Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

«Μετατροπή» της αεροπορικής βάσης της Σούδας και της Κρήτης γενικότερα από ορμητήριο αεροπορικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων κατά του καθεστώτος του Καντάφι, σε βάση της αναπτυξιακής, τεχνολογικής και ανθρωπιστικής βοήθειας ανασυγκρότησης του συμμαχικού μπλοκ προς τη Λιβύη κατά την «επόμενη ημέρα», επιδιώκει από τώρα η Ελλάδα.


Παρότι που όπως παραδέχθηκαν οι στρατηγοί των χωρών οι οποίες συμμετέχουν στην στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι, που συγκεντρώθηκαν χθες στο Κατάρ, ο πόλεμος στη Λιβύη δεν έχει τελειώσει και περισσότερη βοήθεια είναι αναγκαία, όλοι - μικροί και μεγάλοι - κινούνται με στόχο τη διασφάλιση καλύτερου κομματιού από την «πίτα».

Μπορεί ο διαμοιρασμός των πετρελαίων να άρχισε για τους μεγάλους «παίκτες», ωστόσο εκτιμάται ότι και η ανοικοδόμηση θα αποτελέσει ένα ισχυρό δέλεαρ, όπως και η διαχείριση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λιβυκό λαό. Στους τομείς αυτούς έχει επιλέξει να εστιάσει η Αθήνα την παρέμβασή της και χθες στην Ντόχα του Κατάρ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος έθεσε ευθέως θέμα αξιοποίησης της Κρήτης στον τομέα αυτό.

Κινούμενος στη γραμμή που έχει ήδη προωθήσει ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, ο κ. Γιάγκος αξιοποίησε τη «στρατιωτική διπλωματία» και αφού επεσήμανε τη μέχρι τώρα σημαντική συμβολή της χώρας στην επιχείρηση, εξειδίκευσε το ελληνικό σχέδιο και πρότεινε την ανάδειξή της Κρήτης ως κόμβου συγκέντρωσης και διακίνησης των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην εξαιρετική τεχνογνωσία και τις δυνατότητες των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών - γνωστές και στη Λιβύη εδώ και δεκαετίες - αλλά και του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών του ελληνικού Πενταγώνου στη διακίνηση μέσων και υλικών προς και από τη Λιβύη με πλοία και του ελληνικού εφοπλισμού.

Στη σύσκεψη της Ντόχα, πέραν των επικεφαλής Αμυνας των 15 χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Unified Protector» και του ΝΑΤΟϊκού Διοικητού Ναπόλης, παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) της Λιβύης Mahmoud Jibril και αντιπροσωπεία των εξεγερμένων.

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4652997

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_2407.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top