Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Χύμα» τσιμέντο εισαγόμενο από την Τουρκία κυκλοφορεί παράνομα, αλλά σχεδόν ελεύθερα, στην αγορά της Κρήτης, ενώ μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει τους τελευταίους μήνες το παρεμπόριο στη Μεγαλόνησο, που περιλαμβάνει κάθε είδους προϊόντα, με κύριες χώρες προέλευσης την Κίνα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.



Την καταγγελία αυτή έκανε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) σε συνάντησή της με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, Νίκο Μαρκάκη, στον οποίο επέδωσε και σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της. Ενδεικτικό της έκτασης που έχει πάρει η διακίνηση χύμα τσιμέντου από την Τουρκία στην Κρήτη, είναι και το γεγονός ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργατών- Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας και του Συλλόγου Εμπόρων Αδρανών και Οικοδομικών Υλικών Ηρακλείου.

Οπως αναφέρει στο υπόμνημά της η ΟΕΒΕΝΗ, η αγορά πιέζεται από εισαγωγές παντός είδους προϊόντων από χώρες φθηνού κόστους κα ιδίως από την Κίνα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Είναι προϊόντα χαμηλού παραγωγικού κόστους που μπαίνουν στην Ελλάδα είτε παράνομα είτε ημινόμιμα, αλλά πρακτικά χωρίς δασμούς και διακινούνται στην εγχώρια αγορά με παράνομες διαδικασίες.

Και άλλα προϊόντα
Στα προϊόντα αυτά, εκτός βεβαίως του χύμα τσιμέντου, περιλαμβάνονται ρούχα, δερμάτινα, αξεσουάρ, ηλεκτρονικά, CD, καύσιμα, ανταλλακτικά, κοσμήματα κ.λπ. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Σφυρής, ξεκινούν από την εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού και των ελεγκτικών οργάνων. Δεν υπάρχει έλλειψη νομικού πλαισίου για την πάταξη του παρεμπορίου, επισημαίνει, αλλά έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή του. Ευθύνη που βαραίνει εξίσου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ΟΕΒΕΝΗ ζητά να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι για το υπαίθριο εμπόριο και να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που εκκρεμούν, καθώς επίσης και των έλεγχο των πηγών, των τελωνείων, των αποθηκευτικών χώρων και των μεταφορών.
http://www.imerisia.gr/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_5940.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top