Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη είναι πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, την ώρα που η ένταση των ανέμων εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλή (έφθασε ακόμη και τα 9 Μποφόρ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους). Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας.



Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις επτά το πρωί η φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Ανω Γλυφάδα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Η φωτιά αρχικά περιορίστηκε στην περιοχή μεταξύ Ανω Γλυφάδας και Πανόραμα Βούλας για να τεθεί στη συνέχεια υπό μερικό έλεγχο με το πρώτο φως της μέρας. Ενα ακόμα μέτωπο που εκδηλώθηκε στην Αργυρούπολη στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Τα ξημερώματα (γύρω στις 4.30) πυρκαγιά ξέσπασε και στα Ανω Λιόσια, πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής (25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο) και με τη συνδρομή ελικοπτέρου μόλις ξημέρωσε, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας παραμένουν Μεσολόγγι και Λευκίμη Εβρου , όπου αναμένεται και η ευρωπαϊκή βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (MIC). Συγκεκριμένα το πρωί αναμένονται στη χώρα μας τέσσερα αεροσκάφη CL-415 από την Ισπανία και τη Γαλλία. Η πυρκαγιά στον Εβρο έχει ήδη κατακάψει έναν επίγειο παράδεισο και 30.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Σε εξέλιξη το πρωί της Παρασκευής είναι συνολικά πέντε μεγάλες πυρκαγιές σε Μεσολόγγι, Έβρο (εκκενώθηκαν επτά οικισμοί), Αμφιλοχία, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

- Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).

- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

- Πρεβέζης (Περιφέρεια Ηπείρου).

- Λήμνου, Λέσβου και Χίου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Έβρου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

πηγή: Ναυτεμπορική

http://www.antinews.gr/2011/08/26/119179/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top