Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Καταδικαστική για την Ελλάδα θα είναι -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Κ»- η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση με τα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια είχαν προσφύγει στη Χάγη, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είχε ασκήσει βέτο και ως εκ τούτου είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.



Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (αναμένεται να εκδοθεί σε οκτώ ημέρες) αποδέχεται ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με κεντρικό επιχείρημα τις δηλώσεις των Κώστα Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργού) και Ντόρας Μπακογιάννη (πρώην υπουργού Εξωτερικών) ότι θα ασκήσουν βέτο. Κι αυτό παρότι τελικώς δεν χρειάστηκε να το πράξουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Διεθνές Δικαστήριο δεν αποδέχεται το αίτημα των Σκοπίων να καταδικάσει προκαταβολικά την Ελλάδα εάν ασκήσει βέτο σε ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον.
http://news.kathimerini.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top