Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 30 Απριλίου 2016


Αμαλία  Κ. Ηλιάδη, Φιλόλογος-Ιστορικός, Μεταπτυχιακό δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας από το Α.Π.Θ.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κληθεί, ίσως, να μελετήσει το παράδοξο φαινόμενο της όψιμης βιομηχανικής επανάστασης, που φέρεται να συντελείται στην Ελλάδα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το ίδιο τέχνασμα δύο φορές, περιμένοντας πως θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, έστω τα περυσινά οδυνηρά – κάτι που ως συνήθως κατάλαβε αργά ο πρωθυπουργός, οδηγώντας την κυβέρνηση σε μία ακόμη θλιβερή αποτυχία, όπως είναι ασφαλώς η άρνηση της σύσκεψης κορυφής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαβάστε το ολόκληρο...

To Sputnik επισκέφθηκε τη Maaloula, ένα μικρό χωριό στα ΒΑ της Δαμασκού.Δεν  οφείλει τη θλιβερή του φήμη στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του μιλάει αραμαικά τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός αλλά γιατί οι τζιχαντιστές ήρθαν το 2013 για να καταστρέψουν την ιστορία κια να καταπατήσουν την πίστη των χωρικών.Πορτραίτο ένός μαρτυρικού χωριού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον μεγάλης ισχύος πύραυλο Enhanced Paveway III χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado που επιχειρούν κατά δυνάμεων και θέσεων του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία με ορμητήριο τη βάση Ακρωτηρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να έρθουν πιο κοντά στον Χριστό και να αντιληφθούν το μεγάλο καλό που έκανε στην ανθρωπότητα με το θάνατό Του και τελικά την Ανάστασή Του καλεί όλους τους πιστούς ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος στο Πασχαλινό του μήνυμα.
Αναφέρει συγκεκριμένα:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι η Γερμανία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να δράσουν από κοινού στη Συρία για την πάταξη της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπόνησαν οι τρεις πλευρές θα ξεκινήσουν άμεσα επιχειρήσεις εκκαθάρισης των τρομοκρατών του ISIS σε ακτίνα 18χλμ εντός του συριακού εδάφους , από Azez μέχρι Cerablus.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Εξωτερική άποψη της Αγίας Τριάδας Κωνσταντινούπολης (φωτ.: Flickr / Umut Kadir Dikmenli)
Έντονο προβληματισμό στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Βασίλη Κοψαχείλη*
Το τοπίο σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους αρχίζει να ξεκαθαρίζει!
Στους Δημοκρατικούς, φαβορί για το χρίσμα φαίνεται πως είναι η Hillary Rodham Clinton. Αν και σκληρός αντίπαλος ο Bernie Sanders, δεν

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Μπορεί στην αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης η "απειλή" για τη συνοχή της ΕΕ να έρχονταν από τον Νότο, τώρα όμως «πηγάζει» από την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού στη Βόρεια Ευρώπη. Η άνοδος των εθνικιστών στην Αυστρία και το προσφυγικό. Η Γερμανία, ο ρόλος του AfD και οι κίνδυνοι για την ενοποίηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης - Αυτή την ώρα σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό Θανάσης Γερασιμίδης
Για άλλη μια φορά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στο προσφυγικό έπεσαν στο

Διαβάστε το ολόκληρο...


Οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και δεν πρόκειται για κάποιου είδους προβοκάτσια.
Οι "αρχές" του λεγόμενου ισλαμικού κράτους στη Ράκκα, συνέλαβαν δυο Σύρους πολίτες και τους στραύρωσαν σε κοινή θέα, σε πλατεία της Ράκκα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απαντήσεις σε σειρά θεμάτων που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έναντι του μείζονος προβλήματος διαχείρισης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη στάση της Τουρκίας που η Ελλάδα «αντιμετωπίζει με ψυχραιμία», τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Αμερικανοτουρκική λύση του κυπριακού υπό Νατοϊκό πηλίκιο συζήτησε σε Κύπρο, Αθήνα και Άγκυρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, η κ. Βικτώρια Νούλαντ, βοηθός υπουργός

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο G. Soros ισχυρίζεται πως η σημερινή οικονομική κατάσταση της Κίνας χαρακτηρίζεται από τις ίδιες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούσαν στις Η.Π.Α., πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – ενώ οι οικονομικοί δείκτες που δημοσίευσε η χώρα το Μάρτιο οφείλουν να εκτιμηθούν ως ένα πολύ σοβαρό σήμα κινδύνου.  

Διαβάστε το ολόκληρο...

 «Σήμερα απειλείται μια επανάληψη του δράματος του 2015»
Ξαναρχίζει η ελληνική κρίση, γράφει το περιοδικό και αναφέρεται σε κίνδυνο Grexit - «Ο χρόνος τελειώνει. Χωρίς τα χρήματα, η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου»
Τα παλιά προβλήματα της Ελλάδας έρχονται πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα σε μία φάση που η Ευρώπη έχει… πολλές έγνοιες, επισημαίνει στο κεντρικό του θέμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα διαμαρτύρονται καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, τοποθετούμενοι εναντίον της κυβέρνησης, καθώς επίσης ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ στα κυβερνητικά κτίρια  –ενώ έχουν προκληθεί αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ τους.
Οι αντιδράσεις οφείλονται κυρίως στην απόφαση του προέδρου της χώρας να αθωώσει 56 πολιτικούς και υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους, εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις για εκλογική νοθεία και διαφθορά. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δηλώνει ότι δεν προτίθεται να λάβει περισσότερα μέτρα από όσα προβλέπονται στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και τους δανειστές, που απαιτούν την υιοθέτηση προληπτικών μέτρων που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία παραδίδει στο Ιράν S-300 πριν από τη συμφωνημένη ημερομηνία

Η Μόσχα θα προμηθεύσει το Ιράν με πυραυλικά συστήματα S-300 πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ διεξάγει συνομιλίες με τη χώρα αυτή για την παράδοση και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξαγωγών οπλισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η απελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων θα δοθεί στην Τουρκία, μόνο όταν όλα τα 72 νομοθετικά προαπαιτούμενα εκπληρωθούν από την μεριά της, περιλαμβανομένων ασφαλώς και όσων ενέχουν “κυπρογενείς” υποχρεώσεις για την Άγκυρα επεσήμανε η Κομισιόν.

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε την “αμφισημία” που αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες. Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει την κατάσταση, δεδομένου του προγράμματος του κολεγίου των επιτρόπων, όμως δεν έχει καμία πρόθεση για “εκπτώσεις”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Xριστός ήρθε και θα νικήσει.Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου…Βούλιαξε από τον κόσμο η περίφημη για τα θαύματά της η Ξακουστή Παναγία η Σαιντανάγια στη Συρία...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις.
Τζωρτζ Όργουελ

Τις ιδιαίτερα κρίσιμες τελευταίες μέρες των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και τη δέσμευση για το τέταρτο από την

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Nicolas Bonnal
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί το τέλος του ΝΑΤΟ, αλλά η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ρωσίας, και μάλιστα στο ευρωπαϊκό έδαφος μας.

Η New York Times δεν έβαλε όριο στους επαίνους της για τη Frau Μέρκελ, τη γενναιοδωρία της, τους πρόσφυγες της και τη ρωσοφοβία της. Σύμφωνα με την εφημερίδα των ανθρωπιστικών καρχαριών, καιρός ήταν η Γερμανία να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην αρχή ήταν το Ματζικέρτ
Υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που αφήνουν βαθιά τη σφραγίδα τους επί αιώνες. Οι συνέπειες αυτών των γεγονότων είναι ορατές μέχρι τις μέρες μας. Μεταξύ αυτών είναι και η ιστορική μάχη του Ματζικέρτ (Μαναζκέρτ στα αρμενικά), που διεξήχθη το 1071 στα βόρεια

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγινε δεκτή ως καθηγήτρια αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ το 1972 με βάση το καλλιτεχνικό της έργο- Τα επόμενα χρόνια στήριξε κάθε αριστερή πρωτοβουλία κόντρα στις μεταρρρυθμίσεις στην Παιδεία- Σήμερα δεν διστάζει να καθαρίσει φασολάκια ή να κόψει φρούτα ακόμη και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Πρωτάθλημα στις ατάκες διεκδικεί η κυρία Θεανώ Φωτίου μεταξύ των πρωταγωνιστών του δημοσίου βίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανόβερο: Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Αννόβερο.
Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και Κάμερον ζήτησαν από τις δύο πλευρές στη Συρία να σεβαστούν την εκεχειρία, ενώ ανέφεραν ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χρειάζεται «συνολική και βιώσιμη λύση που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες που μοιράζονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ευρισκόμενος στην Τουρκία και στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, εκθείασε την Άγκυρα για τη στάση της στο μεταναστευτικό. «Η Τουρκία είναι παράδειγμα για όλο τον κόσμο στο θέμα των προσφύγων. Κανείς να μη δίνει μαθήματα στην Τουρκία σε αυτό το θέμα. Αισθάνομαι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί σας σε αυτό το θέμα». Κι όλα αυτά ενώ ο ίδιος είχε αντιδράσει στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πλευράς Γερμανίας για να παρακαμφθεί ως πρόσωπο και ως θεσμός, όταν εσυζητείτο ακόμη η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, με προίκα πολλά δώρα προς την Άγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άγκυρα: Η ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ προχωρά κανονικά και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες και συνεχίζονται, βάσει των όρων που έχει θέσει η Τουρκία. Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή τους.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Μαρίνα Χατζηκώστα
Την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στη Συρία, επιβεβαίωσε ο Μπαράκ Ομπάμα από το Αννόβερο, κάνοντας λόγο για αποστολή επιπρόσθετων 250 στρατιωτών. Επιμένει ωστόσο πως τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας δεν θα χρησιμοποιηθούν σε χερσαίες επιχειρήσεις. Καμιά πλευρά δεν έχει σχολιάσει επί του παρόντος, το βίντεο, που δείχνει τουρκικούς βομβαρδισμούς, σε περιοχές αμάχων, έξω από το Χαλέπι.

Με στόχο την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο, ο Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε την αποστολή άλλων 250 στρατιωτικών στο έδαφος της Συρίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των ένστολων αμερικανών σε 300. Αυτό, όπως εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από το Αννόβερο, δεν σημαίνει διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βρυξέλλες: Η Κομισιόν εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησης και την επίπτωση των πιθανών κυπριακών αποθεμάτων φυσικού αερίου στην υποθαλάσσια ζώνη Κύπρου - Ισραήλ, με στόχο τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μίγματος που χρησιμοποιεί η ΕΕ, αλλά και το σπάσιμο της ενεργειακής απομόνωσης της νήσου, λέει στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Γιάκουμπ Αντάμοβιτς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πολιτική είναι όπως το ποδόσφαιρο, σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα. Ποιο λοιπόν το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα της επανάληψης των συνομιλιών, που δεν είναι παρά «κουβέντες του καφενείου», όπως τις χαρακτήρισε πριν από χρόνια ο Άγγλος δημοσιογράφος Robert Fisk στην εφημερίδα «Independent»;
Αφού καλλιεργήθηκαν ένα σωρό επικίνδυνες ψευδαισθήσεις -όπως τις ανέλυσα σε προηγούμενα άρθρα μου- μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε για υπεξαίρεση και για το ρόλο του στην καταστολή διαδηλώσεων. Ωστόσο, τα γεγονότα, όπως τα πίστεψε τότε η πλειοψηφία από μας, δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.
Τιερί Μεϊσάν
Εδώ και πέντε χρόνια, η ιστορία της Αιγύπτου, όπως και μερικών άλλων αραβικών κρατών, είναι μια σειρά από συνωμοσίες, βία, ανακοινώσεις και διαψεύσεις. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποστολή στο Αννόβερο Νεφέλη Λυγερού
Μόνο έτσι θα καταστεί βιώσιμο, τόνισε στην καγκελάριο ο Αμερικανός πρόεδρος - «Ο Τσίπρας περιμένει φαγητό και o Ομπάμα του πετάει ψίχουλα», είπε στο ΘΕΜΑ γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος

Διαβάστε το ολόκληρο...


ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΜΕΓΙΣΤΗ

Τα ελληνικά υποβρύχια, «Αμφιτρίτη» και «Τρίτων» κατέπλευσαν στο Καστελόριζο και στη νήσο Μεγίστη, στον απόηχο των τουρκικών παραβιάσεων στις Οινούσσες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΟΗΕ: Η γεφύρωση των διαφορών στο κεφάλαιο αυτό θα ανοίξει τον δρόμο προς τη συμφωνία
Λευκωσία: Κλειδί για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι το περιουσιακό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και χώρες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σημειώνουν πως εάν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο κ. Φυττής συμμετείχε στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ εναντίον του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, στο Ερεβάν της Αρμενίας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η συστηματική τουρκοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω της μαζικής εγκατάστασης Τούρκων εποίκων, της τουρκοποίησης τοπωνυμίων, της καταστροφής ή σκόπιμης παραμέλησης θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων, καθώς και των περιορισμών που επιβάλλει το παράνομο κατοχικό καθεστώς στους λίγους εναπομείναντες Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους, εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, όπως οι Γενοκτονίες εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων εξυπηρετούσαν τους στόχους των Νεότουρκων τότε, είπε ο Βουλευτής Σοφοκλής Φυττής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Τα αδέρφια του Τσίπρα και η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα!
Τεράστια ερωτήματα προκαλούν οι δικαστικές περιπέτειες της οικογένειας Τσίπρα - Πώς και γιατί τα αδέρφια του πρωθυπουργού,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη ζήτησε την Κυριακή από το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV4 να αποσύρει ένα ντοκιμαντέρ για τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ζητώντας του να «αναθεωρήσει» καθώς το φιλμ «αποτυγχάνει να υπηρετήσει την αρχή της αντικειμενικότητας».

Η Τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη ζήτησε την Κυριακή από το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV4 να αποσύρει ένα ντοκιμαντέρ για τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ζητώντας του να «αναθεωρήσει» καθώς το φιλμ «αποτυγχάνει να υπηρετήσει την αρχή της αντικειμενικότητας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πραγματικά πορεία θράσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που διοργάνωσαν οι Τούρκοι, με την συμμετοχή μουσουλμάνων από πολλές χώρες, στην αμερικανική πρωτεύουσα, κατά των Αρμενίων. Φωτογραφία Yeni Safak.

Όταν το θράσος δεν έχει όρια κάνεις ακόμα και πορεία κατά αυτών που διαμαρτύρονται διότι οι πρόγονοί σου έσφαξαν τους προγόνους τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ώρα που η εφαρμογή της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το προσφυγικό κρίνεται στο εάν και σε ποιο βαθμό θα ικανοποιηθεί το αίτημα της Άγκυρας για την απαλλαγή των Τούρκων πολιτών από την υποχρέωση βίζας για τη μετακίνηση εντός της ζώνης Schengen, νέες εστίες έντασης προκύπτουν στις σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών και της Τουρκίας, με αντικείμενο, αυτή τη φορά, την ελευθερία του Τύπου και τα όρια της κριτικής που μπορεί να ασκείται στον Tayyip Erdoğan στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χώρων.
Λίγες μέρες μετά τον μεγάλο θόρυβο που προκλήθηκε στη Γερμανία από την απόφαση της καγκελαρίου Angela Merkel να επιτρέψει την ποινική διερεύνηση, με βάση τη νομοθεσία περί "περιύβρισης Αρχής” (lèse-majesté) για ξένους ηγέτες, του κωμικού Jan Böhmermann επειδή είχε απαγγείλει σε τηλεοπτική εκπομπή ένα σατιρικό αλλά και μειωτικό για τον Erdoğan ποίημα, η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο πεδίο των τουρκο- ολλανδικών σχέσεων.
Για τη συνέχεια Capital

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Αλέξανδρου Δρίβα*
Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει στο τελευταίο του επεισόδιο. Η Τουρκία επένδυσε μεγάλο μέρος της πολιτικο-στρατιωτικής της ισχύος, με άμεσο αλλά και έμμεσο τρόπο, σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό που κατάφερε είναι να εγκλωβιστεί σε μια περιοχή που, μέχρι το 2012, τη θεωρούσε «σφαίρα επιρροής» της. Αυτή η επένδυση από πλευράς της Τουρκίας χρειάστηκε να προστατευθεί από τους Τούρκους λήπτες απόφασης με ακροσφαλείς πολιτικές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο «Φ» αποκαλύπτει: Καβγάς για το Πρωτόκολλο 10 - Η αποστολή της Ε.Ε. αναχώρησε άπρακτη από την Κύπρο

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης

Βρυξέλλες: Ουσιαστικά άπρακτη έφυγε από τη Κύπρο αποστολή της Κομισιόν, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», είχε φτάσει στο νησί προσδοκώντας να ελέγξει τα επίπεδα εξοικείωσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Φοίβο Κλόκκαρη
Η λύση ΔΔΟ επιβλήθηκε από την Τουρκία και τη Βρετανία γιατί εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην Κύπρο. Όσοι Έλληνες της Κύπρου υποστηρίζουν αυτήν τη λύση, προβάλλουν το επιχείρημα ότι είναι η μόνη επιλογή που έχουμε και, αν δεν υιοθετηθεί, θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση. Αυτή είναι μία αστήρικτη υπόθεση. Μια ψευδαίσθηση, η οποία οδηγεί σε καταστροφική πορεία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σφόδρα ενοχλημένη είναι η Τουρκία από τη δήλωση του αμερικανού προέδρου περί Αρμενικής Γενοκτονίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τη μνήμη της Σφαγής των Αρμενίων, στις αρχές του περασμένου αιώνα, ζητώντας μία «πλήρη, ειλικρινή και δίκαια αναγνώριση των γεγονότων».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν θα γράψω πολλά για το βίντεο που ακολουθεί γιατί «μιλάει από μόνο του». Μερικά μόνο σύντομα σχόλια και μερικές διαφάνειες στο τέλος που σκιαγραφούν πάγια κριτήρια της διεθνούς πολιτικής. Το σύντομο σχόλιό μου τελειώνει ως εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Του: Μάριου Λ. Ευρυβιάδη, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων
"Μια μέρα, με τη βοήθεια του Αλλάχ, το Χαλέπι, η Χομς, η Ράκα και η Δαμασκαός θα απελευθερωθούν....Οι πόλεις μας χωρίστηκαν. Το Τελ Αμπιάντ χωρίστηκε από το Ακτσκαλέ, το Σουρούα από το Κομπάνι και το Ρας αλ Αΐν από το Τσεϊλανπιλάρ. Όμως οι δεσμοί μεταξύ τους ποτέ δεν έσπασαν".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Réseau International (France), CSGLOBE (USA)
Το 1914, εισήχθη η Λίρα Bradbury από τη βρετανική κυβέρνηση ως «μέτρο έκτακτης ανάγκης» για να υποστηρίξει μια καταρρέουσα οικονομία.

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Οι τραπεζικές ελίτ δεν ήταν ευτυχισμένες και ήταν σε κατάσταση πανικού - πριν να μάχονται για τον έλεγχο της νομισματικής μάζας στη συνέχεια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Σήμερα το πρωί στις 10:30 ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία της Αρμενίας Ρίτα Σαργκσιάν, πολλά μέλη της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τουσκ: Η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα μεταχείρισης προσφύγων
Νταβούτογλου: Χωρίς απελευθέρωση βίζας, παγώνει η συμφωνία
Πιέσεις προς την ΕΕ να απευλεθερωθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες ασκεί εκ νέου ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψη στο Γκαζιαντέπ της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέκρελ, του πρέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η ενασχόληση με θέματα που άπτονται, της υπεράσπισης της εθνικής και κρατικής οντότητας της χώρας, της εδαφικής της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας, καθιστούν αυτόματα ύποπτο «σωβινισμού» εκείνον που επιχειρεί να τα θίξει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 και η Wall Street στο πλευρό της Τουρκίας!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στην αρμενική λέξη "MedzYeghern" (Μεγάλη Καταστροφή) για να περιγράψει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Analyst Team
Το ελληνικό επιχειρηματικό μοντέλο δεν είναι παρωχημένο, αλλά έχει εξουδετερωθεί από τις κυβερνήσεις – αφού οι μικρομεσαίοι πληρώνουν τους λογαριασμούς της πολιτικής διαφθοράς, ενώ ευρίσκονται υπό διωγμό.  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αναδημοσίευση

Η Ημέρα του Παιδιού, όπως θεσπίστηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1923 στην οποία καλούνται να συμμετέχουν παιδιά από πάνω από εκατό χώρες, είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να ευαισθητοποιηθούν και να χαίρονται όλοι οι γονείς του κόσμου, αλλά ο καθένας αναρωτιέται για την ορθότητα της επιλογής αυτής της ημερομηνίας, γνωρίζοντας ότι την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 24 Απριλίου, είναι κοινώς γνωστό ότι ξεκίνησε το 1915 η γενοκτονία των Αρμενίων κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες αθώα παιδιά έχασαν τη ζωή τους κάτω από το ζυγό του Οθωμανού σφαγέα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top