Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η Ζάνα, που υποστήριξε ότι η οι Κούρδοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους με δημοψήφισμα, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Κεμπέκ, που έκανε δυο φορές δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του.

Η βουλευτής του BDP, Λεϊλά Ζάνα, που μίλησε σε ένα συνέδριο που έλαβε χώρα στη Γερμανία, μιλώντας στην κουρδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rudaw, αναφέρθηκε στις προσδοκίες των Κούρδων της Τουρκίας.
Μάλιστα, επικαλούμενη το παράδειγμα του Κεμπέκ, είπε ότι οι Κούρδοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι με δημοψήφισμα για το μέλλον τους.
Η Ζάνα μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
- Το Ιράν, η Τουρκία, η Συρία και το Ιράκ, ανεξάρτητα με τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους, σε ένα πράγμα είναι πάντα σύμφωνοι: Να κρατήσουν τους δικούς τους Κούρδους υπό τη δική τους κατοχή.
- Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν στα έθνη το δικαίωμα να ορίσουν τα ίδια τη μοίρα και το μέλλον τους. Η πολιτκή των απειλών εναντίο των Κούρδων επιτέλους πρέπει να τελειώσει. Θα πρέπει να είναι σε θέση οι Κούρδοι να ορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους στα δικά τους εδάφη. Η ανεξαρτησία, η αυτονομία, η ομοσπονδία, είναι δικαίωμα των Κούρδων.
- Ο λαός της περιφέρειας του Κεμπέκ, κάθε τέσσερα χρόνια πηγάινει στις κάλπες και εκφράζεται, αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον του. Άλλοι ψηφίζουν υπέρ της ανεξαρτησίας, άλλοι υπέρ της αυτονομίας και άλλοι υπέρ της ομοσπονδίας. Ο λαός του Κεμπέκ αποφασίζει με την ψήφο του για το δικό του μέλλον. Αυτό είναι η φωνή του λαού και στη φωνή του λαού κανείς δεν πρέπει να δείχνει ασέβεια. Κατά την άποψή μου, ήλθε η ώρα οι Κούρδοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους με δημοψήφισμα.
- Κάποιοι από τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία, θέλουν αυτονομία. Πόσοι είναι αυτοί, ξέρουμε; Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Στην αρχή θέλαμε αυτονομία, όμως τώρα αυτό για πολλούς από τους Κούρδους της Τουρκίας δεν είναι αρκετό.
- Η Τουρκία μπορεί να επιλέξει ένα ομοσπονδιακό σύστημα, όπως αυτό της Γερμανίας. Οι Άγκυρα θα αποφασίζει για τα ομοσπονδιακά θέματα και οι Κούρδοι θα πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για τα δικά τους τοπικά-περιφερειακά θέματα. Οι Κούρδοι πρέπει να πάνε σε δημοψήφισμα και όλος ο κόσμος θα πρέπει να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα αποτελέσματα αυτού του δημοψηφίσματος.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_8269.html#.TvwIdDWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top