Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Τουρκικές απώλειες στο έδαφος της Αλ Μπαμπ, 21 Δεκεμβρίου 2016. Τη φωτογραφία έχει δώσει στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος (φωτ.: Twitter / Michael Horowitz) 
Η Τουρκία εισέβαλε στο έδαφος της Συρίας, τις 24 Αυγούστου 2016 και έκτοτε έχει καταλάβει μια έκταση 2.200 τ.χλμ. Μέσα σ’ αυτήν την έκταση βρίσκονται οι πόλεις Τζαραμπλούς, η ελληνιστική Ευρωπός, η Νταμπίκ και η Αλ Μπαμπ. Με τη διαφορά ότι αυτήν την τελευταία δεν έχει κατορθώσει να την καταλάβει, πολιορκώντας την επί 110 μέρες, με κίνδυνο να υποστεί ήττα καθοριστικής σημασίας!
Η τουρκική κυβέρνηση, εκπαίδευσε 430 αστυνομικούς και τους εγκατέστησε στην πόλη Τζαραμπλούς, δημιουργώντας ταυτοχρόνως διοικητικές δομές, μέσω τον οποίων θα ελέγχει τα πάντα στην πόλη.
Το ίδιο μοντέλο θέλει να εφαρμόσει σε όλες τις περιοχές που καταλαμβάνει, οι οποίες στην ουσία θα λειτουργούν υπό την άμεση και στενή επιρροή της Τουρκίας.
Τις προθέσεις της Άγκυρας για την περιοχή, αλλά και τον κίνδυνο θερμής συμπλοκής του στρατού της Τουρκίας, με τον στρατό της Συρίας, για τον έλεγχο της Αλ Μπαμ, μας εξηγεί σε άρθρο της η αρθρογράφος Σερπίλ Τσεβιτζάν, η οποία διαθέτει πολύ καλές πηγές στο κράτος, το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.
Ακολουθεί μεταφρασμένο άρθρο της Σερπίλ Τσεβικτζάν  Serpil Çevikcan, «Milliyet»
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top