Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Είναι παρανομία επί της παρανομίας»
Λάρνακα: Παρανομία επί της παρανομίας χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε εξόρυξη εντός της λεγόμενης ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων, προσθέτοντας πως η Κύπρος θα πρέπει να καταγγείλει αυτή την ενέργεια της Αγκυρας σε όλα τα διεθνή βήματα.



Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της Τουρκίας και των Τ/κ να προχωρήσουν σε εξόρυξη στην ξηρά εντός της λεγόμενης ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Ομήρου είπε ότι «είναι παρανομία επί της παρανομίας».
Η Τουρκία, πρόσθεσε «συνεχίζει για 37 τώρα την κολοσσιαία παρανομία της στρατιωτικής κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τώρα προχωρούν ένα βήμα παρακάτω σε μια προσπάθεια διεκδίκησης των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πλήρη σύγκρουση, σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και με όλες τις αρχές και τις αξίες που καθορίζει ο παγκόσμιος και ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».
Ασφαλώς συνέχισε «θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση και άμεση και αποφασιστική καταγγελία της Τουρκίας και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Ο Γιαννάκης Ομήρου κλήθηκε επίσης να σχολιάσει τις πιέσεις της Τουρκίας προς το Λίβανο για να μην υπογραφεί από το κοινοβούλιο της χώρας η συμφωνία για την ΑΟΖ των δύο χωρών.
Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης της φίλης χώρας του Λιβάνου για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να τεθεί σε εφαρμογή, αφού επικυρωθεί από το Λιβανέζικο κοινοβούλιο, η συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ των δύο χωρών».
Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστέψω, συνέχισε «ότι υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μπορέσει να εκβιάσει ή να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την φίλη χώρα του Λιβάνου να μην υλοποιήσει μια συμφωνία η οποία διαμορφώθηκε και συνομολογήθηκε στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας».
Πηγή: ΚΥΠΕ, Φιλελεύθερος

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_2018.html#.TtMeT7Ir2nA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top