Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Οι έγνοιες για την ασφάλεια της Τουρκίας, και η 50χρονη πετρελαϊκή συμφωνία
Sherko Hama Amin*
Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP) και η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK) έχουν υπογράψει μια ενεργειακή συμφωνία με την Τουρκία για 50 χρόνια, ή ακριβέστερα με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Παρ’ όλο που κάποιοι αξιωματούχοι του PUK ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν αυτήν την συμφωνία, την γνωρίζουν.
Αμφότερα και το PUK και το KDP αντιτίθενται στην γνωστοποίηση των όρων της συμφωνίας σε οποιαδήποτε φίρμα-οίκο, ακόμη και στην Deloitte, έναν διεθνή ελεγκτικό οίκο που έφεραν στην περιοχή και αισθάνονται υπερήφανοι για το γεγονός δήθεν ότι έφεραν την διαφάνεια στα έσοδα από το πετρέλαιο και από την παραγωγή του στην περιοχή.

Αποδείξεις προβλέπουν ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει όρους ασφαλείας που πιθανώς θα περιλαμβάνουν: την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων, για άμυνα του KDP και των συμμάχων του, και για τον αγώνα εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Οι παρατηρήσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού την Κυριακή (8 Ιανουαρίου) κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Masoud Barzani στην Erbil και η σιωπή του Barzani και οι επισημότητες με την τουρκική αντιπροσωπεία, αποκαλύπτουν κατά την γνώμη μου την ύπαρξη όρων ασφαλείας ώστε να καταστεί ο πόλεμος εναντίον του ΡΚΚ προτεραιότητα και μία από τις πτυχές της συμφωνίας των 50 ετών.
Παρ’ ό,τι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την μέθοδο του ΡΚΚ και τιε διαδικασίες που ακολουθεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την Αυτόνομη Περιοχή του Κουρδιστάν, θεωρώ την εμπλοκή οποιασδήποτε δύναμης από το νότιο Κουρδιστάν στον πόλεμο εναντίον του ΡΚΚ μέσα σε αυτήν την συμφωνία έναν τρόπο προδοσίας. 
………
*Ο Sherko Hama Amin είναι μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Βουλής του Ιρακινού Κουρδιστάν

http://www.nrttv.com/EN/birura-details.aspx?Jimare=4650

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top