Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στα ελληνοτουρκικά”

“Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΕΘΝΟΣ»

«Από το `99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Σπάσαμε στερεότυπα, αποδείξαμε ότι Έλληνες και Τούρκοι μπορούν μαζί να πετύχουν πράγματα, με αμοιβαίο όφελος. Όμως η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί» απάντησε χαρακτηριστικά ο Παπανδρέου ,ερωτηθείς για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


«Η Νέα Δημοκρατία άφησε διαπραγματευτικά όπλα -όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας- να χαθούν. Τα Ελληνοτουρκικά δεν θα λυθούν μόνα τους με τον χρόνο, ούτε είναι προς το συμφέρον κανενός να διαιωνίζονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

« Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Όμως αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται τα δύσκολα. Ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει. Κάναμε σημαντικά βήματα, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και η εντατικοποίηση των λεγόμενων διερευνητικών επαφών. Και στον επιχειρηματικό και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα βλέπουμε άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και «τώρα φτάσαμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φτάνει η ώρα της αλήθειας.

Η ώρα που θα κριθούν η αξιοπιστία, η βούληση και η αποφασιστικότητα του καθενός μας. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία» σημείωσε.
Serkan Meriç-http://www.turkishgreeknews.org/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_6449.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top