Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ότι θα μας έκαναν φύλλο και φτερό για ακόμη μια φορά οι τροϊκάνοι είναι πλέον συνηθισμένο. Οι απαιτήσεις τους πάντως δεν έχουν τελειωμό και σε όποιο υπουργείο πάνε ακολουθεί και μια καταιγίδα για τους Έλληνες.

Η πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου έγινε στο υπουργείο Εργασίας όπου ο πρώην συνδικαλιστής και νυν υπουργός είδε από πρώτο χέρι τι σημαίνει διάλυση κάθε έννοιας εργασιακής δικαιοσύνης. Η τρόικα του ζήτησε ξεκάθαρα να καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις και να ισχύσουν παντού στον ιδιωτικό τομέα επιχειρησιακές. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις στους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων, σημείο στο οποίο επιμένουν οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ, λες και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί που αυξάνουν το έλλειμμα του δημοσίου.


Αλλά πρόκειται για τη γνωστή συνταγή της εξαθλίωσης που έχουν εφαρμόσει σε όποια χώρα πήγαν.

Η τρόικα ουσιαστικά είπε στην κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να εφαρμόσει το νόμο για τις επιχειρησιακές καθώς έχουν επίσημα εφαρμοστεί μόλις δέκα. Έτσι ζητούν ως άμεσο μέτρο την κατάργηση των κλαδικών δια νόμου.

Ο κ. Κουτρουμάνης αποφάσισε να το παίξει… Κατσέλη και εμφανίστηκε αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι ήδη έχουν γίνει μειώσεις μισθών 9% στον ιδιωτικό τομέα (μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται αφού οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες).

Η ουσία είναι ότι αυτή τη φορά οι τροικάνοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανοίξουν νέα πληγή στην ελληνική κοινωνία. Δεν έφτανε η συρρίκνωση των μισθών στο δημόσιο και οι απίστευτοι φόροι, τώρα θα έλθουν και επίσημα νέες μειώσεις, κάτι που θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την αγορά.

Στην επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Δ. Ρέππας εμφανίστηκε πιστός στρατιώτης σε ότι αφορά τις προσλήψεις (1 προς 10 απομακρύνσεις), στις απολύσεις συμβασιούχων κατά 50% και στο βαθμολόγιο – μισθολόγιο των υπαλλήλων

Ο προγραμματισμός του υπουργείου προβλέπει 151.500 λιγότερους υπαλλήλους με αποχωρήσεις έως το 2015. Αφορά 112.000 τακτικό προσωπικό και 40.000 έκτακτο προσωπικό.
Για την αύξηση ωραρίου στο δημόσιο κατά 2,5 ώρες είπε ότι το μέτρο ήδη εφαρμόζεται και δημιουργήθηκε σύστημα συνεχούς ελέγχου για την τήρησή του, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται και η εθελοντική μειωμένη εργασία με ανάλογη μείωση μισθού και χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών έως πέντε χρόνια.
Για την εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών και κατά περίπτωση ο ίδιος με Κοινές υπουργικές Αποφάσεις θα καταλήξουν πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο με τους νέους φορείς και θα καθορίσουν το πλεονάζον προσωπικό. Πρόσθεσε δε ότι αμέσως, με αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, θα δοθεί σειρά προτεραιότητας στο πλεονάζον αυτό προσωπικό για να διεκδικήσει μία θέση στο Δημόσιο σε ποσοστό 10% και σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ποσοστό κατά 30%. Το σχετικό Π.Δ. είναι έτοιμο.
Αυτό που δεν άφησε να… διαρρεύσει ο κ. Ρέππας είναι τι θα γίνει με το ενιαίο μισθολόγιο. Θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί ή όπως υποστηρίζουν στην κυβέρνηση θα υπάρξει ο θεσμός της προσωπικής διαφοράς που θα καλύψει τις απώλειες από τις περικοπές επιδομάτων;

Βέβαια, αυτά όπως και τα θέματα των κρυφών συμφωνιών με τους εφοριακούς αγγίζουν κι άλλους υπουργούς και κυρίως τον κ. Βενιζέλο.

Η τρόικα συνεχίζει τις επαφές της με τους υπουργούς (επαφές λένε τώρα το άγριο ξύλο που τρώει η κυβέρνηση).

http://www.antinews.gr/2011/08/30/119571/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top