Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ-Νeoskosmos.com
Δύο μόνο μέρες μετά τις σφοδρές επικρίσεις που εκφράστηκαν εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για την μη εκπροσώπησή της στις φετινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο Σίδνεϊ η ΣΕΚΑ Ν.Ν.Ουαλία για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής στην Κύπρο, κατέφθασε στα Γραφεία της κυπριακής Κοινότητας της Πολιτείας, επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ.



Την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μιχάλης Χριστοδούλου, κατήγγειλε δριμύτατα την κυβέρνηση Γκίλαρντ που δεν έστειλε στις εκδηλώσεις ούτε εκπρόσωπό της, ούτε τουλάχιστον μήνυμα για να αναγνωστεί.

Ο κ. Χριστοδούλου μας ενημέρωσε, ότι την Τρίτη έφτασε ταχυδρομικώς στα Γραφεία της Κοινότητας, μήνυμα του κ. Ραντ. Το μήνυμα έχει ημερομηνία 20 Ιουλίου.

Στο μήνυμά του ο κ. Ραντ, αφού ευχαριστεί την ΣΕΚΑ ΝΝΟ για την πρόσκληση να είναι στις εκδηλώσεις, αναφέρει ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατεί να παραστεί. Πέραν αυτού, εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της εισβολής του 1974.

«Επιπροσθέτως, στις ζωές που χάθηκαν και σε εκείνους που παραμένουν αγνοούμενοι, η εισβολή οδήγησε στον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων, αρκετοί από τους οποίους εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία» αναφέρει ο κ. Ραντ και υπογραμμίζει:
«Τριάντα εφτά χρόνια μετά, ξέρω ότι αυτά τα γεγονότα συνεχίζουν να απασχολούν έντονα την παροικία. Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ενθαρρύνομαι σε ότι αφορά τις προοπτικές λύσης, από τις πρόσφατες ανανεωμένες προσπάθειες των διαπραγματεύσεων. Με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν και τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, προσβλέπω σε μία επανενωμένη Κύπρο πριν διοργανωθούν εκδηλώσεις ξανά για αυτά τα γεγονότα», επισημαίνει στο γράμμα του ο κ. Ραντ.

Αναφορικά με το περιεχόμενο αυτής της επιστολής, ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την ικανοποίησή του, κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή, με την επιστολή αυτή του υπουργού, φαίνεται πως το ενδιαφέρον της αυστραλιανής κυβέρνησης παραμένει έντονο για το Κυπριακό, και δεύτερον, επειδή ο υπουργός, ξεκάθαρα μιλά για εισβολή στην Κύπρο το 1974.


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/74_29.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top