Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΑΘΗΝΑ 22/07/2011
Με σειρά βελτιωτικών αλλαγών και τροποποιήσεων, τις οποίες ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υιοθετούνται πολλές προτάσεις φορέων και των κομμάτων στο νομοσχέδιο για τη "Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, την Παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων".





Είναι πολλές οι βελτιώσεις στις οποίες προχωρούμε, είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι ήταν υγιές που το υπουργείο άκουσε αφενός την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και αφετέρου τις προτάσεων των κομμάτων και των φορέων.

"Θετικές" χαρακτήρισε τις βελτιώσεις ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χαντάβας, ιδίως αυτές με τις οποίες περιορίστηκαν υπερεξουσίες που επρόκειτο να δοθούν στη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (ΡΑΕ) με την αρχική μορφή του νομοσχεδίου, που ήταν στην κατεύθυνση του "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".

Η ΝΔ τοποθετείται απέναντι στο νομοσχέδιο με εποικοδομητική κριτική και με προτάσεις, ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, καταθέτοντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή αναλυτικά τις προτάσεις τροποποιήσεων στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο κινείται στη λογική της αφαίρεσης της ηλεκτρικής ενέργειας από τα λαϊκά νοικοκυριά, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Ζιώγας, και προειδοποίησε ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα είναι συμπαραστάτης στα λαϊκά νοικοκυριά στα οποία θα επιχειρηθεί να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο θα εξυπηρετήσει μεγάλα διακρατικά συμφέροντα που σήμερα ανταγωνίζονται για τον τομέα της ενέργειας, του φυσικού αερίου και τη διαχείριση στο Αιγαίο.

Την ανάγκη ανακήρυξης της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ως το τελευταίο αποθεματικό για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, επισήμανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Η κυβέρνηση διαλύει τα πάντα με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο έχει τη λογική της απόλυτης εξυπηρέτησης των ιδιωτικών εταιρειών. Κατήγγειλε επίσης ότι με τις διατάξεις που αναφέρονται στα Μεταλλεία Χρυσού, ο υπουργός με μια υπογραφή του θα μπορεί να αγνοεί αποφάσεις των δασαρχείων και άλλων αρχών και να τα δίνει όλα σε ιδιωτικές εταιρείες.

ΑΠΕ - Κ. Βλαχοδήμου

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_911.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top