο βράχο της Μεγίστης (Καστελόριζο ) και πολύ περισσότερο οιστρατιώτες υπερασπιστές της Ρόδου!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δηλώσεις Τζον Κέρι
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία - Εξετάζεται Plan b για το συριακό
Ενδεχομένως θα είναι πολύ αργά να παραμείνει η Συρία ενιαίο κράτος εάν περιμένουμε για πολύ ακόμα», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία, ακολουθώντας πιο επιθετική γραμμή στο ζήτημα της Συρίας. Με δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επεσήμανε πως «θα είναι δύσκολο να παραμείνει η Συρία ενιαίο κράτος, εάν δεν τερματιστούν σύντομα οι εχθροπραξίες», κάνοντας αναφορά για... plan B.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Analyst Team
ΕΙΚΟΝΑ---Βρετανία
Το πολυδιαφημιζόμενο «BREXIT» δεν είναι τίποτα άλλο από άσφαιρα πυρά – αν και τεκμηριώνει τις αδυναμίες της ΕΕ, ειδικά σε μία συγκυρία που απειλείται με διάλυση: εν μέσω ενός ναζιστικού «πογκρόμ» τύπου Ολοκαυτώματος  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκική Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία ASELSAN ανέπτυξε σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών.

Το Κινητό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου KORAL που κατασκευάστηκε από την ASELSAN και που παραδόθηκε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αφήσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ των χωρών στόχο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τιερί Μεϊσάν
Η Ρωσία κατέθεσε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έκθεση πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας σε όφελος των τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται στη Συρία [ 1 ]. Το έγγραφο αυτό περιέχει μια δεκάδα γεγονότα τα οποία, το καθένα χωριστά , παραβιάζουν ένα ή περισσότερα ψηφίσματα του Συμβουλίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 
Στη ρωσική στρατιωτική βάση δημιουργήθηκε το Συντονιστικό Κέντρο

Στην αεροπορική βάση ‘ Χμέιμιμ’ στη Συρία, ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί ένα συντονιστικό κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχομένων μερών στο έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. 

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜαρίνοςΣιζόπουλος
Ανεξάρτητα από τις επιμέρους εκτιμήσεις για το βαθμό συγκλίσεων και την «πολιτική συναντίληψη» που κάποιοι αρμόδιοι συστηματικά επικαλούνται, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συνομιλίες για λύση του κυπριακού εισήλθαν σε κρίσιμη καμπή.
Είναι η στιγμή που θα διαφανεί εάν η Τουρκοκυπριακή πλευρά και κατ’ επέκταση η Τουρκία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παραχωρήσεις που να καθιστούν όχι απλά τη λύση δυνατή, αλλά δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη. Το τελικό ζητούμενο δεν είναι η λύση, αλλά ποια λύση.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπραγματεύεται βασικές πτυχές του προβλήματος, καθώς και οι παραχωρήσεις στις οποίες έχει προβεί χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα, οδηγούν την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε επικίνδυνες παγίδες. Μία από αυτές είναι οι εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα, όπου το αντίστοιχο κεφάλαιο όχι τυχαία, θα συζητηθεί τελευταίο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σερένα Νομικού
Συμβαίνουν απαίσια πράγματα, κάτι που δεν βιώσαμε ποτέ στο παρελθόν: μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες από συμμορίες ανδρών, μαχαιρώματα, δολοφονίες, ρίψεις οξέων στα πρόσωπα κοριτσιών και βιασμοί ανηλίκων
«Δεν νομίζω ότι η Σουηδία είναι στην άκρη του γκρεμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έχουν ήδη δημιουργήσει διυπουργική επιτροπή για το προσφυγικό
Έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από τη Συρία ως χώρα τράνζιτ, δηλώνει η Αλβανία
Αυτό προκύπτει από τις επιθυμίες των ίδιων των προσφύγων, οι οποίοι, όπως είπε η υπουργός Άμυνας της χώρας, δεν θέλουν να μείνουν μόνιμα σε καμιά χώρα των Βαλκανίων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποκαλύψεις σοκ από την 9μηνη έρευνα της ΕΛΑΣ - Στον εισαγγελέα σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι
Δημήτρης Μαρκόπουλος
Ακόμα και ανήλικους φέρονται να απειλούσαν ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι
Στη φωτό ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος που φέρεται να εκβίαζε - Ηταν αυτός που επιτέθηκε στον Μεϊμαράκη το μεσημέρι πριν το debate με τον Τσίπρα - Ο ένας από αυτούς υπέγραψε το άρθρο «η Google ρίχνει τον Τσίπρα», που αναδημοσίευσε το left.gr - «Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα..., θα σε σκίσω»,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ανάγκη αλλαγής της τακτικής – από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης- στο Κυπριακό, έθεσε σήμερα από την Πάφο, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεση σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη σωστή σύνθεση η οποία να ασχοληθεί με την διεθνή πτυχή του Κυπριακού .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Προσφέρεται δεύτερη ευκαιρία σε κυβερνώντες και συνοδοιπόρους να αποδεχθούν λύση τουρκική
Ενώ καταρρέουν όλα τα ψευδοεπιχειρήματα της Κυβέρνησης και των δύο συνοδοιπόρων της, για την «καλύτερη ευκαιρία λύσης του Κυπριακού», ενώ οι δηλώσεις Ερντογάν και οι θέσεις Ακιντζί αποδεικνύουν καθημερινά την αδιάλλακτη εμμονή της τουρκικής πλευράς στις διαχρονικές διχοτομικές θέσεις της, η Κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε μία ριζική αναθεώρηση της πολιτικής της στο Κυπριακό, σπαταλάται σε ανακάλυψη νέων πολιτικά βλακωδών και ανιστόρητων «επιχειρημάτων» για τη διατήρηση των ψευδαισθήσεών της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νίκος Μούδουρος
«Ας μιλήσουμε καθαρά. Είμαστε σε πόλεμο!... Πλέον η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα που να ονομάζεται Συριακό. Η περιοχή μέχρι και το Χαλέπι είναι θέμα της Τουρκίας…». Αυτά έγραφε, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, ο Ιμπραχήμ Καράγκιουλ της φιλοϊσλαμικής εφημερίδας «Γιενί Σιαφάκ». Μια προσεκτική αποκωδικοποίηση των «πολεμικών ιαχών» του γνωστού αρθρογράφου μπορεί να φωτίσει περισσότερο τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κεντρική φωτο από τιμητική διάκριση που παρέλαβε για λογαριασμό του πατέρα της από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας η Νάνσι Χόρτον στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών 2012».
Στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε από το σπίτι της στη Βούλα στο νοσοκομείο απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών η Νάνσι Χόρτον, η μικρότερη κόρη του Τζορτζ Χόρτον που «στάθηκε» στους Μικρασιάτες μετά την Καταστροφή το 1922 όσο κανένας άλλος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις οχυρώσεις  των Κούρδων αυτονομιστών στους  δρόμους του Ντιγιαρμπακίρ, αντίκρισε η εισηγήτρια στο ΕΚ, Κάτι Πίρι στην επίσκεψή της

Οι υπουργοί για την Ευρωπαϊκή Ένωση και των Εξωτερικών επέκριναν δριμύτατα την εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κάτι Πίρι για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, Ντιγιαρμπακίρ, την περασμένη εβδομάδα, που κλονίζεται από τις συγκρούσεις με τους Κούρδους , λέγοντας ότι έχει χάσει την ουδετερότητά της στα τουρκικά θέματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Στα 14,2 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2015, ήρθαν 23,6 εκατ. τουρίστες
Αύξηση μεγεθών έναντι του 2014
Τουρίστες προσπαθούν να δουν από κοντά τις πανέμορφες χελώνες καρέτα καρέτα στην παραλία Λαγανά στη Ζάκυνθο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )  
   
Tα 23,6 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2014.
Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, εμφάνισαν αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2014, διαμορφούμενα στα 14,2 δισ. ευρώ.
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 12,16 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 7,5% έναντι του πλεονάσματος του 2014.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ταυτοποιήθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε η σύντροφος του Μαζιώτη
Δείτε την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποίησε η σύντροφος του προφυλακισμένου αναρχικού - Πώς αποτράπηκε η κινηματογραφική απόδραση - Στην Πάχη Μεγάρων εντοπίστηκε το ελικόπτερο

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού έκανε ο Νίκος Μαζιώτης,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προκήρυξε το βράδυ της Δευτέρας βουλευτικές εκλογές για τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τη Δαμασκό.

Λίγη ώρα νωρίτερα, Ουάσινγκτον και Μόσχα πρότειναν  να ξεκινήσει η κατάπαυση του πυρός στη Συρία από το Σάββατο, αν και τα βασικά ερωτήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας παραμένουν. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN), στην οποία μετέχουν οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, θα δεχτεί "υπό όρους" την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία συμφωνήθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές Σάββατο.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Με τον Σενέρ Λεβέντ
22/02/2016
Όσο περνάει ο καιρός ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο να χωρίσουν οι δρόμοι μας με την Τουρκία. Ξυπνούμε από τον βαθύ ύπνο. Ήταν ξύλινα τα κρεβάτια, στενά και δεν είχαμε κοιμηθεί τόσο βαθιά για πολλά χρόνια. Αλλά τώρα ξυπνάμε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βαμβακάς Βασίλης
Εκφράζει το πιο αρχαϊκό είδος σάτιρας, αυτό που καλλιεργεί τη μνησικακία, τη λεκτική επιθετικότητα, τη δικαιολόγηση της αγανακτισμένης βίας
Λάκης Λαζόπουλος: Ο αρχηγός του αντιδραστικού ριζοσπαστισμού
Ο Λάκης Λαζόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλ Τσαντίρ νιουζ»

Η τελευταία εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και το σχόλιό του για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI
Tο κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι το οποίο βρίσκεται στην εξουσία της ΠΓΔΜ από το 2006, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής των εκλογών και ότι αυτές πρέπει να διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.
Η διπλωματική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια εκτίμησαν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 24 Απριλίου, τις οποίες έχει δρομολογήσει το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/SPUTNIK
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (φωτ. αρχείου).
Τηλεφωνική συνομιλία με τον εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, με κύριο θέμα τη Συρία.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ένταση των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης στο συριακό.
Το Κατάρ υποστηρίζει από το 2011 την εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ωστόσο έχει πολλάκις κατηγορηθεί ότι έχει εξοπλίσει αδιακρίτως όχι μόνον αντάρτες της μετριοπαθούς κοσμικής και ισλαμικής αντιπολίτευσης, αλλά και τζιχαντιστές, μεταξύ άλλων του Μετώπου Αλ Νούσρα, συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, αλλά και εκείνους του Ισλαμικού Κράτους.
naftemporiki.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κάποιοι, άφησαν την πατρίδα τους για να βρούν  ευτυχία
άλλοι, άφησαν την ευτυχία για να βρούν πατρίδα.


Η στρατηγική Πούτιν σε Συρία και Ανατολική Ευρώπη. Το κουρδικό χαρτί και η αντιπαράθεση με την Τουρκία. Τα ευάλωτα σημεία της Ρωσίας. Η λανθασμένη «ανάγνωση» των γεγονότων από τις ΗΠΑ. Το προσφυγικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016


Τουλάχιστον 120 νεκροί σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε μία ημέρα (pics & vid)

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια σειρά επιθέσεων που συντάραξαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις για την κήρυξη μιας εκεχειρίας ανακοινώνοντας μιας «προσωρινή» συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μ​​ετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τη μεγάλη ροή μεταναστών από τις ανατολικές χώρες προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Ευρώπη σχεδόν από τις αρχές του 21ου αιώνα βιώνει και πάλι έντονες μεταναστευτικές ροές. Η επέμβαση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αλλά κυρίως οι εξεγέρσεις της Αραβικής Ανοιξης στη Βόρεια Αφρική και τη Μικρά Ασία, από το φθινόπωρο του 2010 εξώθησαν ανθρώπινες μάζες στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top