Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οκατοχικός στρατός εμπόδισε χθες Τουρκοκύπριους κατοίκους του Πυροΐου και της Λουρουτζίνας να μεταβούν σε σημείο στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Αθηένου, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση γνωριμίας.Οι κατοχικές αρχές ανάγκασαν τους κατοίκους που ήθελαν να μεταβούν στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου και Περγάμου, με αποτέλεσμα η συνάντηση αλληλογνωριμίας να καταλήξει σε αποτυχία, αφού μόνο 10 περίπου άτομα που διέμεναν στη Λάρνακα και την κατεχόμενη Λύση, κατάφεραν να πάνε.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες από τον Δήμαρχο Αθηένου και τους κοινοτάρχες Πυροΐου και Λουρουτζίνας, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Εθνη, θα γινόταν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, και στόχος ήταν οι κάτοικοι των τριών περιοχών, που θα μετέφεραν και το φαγητό τους, να συναντηθούν, να φάνε και να συζητήσουν μαζί.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηένου, Σπύρος Παπουής, ανέφερε ότι στόχος της χθεσινής συνάντησης ήταν «να μαζευτούν οι Αθηενίτες, οι Λουρουτζιάτες και οι Πυρογιάτες, να συνεχίσουμε την αλληλογνωριμία μας και να περάσουμε ευχάριστα.

Δυστυχώς, όπως μας πληροφόρησαν, η λεγόμενη αστυνομία και ο στρατός κατοχής εμπόδισαν τους φίλους Λουρουτζιάτες να έρθουν απευθείας εδώ στο σημείο συνάντησης, που είναι τρία χιλιόμετρα απόσταση. Τους εμπόδισαν και τους ανάγκασαν να πάνε από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ή του Περγάμου». Αυτό, συνέχισε, «δυστυχώς εμπόδισε τους φίλους και έτσι δεν ήρθαν εκτός από μερικούς κατοίκους της Λουρουτζίνας που διαμένουν στη Λάρνακα και στη Λύση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπουής είπε ότι «αναμέναμε να έρθουν τουλάχιστον 50 - 100 άτομα, όπως και την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Φαίνεται ότι ο κατοχικός στρατός εμποδίζει το συναπάντημα των κατοίκων της Αθηένου και της Λουρουτζίνας. Είναι φανερό ότι και η Αθηένου και η Λουρουτζίνα βρισκόμαστε κοντά στη γραμμή της κατάπαυσης του πυρός και θα έπρεπε να έχουμε πιο στενές επαφές, διότι υποφέρουμε από το 1974», όπως ανέφερε.

ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ
Περίπου 10 Τουρκοκύπριοι, που διαμένουν στη Λάρνακα και την κατεχόμενη Λύση, κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»
ΕΜΠΟΔΙΟ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣΠυροΐου Ανδρέας Αργυρού είπε ότι «δυστυχώς ο κατοχικός στρατός έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο του ότι δεν δέχεται τη συνεννόηση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτή είναι η βασική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και διοργανώσαμε αυτή τη συνεστίαση, για να σμίξουμε, να φάμε και να μιλήσουμε με τους συντρόφους, τους φίλους της Λουρουτζίνας και όχι μόνο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι σ’ αυτή τη συνάντηση «καλέσαμε τους κατοίκους της Τρεμετουσιάς, του Άρσους, της Αγιάς και της Μελούσιας, αλλά δυστυχώς βρίσκουμε εμπόδιο τον κατοχικό στρατό. Αυτό είναι το εμπόδιο μας που δεν επιτρέπει τη συνέχιση της προσπάθειας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας, επιστροφή του Πυροΐου και διάνοιξη του δρόμου με ελεύθερη διακίνηση» κατέληξε.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 20/06/2011

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_9887.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top