Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Λιάνα Μυστακίδου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας ένας πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την δολοφονία 13.806 Κούρδων-Αλεβήδων από τις δυνάμεις του κράτους στο Ντερσίμ.Όπως είναι φυσικό ξέσπασε θύελλα στην Τουρκία. Όλοι αναρωτιούνται αν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του κ. Ερντογάν ή έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, με στόχο να πλήξει το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του κ. Κιλιτσντάρογλου.Οι περισσότεροι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι ήταν μια σωστή ενέργεια που έπρεπε να γίνει, για να συμφιλιωθεί ο λαός με την ιστορία του.



Για παράδειγμα ο κ. Μεχμέτ Αλί Μπιράντ υποστηρίζει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους Αρμένιους. Πρέπει, τονίζει, να ζητήσουμε συγνώμη όχι μόνο σαν κράτος, αλλά και σαν πολίτες από τον κόσμο που ταλαιπωρήσαμε.

Ο Τζενγκίζ Τζαντάρ στην τακτική του στήλη στη Ραντικάλ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του .

Ο Ερντογάν, γράφει, έσκισε την επίσημη ιστορία. Πρέπει να αποκατασταθεί το τοπωνύμιο Ντερσίμ που μετονομάστηκε σε Τούντζελι. Προτείνει επίσης να ονομαστεί το Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν σε Χράντ Ντίνκ, αφού ο αγωνιστής δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η πρώτη γυναίκα πιλότος της Τουρκίας, η οποία μετείχε στους βομβαρδισμούς του Ντερσίμ ήταν αρμενικής καταγωγής. Ίσως η αποκάλυψη αυτή να τον οδήγησε και στο θάνατο. Θα είναι λοιπόν μια εξαιρετική χειρονομία συγνώμης για τη δολοφονία του Ντίνκ.

Ο Σαβάς Σουζάλ αναρωτιέται αν ο κ. Ερντογάν θα ζητήσει συγνώμη και από τους Αρμένιους και από τους Έλληνες. Ενώ ο κ. Μουράτ Γετκίν στη Ραντικάλ υποστηρίζει ότι η συγγνώμη αυτή θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες γκρίζες σελίδες της Ιστορίας, όπως η προβαλλόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων, το βαρλίκι σε βάρος των Εβραίων και το Πογκρόμ του 1955 σε βάρος των Ελλήνων. Ο συνάδελφος αφαιρεί από τον κατάλογο αυτό τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Ασσυρίων.

Η Ασλί Αϊντίντασμπας υπενθυμίζει ότι οι Τούρκοι δεν ζητούν εύκολα συγνώμη όχι μόνο σαν κοινωνία αλλά και σαν άτομα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές πράξεις τους. Η συγγνώμη του κ. Ερντογάν μπορεί να έγινε για να προσβάλει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, γράφει, αλλά πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι και το δικό του Κόμμα λίγο πριν τις εκλογές και το δημοψήφισμα έκανε διακρίσεις σε βάρος των Αλεβήδων. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνιζε ότι θα καθαρίσουν το Στρατό και τη δικαιοσύνη από τους Αλεβήδες.

Η άποψη που εκφράζει ο Ασλάν Μπουλούτ στη Γενιτσάγ, ίσως να προσεγγίζει περισσότερο την αλήθεια. «Ο Ερντογάν με το θέμα του Ντερσίμ στοχεύει το πρόσωπο του Ατατούρκ, τα θεμέλια της Δημοκρατίας και την τουρκική ταυτότητα. Πρόκειται για μια ψυχολογική επιχείρηση για να γκρεμιστεί η λατρεία του Ατατούρκ. Οι ΗΠΑ επιθυμούν την εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας . Για να επιτύχει ο σκοπός αυτός πρέπει να αλλοιωθεί η τουρκική ταυτότητα και να γκρεμιστούν τα είδωλα του λαού».
http://www.elzoni.gr/html/ent/022/ent.16022.asp


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_1588.html#.TtHX3rIr2nA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top