Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΜΕΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑτου το Σάββατο από τον ιερό ναό Παναγίας της Αγίας Νάπας και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του την Κυριακή στο Πάρκο Γεωργίου Σεφέρη, η Αγία Νάπα τίμησε τη μνήμη του δεύτερου παλληκαριού της, αγνοούμενου στρατιώτη 399 Τ.Π. Χριστάκη Πιερή Χρίστου 18 χρόνων. Ο Χρίστου ήταν αγνοούμενος από τις 15 Αυγούστου 1974 και τα λείψανά του ανευρέθησαν σε αρχαίο λαξευτό τάφο στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Βώνη και του χωριού Μπέκιουγιου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DΝΑ. Της κηδείας προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος και
επικήδειο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Δημητρίου. Τον αποχαιρέτησαν, επίσης, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Αντώνης Τσόκος και η εγγονή του, Μαρία Σταύρου.

Χθες, εξάλλου, τελέστηκε στην εκκλησία Αγίων Πάντων στη Δερύνεια, ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των 7 ηρωικώς πεσόντων Παναγιώτη Π. Παναγιώτου, Γεώργιου Π. Κολάνη, Λοΐζου Α. Χριστούδια, Κωστάκη Κ. Λαμπρία, Πιερή Α. Λάμπρου και δολοφονηθέντων Ελένης Γ. Θωμά και Μιχάλη Καλλή, κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και δέηση για ανεύρεση και επιστροφή των 8 αγνοουμένων Πιερή Γ. Βερέη, Σταύρου Κ. Χριστοφόρου, Στέλιου Α. Πέτρου, Θέμη Χ. Δημητριάδη, Κυριάκου Χρ. Γεωργίου, Μαρίας Χρ. Κυριάκου, Κίκας Χρ. Κυριάκου και Αντρέα Χρ. Κυριάκου. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Το Σάββατο, ακόμη ένας νέος, αγνοούμενος, κηδεύτηκε στη Λάρνακα, ο στρατιώτης του 399 Τ.Π. Λεωνίδας Λεωνίδου 19 ετών από την Αγία Τριάδα Αιγιαλούσης, τα λείψανα του οποίου ανευρέθησαν σε λαξευτό αρχαίο ομαδικό τάφο στο Μπέκιουγιου, κοντά στην κατεχόμενη Βώνη. Είχε εκτελεσθεί από πάνοπλους Τουρκοκυπρίους ατάκτως εν αγνοία του τουρκικού κατοχικού στρατού στις 15 Αυγούστου 1974. Έκτοτε αγνοείτο η τύχη του, μέχρι την ανεύρεση των λειψάνων του από Τούρκους αρχαιολόγους, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DΝΑ. Μαζί του ήσαν ακόμη 44 αγνοούμενοι συναγωνιστές του. Η κηδεία του τελέστηκε από την εκκλησία Αγίου Ελευθερίου στον Συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα. Τον τιμώμενο ήρωα αποχαιρέτησε η υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλλα Χαραλάμπους.

Χθες, επίσης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων της Μύρτου, στην εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα, από τον υπουργό Γεωργίας και Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη. Χθες, επίσης, τελέστηκε το μνημόσυνο των ηρώων της τουρκικής εισβολής, Χριστάκη Αχιλλέως, Νικόδημου Χαραλάμπους και Ερωτόκριτου Γαληνή. Επιμνημόσυνο λόγο απηύθυνε ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος είπε πως οι φετινές επέτειοι του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής «φέρουν βαρύ το φορτίο της φονικής έκρηξης στο Μαρί».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 25/07/2011

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/1974_25.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top