Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο συριακός στρατός επιτέθηκε προς την Αλ Μπαμπ – Δεν «αφήνουν» την πόλη στους Τούρκους
Ενισχυμένος με Ιρακινούς και Ιρανούς σιίτες παραστρατιωτικούς, ο συριακός στρατός ξεκίνησε την Κυριακή να προελαύνει προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, η οποία ήδη πολιορκείται ανεπιτυχώς από τον τουρκικό στρατό και τους μισθοφόρους του.
«Ενώ ο τουρκικός στρατός και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία στασιαστές συνεχίζουν την επίθεση προς την Αλ Μπαμπ από τα βορειοδυτικά της, η συριακή κυβέρνηση και οι πολιτοφύλακες σύμμαχοί της εξαπέλυσαν επίθεση από τα νοτιοανατολικά της πόλης», μετέδωσε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Μουχάμαντ Αλ Τζασίμ μιλώντας στο ARA News.

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) έχουν καθηλωθεί εδώ και ένα μήνα από το Ισλαμικό Κράτος και παρά την αεροπορική υποστήριξη που έχουν από τη Ρωσία δεν έχουν πετύχει καμία πρόοδο. Οι απώλειες των Τούρκων και των μισθοφόρων τους είναι σημαντικές και δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν ούτε μια συνοικία της Αλ Μπαμπ.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει οχυρώσει καλά την Αλ Μπαμπ με ένα δίκτυο από τούνελς και με χαρακώματα.
Η απόφαση του συριακού στρατού να κινηθεί προς την Αλ Μπαμπ σημαίνει ότι η Δαμασκός αποφάσισε να μην αφήσει η πόλη αυτή να περιέλθει στον έλεγχο των Τούρκων, ανεξάρτητα από την ικανότητα των Τούρκων να την καταλάβουν ή όχι.
«Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το αεροδρόμιο Κουέρις ως βάση για την επίθεση της την Κυριακή», εξήγησε ο Αλ Τζασίμ.
«Ο συριακός στρατός ενεπλάκη σε συγκρούσεις με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στα νοτιοανατολικά προάστια της Αλ Μπαμπ για πρώτη φορά».
Οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι τα μεσάνυχτα και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν το Ισλαμικό Κράτος αναγκάστηκε να υποχωρήσει όπως και οι απώλειές του.
Στις 24 Αυγούστου 2016 ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του εισέβαλαν στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, ξεκινώντας την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».
Τον τελευταίο μήνα η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε πολλά αεροπορικά πλήγματα κοντά στην Αλ Μπαμπ, βομβαρδίζοντας τις αμυντικές θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Παρά τα εύστοχα χτυπήματα των Ρώσων, που κατέστρεψαν πέντε προπύργια του ISIS και σκότωσαν δεκάδες τζιχαντιστές, ο τουρκικός στρατός δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια επιτυχία στο έδαφος.
Ο συριακός στρατός αποφάσισε να εμπλακεί στη μάχη της Αλ Μπαμπ, που το όνομά της σημαίνει «Πύλη», είναι η πύλη του Χαλεπιού, διότι έκρινε ότι εάν η πόλη καταληφθεί από τους Τούρκους θα αποτελεί η εκεί τουρκική παρουσία απειλή για την πόλη Χαλέπι που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές.

Δείτε τον ευρύτερο χάρτη του πεδίου της μάχης γύρω από την Αλ Μπαμπ:

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top