Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αφορμή το νέο νόμο-πλαίσιο, με τις εξεταστικές να βρίσκονται στον «αέρα», καθώς οι φοιτητές κλείνουν μία – μία τις σχολές, προχωρώντας σε καταλήψεις.

Την αρχή έκαναν τη Δευτέρα φοιτητές του Παντείου, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του ιδρύματος έως και την Παρασκευή, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι επαρχιακών ιδρυμάτων.





Χθες, φοιτητές-μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΠΑΜΕ) απέκλεισαν το κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος να “μετακομίσουν” στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και να αναβληθεί η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί.



Οι Γενικές Συνελεύσεις, που ξεκίνησαν προχθές και θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ήδη μετρούν δεκάδες αποφάσεις για κατάληψη. Σε κατάληψη βρίσκονται ήδη η Αρχιτεκτονική και το Χημικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όλα τα τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης και σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Τόσο η Σύγκλητος του ΕΜΠ όσο και του Καποδιστριακού έχουν μεταθέσει τις εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να συνεδριάσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία ανέβαλε τις εξετάσεις έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.



Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συλλαλητήρια αύριο το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, φοιτητές που πρόσκεινται στο KKE προχώρησαν σε εκδήλωσε διαμαρτυρίας το πρωί έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι πρόεδροι των TEI

Την περαιτέρω στάση του επανακαθαρίζει και το διδακτικό προσωπικό των ιδρυμάτων, καθώς σήμερα συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι πρόεδροι των ΤΕΙ και την Παρασκευή θα συνεδριάσουν στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου οι πρυτάνεις.

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ ήδη το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προτίθεται, σε συνεργασία και με άλλα ιδρύματα, να προβεί σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου.

Εκτός του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις πρωτοστατεί και η κυβερνητική ΠΑΣΠ. Η κυβερνητική παράταξη σε ομόφωνη απόφασή της χαρακτηρίζει την ψήφιση του νόμου «μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου». «Αποδεικνύεται με προκλητικό τρόπο πως ο πραγματικός σκοπός της υπουργού δεν είναι απλά η αποδυνάμωση των παρατάξεων, αλλά η πλήρης φίμωση του φοιτητικού κινήματος, δηλαδή του πιο ζωντανού και πολιτικοποιημένου κομματιού της κοινωνίας» υποστηρίζει η ΠΑΣΠ και ζητεί την ανασύσταση της ΕΦΕΕ.

Ανάλογη η στάση της ΔΑΠ που εμφανίζεται με ήπια στάση, αλλού αμέτοχη αλλού παρούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των Γενικών Συνελεύσεων είναι οι καταλήψεις (που έχουν εβδομαδιαία διάρκεια) και οι όποιες άλλες κινητοποιήσεις αποφασιστούν, να διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο για να συμπέσουν με το ευρύτερο κίνημα διαμαρτυρίας από τις άλλες κοινωνικές ομάδες.

«Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο, όπου οι φοιτητές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εξετάσεις», υπογράμμισε σε σημερινή της συνέντευξη στο ρ/σ Σκάι η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, καυτηριάζοντας τη στάση που τηρούν οι πρυτάνεις.

http://www.antinews.gr/2011/08/31/119536/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top