Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Γερό ψαλίδι στους μισθούς του δημόσιου τομέα αλλά και δραστικές αλλαγές στον τρόπο που θα ανεβαίνουν κλιμάκια οι δημόσιοι υπάλληλοι, «κλείδωσαν» στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες:

Ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο θα είναι τα 2.200 και ο κατώτερος βασικός τα 780, ανεβαίνει δηλαδή όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Η επιβολή πλαφόν στους μισθούς θα πλήξει τα ανώτατα κλιμάκια που μπορεί να χάσουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Περίπου 8 στους 10 υπαλλήλους δεν θα θιγούν από το νέο μισθολόγιο, το 15% θα δει μείωση του μισθού του και 7% θα δει μικρή αύξηση
Όμως, μη γελιέστε, το ενιαίο μισθολόγιο δεν είναι μόνο τα παραπάνω διότι οι μεγάλες μειώσεις θα προέλθουν από τις σαρωτικές αλλαγές στα επιδόματα και την κατάργηση πολλών από αυτά
Μεγάλες είναι οι ανατροπές και στην εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων με βασικότερη την κατάργηση της σύνδεσης της παλαιότητας με την ιεραρχία. Επίσης, με βάση τις εισηγήσεις που έχουν γίνει:

Οι υπάλληλοι θα κατατάσσονται σε έξι συνολικά βαθμούς από Α μέχρι ΣΤ. Καταληκτικός βαθμός για τους υπαλλήλους με πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι ο Α, για όσους έχουν τελειώσεις λύκειο ο Βαθμός Β και για τους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ο Βαθμός Γ. Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατατάσσονται ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ, οι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας ως δόκιμοι στο Βαθμό Ε. Κάθε υπάλληλος θα περνά μια δοκιμαστική περίοδο ενός έτους σε κάθε βαθμό.
Προβληματικό σημείο που μπορεί να δημιουργήσει το πεδίο για κομματικές παρεμβάσεις και ρουσφέτια είναι αυτό που προβλέπει ότι για τις προαγωγές θα συνέρχεται το υπηρεσιακό συμβούλιο και θα εξετάζεται η απόδοση του υπαλλήλου με βάση τους στόχους που πέτυχε. Αν κάποιος υπάλληλος κριθεί αρνητικά δε θα μπορεί για δύο χρόνια να πάρει μέρος σε διαδικασία κρίσης.
Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε θα προάγεται μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων, από τον Ε στον Δ μέχρι και 90%, από τον Δ στον Γ μέχρι και 80% , από τον Γ στον Β μέχρι και 60% και από τον Β στον Α μέχρι και 20% των κρινόμενων υπαλλήλων.
Πολύ σημαντική είναι και η πρόβλεψη για μετακίνηση υπαλλήλων ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν οι υπηρεσίες

http://www.antinews.gr/2011/09/29/124913/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top