Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πλήρη μεταβολή έκανε η Τουρκία στο ζήτημα της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εγκαταλείποντας τους λεονταρισμούς και τις απειλές ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει τις σχέσεις της με την ΕΕ στην διάρκεια της κυπριακής προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Επί ένα σχεδόν χρόνο τούρκοι κυβερνητικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι διακήρυτταν και απειλούσαν ότι αν η Κύπρος αναλάβει την (διαδοχική) προεδρία η Τουρκία θα διακόψει κάθε επικοινωνία με την ΕΕ. Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γκιουλ «προειδοποίησε» τους Ευρωπαίους ότι οι σχέσεις τους με την Αγκυρα θα υποστούν «βαρύ πλήγμα» αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία.

Χθες ο τούρκος υπουργός για τις ευρωπαικές υποθέσεις κ. Εγκεμέν Μπαγκίς δήλωσε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ «δεν θα διακοπούν στην διάρκεια της προεδρίας των Ελληνοκυπρίων». Και, χρυσώνοντας το πικρό χάπι, εξήγησε ότι «απλώς δεν θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους προεδρεύοντες. Οι σχέσεις μας με την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παραμείνουν ανέπαφες».

Αλλά και αυτό είναι αδύνατο. Διότι η Κύπρος από την 1η Ιανουαρίου θα μετέχει στην λεγόμενη τρόικα την οποία αποτελούν η χώρα που θα έχει την προεδρία (η Δανία, το πρώτο εξάμηνο) η χώρα που θα την διαδεχθεί (δηλαδή η Κύπρος το δεύτερο εξάμηνο) και η χώρα που είχε την πριν από την Δανία προεδρία, η Πολωνία. Μια σειρά θέματα τα οποία θα ενδιαφέρουν την Τουρκία, λ.χ. το άνοιγμα νέων "κεφαλαίων" στις ενταξιακές συνομιλίες της, εξετάζονται από την τρόικα.

Από την πρώτη στιγμή, όταν η Αγκυρα έθεσε το ζήτημα και άρχισε τους παλικαρισμούς με την ΕΕ, οι Βρυξέλλες την ειδοποίησαν με τον πιο επίσημο τρόπο--ο πρόεδρος κ. Μπαρόζο έστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό κ.Ερντογάν--ότι και πρακτικά ήταν αδύνατο στην Τουρκία να αποφύγει την προεδρία της Κύπρου και ό,τι αυτή συνεπάγεται επειδή η Κύπρος θα βρίσκεται στην τρόικα επί ενάμιση χρόνο, ως τον Ιούλιο 2013.
http://maxhnews.com/content/8410

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_1532.html#.TtR-pbIr2nA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top