Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Νέα Υόρκη. Μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης έδωσαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου για 22η χρονιά , ημέρα εορτής των Ευχαριστιών για όλη την Αμερική οι Έλληνες Ιδιοκτήτες της Νέας Υόρκης( Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός) που δραστηριοποιείται στα κοινά της Ελληνικής Κοινότητας.
Προσέφεραν σε 100αδες ανθρώπους μη δυνάμενους οικονομικά, όχι μόνον ένα πλουσιότατο γεύμα γαλοπούλας μαζί με πολλά άλλα αγαθά που συνόδευαν το γεύμα που δόθηκε σε κάθε άνθρωπο που προσήλθε για να βρει εκτός από ένα καλό πιάτο φαγητό, μουσική ζεστασιά, ανθρώπινη στήριξη, καλή παρέα και τραγούδι από τον γνωστό και διακεκριμένο τραγουδοποιό της Ομογένειας Σεραφείμ Λάζο. Φαγητό και πλήρες γεύμα προς 100αδες αδύναμους και ανίσχυρους οικονομικά, κατά 70% Αμερικανούς κάθε εθνικότητας ανεξαρτήτως θρησκεύματος και έλληνες κατά 30%.




Στην συγκινητική προσπάθεια που εκφράζει το σύνολο της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και απηχεί σε όλη την Αμερική για αυτό αρκετές φορές τις προηγούμενες χρονιές έχει γίνει κεντρικό θέμα και στα αμερικανικά ΜΜΕ, προσήλθαν απλά με σεμνότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ως απλοί εθελοντές ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Ευάγγελος Κυριακόπουλος και η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στην ΝΥ κ. Κούλα Σοφιανού. Και οι δυο μπήκαν στην σειρά, από νωρίς το πρωί ως απλοί πολίτες, φόρεσαν τις λευκές μπλούζες του συλλόγου τα καπελάκια τους και σέρβιραν επί ώρες μαζί άλλους εθελοντές παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας προσφέροντας εκτός από το πιάτο φαγητό κυρίως ζεστασιά που έβγαινε και εξέπεμπαν και οι δυο με τα χαμόγελα τους προς κάθε άνθρωπο που του σέρβιραν φαγητό. Υπολογίζεται ότι από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα προσήλθαν περισσότεροι από 1000 άνθρωποι προκειμένου να φάνε στο τραπέζι που είχε στρωθεί ή να πάρουν μαζί τους ένα πλήρες γεύμα. Στους πάγκους που είχαν στηθεί παράπλευρα από τα τραπέζια υπήρχαν άλλοι νέοι κυρίως εθελοντές που έδιναν σε συσκευασμένες κούτες και δέματα εκτός από το πακεταρισμένο φαγητό, φρούτο, γλυκό, και άλλα αγαθά για το σπίτι που προσέφεραν οι δωρητές προς τον Οργανισμό. Τα προηγούμενα 24ωρα ο οργανισμός Greek American Homeowners Association προσέφερε περισσότερες από 800 γαλοπούλες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Οι γαλοπούλες μοιράζονται κατά 60 με 70% σε Ελληνικές Οικογένειες που έχουν ανάγκη και χρίζουν βοήθειας και το υπόλοιπο ποσοστό της διανομής πάει σε Αμερικανούς ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τοπικός πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και η νεαρή Ελληνίδα Βουλευτής στην βουλή της Πολιτείας της ΝΥ κ. Αραβέλα Σιμωτά ενώ από νωρίς το πρωί είχε προσέλθει και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ο οποίος ευχήθηκε στους οργανωτές της προσπάθειας να συνεχίζουν πάντα το καλό έργο. Σε όλη αυτή την προσπάθεια που προετοιμάζεται σχεδόν επί ένα μήνα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εθελοντές κυρίως νέοι κάτι που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.



«Παίρνεις πιο πολλά όταν δίνεις. Όταν προσφέρεις... Όλοι εδώ όσοι έρχονται ξέρουν την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που βοηθάει. Όχι μια Ελλάδα που έχει προβλήματα. Έρχονται αυτοί που έχουν ανάγκη στους Έλληνες για να τους Βοηθήσουν. Όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε τώρα θα τα ξεπεράσουμε γιατί έχουμε μια μακρά ιστορία και έναν πολιτισμό, Ελλάδα και Κύπρος, που μας διδάσκει και μας ενώνει». Αυτά τα λόγια της γενικής προξένου της Κύπρου στην Νέα Υόρκη Κούλας Σοφιανού που ακούστηκαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο κέντρο της Ελληνικής Αστόριας γεμάτη από ανθρώπους ανήμπορους, αδύναμους, φτωχούς και πονεμένους που η ζωή του βρίσκεται στην σκιά της κοινωνίας και ήρθαν να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό ζεστασιά και αγάπη, άγγιξαν κάθε άνθρωπο και έστειλαν το μεγάλο μήνυμα παντού.

Μια μεγάλη ανθρώπινη πράξης που οργανώνεται εδώ και 22 χρόνια από έναν Ελληνικό Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό τους Greek American Homeowners Association, ήταν σα φλόγα στα στήθη που καίει κάθε Έλληνα της Αμερικής που πικραίνεται για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος. Και την φλόγα ήρθε να ανάψει σα φωτιά που καίει τα στήθη κάθε Έλληνα, ο λόγος του νεαρού Πρόξενου της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Ευάγγελου Κυριακόπουλου . Του νεαρού πρόξενου που άφησε την ποδιά και το σερβίρισμα για λίγο, για να απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό προς τους παριστάμενους λέγοντας με όση απλότητα αλλά και δύναμη μπορούσε στέλνοντας με τα λόγια του τούτο το απλό μήνυμα. Ένα μήνυμα που χάραξε τα ανθρώπινα σκαμμένα από το χρόνο και τα βάσανα της ζωής πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί ανήμποροι πια αλλά βαθύτατα αξιοπρεπείς οι περισσότεροι για να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα πιο απλά καθημερινά της ζωής μη έχοντας ούτε ένα πιάτο φαγητό. « Ότι ήμαστε στο χρωστάμε στον Θεό. Αυτό να μη το ξεχνάμε. Αυτή είναι η δύναμη μας. Η πίστη μας σε αυτό που μπορούμε. Να βρούμε την δύναμη να δίνουμε. Να προσφέρουμε ακόμα και από το υστέρημα. Η δύναμη του Έλληνα αυτή είναι. Η προσφορά. Ο Πολιτισμός και η ιστορία μας είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να μας δίνουν δύναμη. Να δοξάζουμε τον Θεό που σήμερα μπορούμε και προσφέρουμε» και συνέχισε σε πνεύμα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο « Οι έλληνες όταν θέλουμε και είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από το σημερινό, για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, μια αληθινή πράξης ζωής. Πράξη θυσίας. Πράξη που αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες. Τους έλληνες που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά».

Μια πράξη ζωής που αποτελεί μάθημα ανθρωπιάς και παράδειγμα προς μίμηση κοινωνικής αλληλεγγύης προς άλλους μεγαλύτερους οργανισμούς που έχουν και την οικονομική δύναμη και την δυνατότητα αλλά κυρίως την ιερή υποχρέωση να δράσουν προς την ιδιαίτερα χειμαζόμενη και δοκιμαζόμενη κοινωνία και στην Αμερική που σήμερα υποδέχεται κατά μεγάλα κύματα τους νέους Έλληνες μετανάστες. Οργανισμούς όπως η Ιερά Αρχ. Αμερικής που αν και έχει την δύναμη εν τούτοις πάσχει σοβαρά στο τομέα δράσης και αλληλεγγύης προς την κοινωνία .

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται εδώ και 22 χρόνια από τους Greek American Homeowners Association οι οποίοι διανέμουν περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού κάθε χρόνο σε αδύναμους οικονομικά ανθρώπους, παραμονές και ανήμερα των Ευχαριστιών( Thanks Giving που εορτάζεται πάντα την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου ως εθνική και θρησκευτική εορτή των Αμερικανών σε ομοσπονδιακό επίπεδο) και πάνω από 1000 γαλοπούλες παραμονές των εορτών

Δείτε αποσπάσματα και δηλώσεις για το θέμα.

Γενική Πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού


Ευάγγελος Κυριακόπουλος Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη


Γιώργος Αλεξίου πρόεδρος του οργανισμού Greek American Homeowners Association


http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=15060:2011-11-27-00-54-29&catid=48:2010-02-21-14-52-18&Itemid=81

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top