Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΔΥΟηγέτες θα αξιοποιήσουν την περίοδο μέχρι τις 7 Ιουλίου όπως και την ίδια τη συνάντηση (της Γενεύης με τον ΓΓ του ΟΗΕ) για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής, διαρκούς διευθέτησης». Αυτό δήλωσε ο Λόρδος Ηowell, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Βουλή των Λόρδων, ο οποίος απαντούσε σε σειρά ερωτήσεων από φιλότουρκους βουλευτές. Ο Λόρδος Χάουελ, που απαντούσε σε ερωτήσεις της τουρκοκυπριακής καταγωγής βαρόνης Εce - η οποία επανέφερε το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, λέγοντας ότι οι
Ελληνοκύπριοι που απέρριψαν το σχέδιο Ανάν εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προεδρεύσουν της Ένωσης - εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε ό,τι αφορά στην προεδρία της ΕΕ με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Απαντώντας σε ερώτηση του Λόρδου Μagginis, γνωστού για τις θέσεις του υπέρ διαχωριστικών λύσεων, ο Λόρδος Χάουελ είπε ότι το κύριο καθήκον τώρα είναι η δημιουργία μιας θετικής ατμόσφαιρας που θα επιτρέψει την υπερπήδηση σημαντικών προβλημάτων, τον τερματισμό της διχοτόμησης της νήσου και την εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδιακής, διζωνικής Κύπρου.

Σε ερώτηση της βαρόνης Scottγια τη δυνατότητα απευθείας εμπορίου μεταξύ των κατεχομένων και της ΕΕ, ο Λόρδος Χάουελ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει μεγάλα ποσά ως βοήθεια προς τους Τουρκοκυπρίους.

Σε παρέμβασή του ο Λόρδος Corbett, που είναι πρόεδρος του οργανισμού «Φίλοι της Κύπρου» είπε ότι η απάντηση στο πρόβλημα της Κύπρου είναι ένα διζωνικό, ομοσπονδιακό κράτος βασισμένο στην πολιτική ισότητα. Ανέφερε ακόμα ότι τόσο η νέα τουρκική κυβέρνηση όσο και η ελληνική, πρέπει να δώσουν την ενεργό υποστήριξή τους προς αυτή την κατεύθυνση. «Οποιαδήποτε άλλη λύση δεν πρόκειται να είναι λειτουργική», κατέληξε.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 20/01/2011

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_9295.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top