Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στην άμεση ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των αρμόδιων αρχών (Εισαγγελία Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) προχωρά το υπουργείο Υγείας σχετικά με την υπόθεση των αιτούντων άσυλο Λαυρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Υγείας, Μάρκου Μπόλαρη με τους εκπροσώπους των μεταναστών σχετικά με την εκκένωση του κτιρίου που διαμένουν οι αιτούντες άσυλο και τη μεταστέγασή τους σε οικισμό με λυόμενα που έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Λαυρίου.


Ο οικισμός είναι έτοιμος από το Μάιο, ωστόσο η επιτροπή εκπροσώπησης των αιτούντων άσυλο αρνείται να γίνει η μεταστέγαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η άμεση ανάγκη για μεταφορά προκύπτει από το γεγονός ότι το κτίριο που διαμένουν έχει κριθεί στατικά ανεπαρκές και επικίνδυνο, κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησαν κρατικές τεχνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες το ανώτατο όριο αντοχής του εν λόγω κτιρίου είναι της τάξεως τριών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προχώρησε στη δημιουργία οικισμού με προκατασκευασμένους οικίσκους, ίδιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση σεισμοπαθών, με τη σύμφωνη γνώμη των αιτούντων άσυλο.

Ήδη από την 26η Μαΐου, οι ένοικοι έχουν ενημερωθεί, από το Διευθυντή του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου, ότι πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η μεταστέγαση τους στους προκατασκευασμένου οικισμούς. Μέχρις στιγμής έχουν οριστεί δύο ημερομηνίες εκκένωσης καθώς η πρώτη δεν τηρήθηκε. Ως δεύτερη έχει οριστεί η 31η Ιουλίου 2011.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι το κτίριο Α' του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Λαυρίου έχει κριθεί ακατάλληλο και επικίνδυνο, ότι προέχει η ζωή και η ασφάλεια όσων διαμένουν εκεί, ότι το Υπουργείο έχει δαπανήσει σημαντικά κονδύλια για την κατασκευή του νέου οικισμού, ότι η διαμονή των αιτούντων άσυλο στο Κέντρο είναι προσωρινή, εν αναμονή της εξέτασης των αιτήσεων τους για παροχή ασυλίας και ότι στις συναντήσεις η επιτροπή εκπροσώπησης αρνείται τη μεταστέγασή τους προφασιζόμενη ανυπόστατους λόγους, αναλαμβάνοντας έτσι ακέραια την ευθύνη, προχωρά στην ενημέρωση των αρμόδιων αρχών.http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=136821

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_7238.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top