Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟπεριεχόμενο προσέλαβε επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, διά της οποίας γινόταν αναφορά στη «Βόρεια Κύπρο», κάτι που εκ των πραγμάτων παρέπεμπε σε έναν επικίνδυνο πολιτικό διαχωρισμό, αντί του συνήθους γεωγραφικού προσδιορισμού περί «βορείου τμήματος» της Κύπρου.
Η ανακοίνωση της Κομισιόν αφορούσε στην έγκριση κονδυλίων ύψους 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της τουρκοκυπριακής κοινότητας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η αναφορά σε «Βόρεια Κύπρο» προκάλεσε την αντίδραση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπέρ του διορισμού του στρατηγού Ντέϊβιντ Πετρέους, στη θέση του νέου διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών CIA , ψήφισε χθες ομόφωνα η Επιτροπή Αντικατασκοπείας της Γερουσίας των ΗΠΑ, στέλνοντας την απόφαση για τελική ψήφιση στην ολομέλεια του σώματος.
Ο Πετρέους, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, διορίστηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Λίον Πανέτα, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Αμυνας αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτ Γκέϊτς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Firat και επιβεβαιώνουν και τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP θα προσέλθουν στην τουρκική βουλή αλλά δεν θα ορκιστούν. "Εμείς δεν θα ορκιστούμε , εκτός αν ορκιστούν ολοι οι βουλευτές μας δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου για την μη αποφυλάκιση των δύο βουλευτών του CHP Χαμπεράλ και Μπαλμπάι, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή για την υπόθεση Εργκενεκόν.

Διαβάστε το ολόκληρο...



 "Η τύχη χαμογέλασε στους Ινδούς (και σε μικρότερο βαθμό στην Κίνα, στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη), γιατί, εδώ που τα λέμε, ποια είναι η ιστορία της σύγχρονης Ινδίας; 

Για να μην τα πολυλογούμε, η Ινδία είναι μια χώρα που στην ουσία δεν διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές και έμαθε να κάνει καλά ένα πράγμα: να εκμεταλλεύεται τα μυαλά των ανθρώπων της, εκπαιδεύοντας ένα μεγάλο μέρος των ελίτ της στις θετικές επιστήμες, στη μηχανική και την ιατρική. Το 1951, προς αιώνια τιμή του, ο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, ίδρυσε το πρώτο από τα επτά Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ινδίας στη Χάραγκπουρ, στην ανατολική Ινδία. Στα πενήντα χρόνια που έχουν περάσει από τότε, εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί έχουν διαγωνιστεί για να εισαχθούν και να αποφοιτήσουν από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και τα ισοδύναμα τους του ιδιωτικού τομέα (καθώς και από τα έξι Ινδικά Ιδρύματα Διοίκησης Επιχειρήσεων).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι παρά το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προτάσεις του για αύξηση των φόρων και εγκατάλειψη της πολιτικής αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

«Κατανοώ απόλυτα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους. Θα αυξήσουμε όμως την απόδοσή μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «με την εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των φόρων, δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Άγη Βερούτη


Η Αντιγραφειοκρατική Κίνηση του Στέλιου Σταυρίδη είχε την εναρκτήρια εκδήλωσή της την εβδομάδα που πέρασε. Σε γενικές γραμμές οι διαπιστώσεις είναι γνωστές σε όλους, αλλά ίσως όχι οι αριθμοί. Η γραφειοκρατία κοστίζει στην Ελληνική οικονομία 6,8% του ΑΕΠ ετησίως, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 27 είναι 3,5% και οι ανεπτυγμένες χώρες, που βρίσκονται συνήθως κάτω από τον μέσο όρο, παίρνουν πρωτοβουλίες για να μειώσουν αυτό το ποσοστό κατά ένα τέταρτο στην επόμενη διετία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ευχή και πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απαντώντας στο καλωσόρισμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.
Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι “περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως τα βγάλαμε πέρα. Εύχομαι και αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσία της κυβερνήσεως του, υπό την προεδρία της εξοχότητός σας, θα μπορέσει, όπως λένε στη λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμι. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, με την προσευχή μας”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στρατιωτικό δικαστήριο της Μόσχας έκρινε ένοχο ερήμην για εσχάτη προδοσία έναν πρώην υπεύθυνο της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR) που έδωσε τα ονόματα δέκα κατασκόπων στις ΗΠΑ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.
Ο στρατιωτικός εισαγγελέας ζήτησε την περασμένη εβδομάδα την 25ετή κάθειρξη του πρώην αξιωματικού των ρωσικών υπηρεσιών, του συνταγματάρχη Αλεξάντρ Ποτίφ, που επίσης κρίθηκε ένοχος για λιποταξία.

Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα από το στρατιωτικό δικαστήριο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η τουρκική αντιπολίτευση απειλεί ότι θα προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας την απελευθέρωση δύο βουλευτών της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας απείλησε σήμερα να προχωρήσει σε ενέργειες διαμαρτυρίας στο κοινοβούλιο, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι δύο βουλευτές της που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 12ης Ιουνίου και οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο δίκτυο Εργκενεκόν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τηλεγράφημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία, που υπεκλάπη από το Wikileaks, είχε εισηγηθεί την αποκοπή από κάθε ροή πληροφοριών για τον δημοσιογράφο, επειδή είχε αποκαλύψει ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε Ελληνες αιχμαλώτους ως πειραματόζωα

Σχέδιο "δημοσιογραφικής εξαφάνισης" του ανταποκριτή του "Εθνους" στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, είχε εισηγηθεί η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας με εμπιστευτικό τηλεγράφημα που εστάλη στους τότε υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και Ντόναλντ Ράμσφελντ, και στην DIA (μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε σήμερα ποσό ύψους 26,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κύπρο.
Η χρηματοδότηση αυτή θα εστιάζεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, σε μέτρα για την προώθηση της συμφιλίωσης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Αποδέκτες της θα είναι, μεταξύ άλλων, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σχολεία, αγρότες, χωριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παιχνίδι Ερντογάν με το Βαρώσι
Ετοιμάζει κίνηση ματ τον Ιούλιο που θα επισκεφτεί την Κύπρο
Δεν αποκλείεται να παρακαθήσει σε μια «σύσκεψη- έκπληξη που θα ανατρέψει άρδην τα δεδομένα στο Κυπριακό».

Πυρετωδώς εργάζονται στα κατεχόμενα για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου. Η κλειστή περιοχή των Βαρωσίων καθαρίζεται με προσοχή αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί και αυτή την περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον τελευταίο καιρό διοχετεύονται έντονα πληροφορίες ότι
υπάρχουν σε εξέλιξη μυστικές συνομιλίες
μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για το θέμα
του φυσικού αερίου.
Μάλιστα, οι συνομιλίες πραγματοποιούνται με κάθε
μυστικότητα και καταβάλλονται προσπάθειες να σπάσει
ΤΗΣ ΧΡΥΣΩΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
Ανοικτά τα ενεργειακά μέτωπα για την Κύπρο
Ο άγνωστος «πόλεμος», οι μυστικές διαπραγματεύσεις και τα παρασκήνια συνθέτουν το παζλ των θεμάτων ενέργειας που εκτυλίσσεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Μετά το Ισραήλ και την Κύπρο, στη σκακιέρα των διεκδικήσεων εισέρχονται δυναμικά και άλλοι δύο διεκδικητές, η Τουρκία και ο Λίβανος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στην Νάουσα μίλησε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης, σε μια πόλη με την οποία τον συνδέουν ιστορικές μνήμες, καθώς πριν 50 χρόνια ακριβώς το παρακράτος τότε τον κυνήγησε και κινδύνευσε. Σήμερα 50 χρόνια μετά η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης και όλω των ηλικιών που καταχειροκρότησαν τον μεγάλο μας συνθπέτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Την Τρίτη 28 του μήνα είναι η τελευταία ευκαιρία... Αγανάκτηση τέλος, ήρθε η ώρα της οργής!
Την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ ήμουν κι εγώ για μια ακόμη φορά στο Σύνταγμα, για να εκδηλώσω την αγανάκτηση μου σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, του βιοτικού μας επιπέδου, του δικαιώματος στην ελπίδα και του ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ευρείες επιχειρήσεις διεξάγουν δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία και το Λίβανο, καθώς το «κύμα» προσφύγων προς τις δύο γείτονες χώρες διογκώνεται και ο απολογισμός της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων αυξάνεται καθημερινά.[(http://www.haaretz.com)Την ίδια ώρα η εφημερίδα του Λιβάνου Al-Akhbar επικαλούμενη πηγές της απο το Ιράν αναφέρει σε δημοσίευμα της, πώς το Ιράν έχει προειδοποιήσει την Τουρκία να μην επιτρέψει σες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος για να επιτεθούν στη Συρία, τονίζοντας πώς σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτραπεί,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Βλαση Αγτζιδη*
Oι πρόσφατες εξελίξεις έφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη δημόσια περιουσία και την αξιοποίησή της, είτε με εκποίηση είτε με διάφορους άλλους τρόπους. Εχουν καταγραφεί περίπου 72.000 δημόσια ακίνητα, ενώ σε 41.000 υπολογίζονται τα «ανταλλάξιμα κτήματα».

Ομως δεν αναφέρθηκε στη συζήτηση ένα στοιχείο που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα όρια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και ειδικά όσων ανήκουν στην κατηγορία «ανταλλαξίμων κτημάτων».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η τουρκική εφημερίδα “Sabah” με τον τίτλο «το πρόβλημα με τους μουφτήδες τελειώνει μετά από 25» χρόνια κάνει αναφορά στι θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη. Σύμφωνα με τη Sabah η κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την εκλογή των μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους από το ελληνικό κράτος.
Η Sabah τονίζει πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος είναι αυτός που θα εκλέγει τους μουφτήδες δηλαδή οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ή κάποιοι θρησκευτικοί λειτουργοί της κοινότητας αυτής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ
Την περασμένη Δευτέρα στο συνέδριο των δημάρχων των ΗΠΑ διατυπώθηκε η άποψη ότι οι αμερικανοί φορολογούμενοι πρέπει να χρηματοδοτούν γέφυρες στη Βαλτιμόρη και στο Κάνσας Σίτι και όχι στη Βαγδάτη και στο Κανταχάρ.

Στην παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2012 η απότομη εκτίναξη της κόκκινης καμπύλης του δημόσιου χρέους είναι κάτι παραπάνω από εύγλωττη. Δεν πέρασε ένα 48ωρο και στο διάγγελμά του για την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ο Μπαράκ Ομπάμα είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια: «Είναι καιρός να επικεντρωθούμε στα του οίκου μας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μάριου Ευρυβιάδη

Ενας ακόμη Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, τούτη τη φορά ο Σταύρος Λαμπρινίδης, επισκέφθηκε την Κύπρο. Είθισται ως νεοφώτιστος στο αξίωμα για την τυπικά επίσημη γνωριμία του με τον Κύπριο ομόλογό του και, βέβαια, με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Μέχρι εδώ όλα καλά. Παρακάτω; Παρακάτω δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό που υπάρχει είναι το ανευθυνοϋπεύθυνο, δήθεν, δόγμα, η Λευκωσία αποφασίζει και η Αθήνα συμπαρίσταται και υποστηρίζει. Η Λευκωσία αποφασίζει τι; Μήπως μέσω της λεγόμενης «κυπριακής ιδιοκτησίας» των συνομιλιών της διάλυσης ενός κράτους που υφίσταται από το 1960 και τη μετατροπή σε μια σατραπεία της Άγκυρας; Και η Αθήνα υποστηρίζει τι;

Διαβάστε το ολόκληρο...


Le Monde 
Το Μνημείο στη δόξα του Κόκκινου Στρατού
σε πλατεία της Σόφιας
Οι δύο κομάντο έδρασαν αθόρυβα, με την κάλυψη της νύχτας: το πρώτο για να«μετατρέψει» τα αγάλματα του ανάγλυφου του Μνημείου του Κόκκινου Στρατού, το δεύτερο για να τους φέρει πίσω στην αρχική τους κατάσταση με νεροβολή. 



Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ευρεία χρήση δακρυγόνων διέλυσε η τουρκική αστυνομία διαδήλωση Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι βγήκαν ξανά στους δρόμους την Κυριακή αντιδρώντας στην αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από τον νεοκλεγέντα Κούρδο πολιτικό Χατίπ Ντίτσλε.

Ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ «βροχή» δακρυγόνων δέχθηκαν τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία (BDP) που συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας σε βρετανικό έδαφος φέρνει πίσω μνήμες του «Πολέμου των Άστρων» του Ψυχρού Πολέμου.

Κατά τα τέλη του έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί πλήρως αμερικανική αντιπυραυλική βάση έγκαιρης προειδοποίησης στο βόρειο Γιορκσάιρ.
Το Space Based Infrared System (SBIRS) θεωρείται από πολλούς ως ο επίδοξος «διάδοχος» του φιλόδοξου προγράμματος του «Πολέμου των Άστρων» (Star Wars) που είχε ανακοινωθεί στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, το οποίο θα είχε ως στόχο τον εντοπισμό και την κατάρριψη σοβιετικών πυραύλων με ακτίνες λέηζερ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

http://www.cohen.gr/
Με την αναχώρηση του στολίσκου στη Γάζα από την Ελλάδα παραθέτουμε ειδικό ενημερωτικό δελτίο το οποίο διέρρευσαν πηγές της Ισραηλινής Κυβέρνησης στην Ιερουσαλήμ και αποκαλύπτει ποια πραγματικά είναι η Ελληνική Οργάνωση «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ». Η υποστήριξη για την Χαμάς, η παλιά συμμαχία με ακραίες Τουρκικές οργανώσεις και η ακροαριστερή ατζέντα.


Διαβάστε το ολόκληρο...

«ΜΕ ΤΑαποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία οι ψηφοφόροι ανέθεσαν για τρίτη περίοδο τηδιακυβέρνηση της χώρας στον Ερντογάν. Ουδείς αμφισβητεί τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας, ειδικά τώρα με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τον κόσμο και στην περιοχή μας. Η Ελλάδα και αριθμός άλλων κρατών-μελών της ΕΕ παλεύουν με την οικονομική κρίση, σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει την οικονομική της ανόρθωση και σταθερότητα.

Στο εσωτερικό μέτωπο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η "τρομοκρατία" που στοχεύει στον διαμελισμό της χώρας. Στις 14 Ιουνίου στο Ντιγιάρμπακιρ οι 36 ανεξάρτητοι βουλευτές που υποστηρίχτηκαν από το Κόμμα Ειρήνης-Δημοκρατίας, γιόρτασαν τη νίκη τους με ομιλητή το δημοσιογράφο Αχμέτ Ταν που προέρχεται από το κόμμα αυτό και εξασφάλισε βουλευτική έδρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να εκτοξεύει με περισσό θράσος απειλές πολέμου εναντίον όσων είναι προδιατεθειμένοι να υποκύψουν (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε…), ωστόσο, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει και αυτή το ίδιο πρόβλημα…


«Αν η Τουρκία εκδιώξει τους φυλακισμένους ανεξάρτητους Κούρδους βουλευτές από το κοινοβούλιο, η κίνηση αυτή θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Κουρδικού λαού», δήλωσε ο ηγέτης του ΡΚΚ Μουράτ Καραϊλάν, απειλώντας ανοιχτά την Τουρκία με πόλεμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Περισσότερες ημέρες άδεια και φύλλο πορείας στην περιοχή που επιθυμούν
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
Τέσσερις ημέρες επιπλέον τιμητική άδεια τον μήνα θα παίρνουν στο εξής οι στρατιώτες που υπηρετούν στις 23 πιο «σκληρές» παραμεθόριες και απομακρυσμένες μονάδες - κυρίως στο βόρειο μέρος του Εβρου και σε μικρονήσια.
Επίσης φύλλο πορείας για την Αθήνα ή άλλη περιοχή της επιθυμίας τους λαμβάνουν πλέον έπειτα από έξι μήνες θητείας όσοι υπηρετούν σε Καστελλόριζο, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη και Σαμοθράκη. Στις δυο αυτές διορθωτικές κινήσεις για τη θητεία προχώρησε χθες το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να μετατρέψει την αεροπορική βάση του στην Τουρκία σε βάση για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία.
Η χώρα θα αποτελέσει την κύρια βάση στην περιοχή για τις χερσαίες δυνάμεις της στρατιωτικής συμμαχίας υπό αμερικανική ηγεσία.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η συμμαχία θα μεταφέρει τον κύριο όγκο των δυνάμεων εδάφους της από τη στρατιωτική βάση της Χαϊδελβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Πλατφόρμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συγκρότησαν το Παράρτημα του Συλλόγου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ντιαρμπακίρ, ο Σύλλογος Mazlumder, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ντιγιαρμπακίρ, το ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας (TİHV), ο Ιατρικός Σύλλογος Ντιγιαρμπακίρ και τα Παραρτήματα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Τουρκίας στο Ντιγιαρμπακίρ, εκτύπωσαν μια αφίσα την οποία τοιχοκόλλησαν σε διάφορα σημεία της κουρδικής μεγαλούπολης, με την ευκαιρία της 26ης Ιουνίου, που είναι η "Ημέρα Αλληλεγγύης των Θυμάτων και Αγώνα εναντίον των Βασανιστηρίων".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από το 1983 έως το 1984,ο Μπαράκ Ομπάμα εργάστηκε
ως οικονομικός αναλυτής στην Business International
Corporation, που είναι γνωστή εταιρεία συγκάλυψης
της CIA.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011



Spiegel: Σαμαράς, Ο ενοχλητικός αντάρτης της Αθήνας
 Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε την Πέμπτη το γερμανικό περιοδικό Spiegel,αποκαλώντας τον «μπαμπούλα της Ευρώπης».

Βασικό θέμα της ιστοσελίδας του Spiegel έγινε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δέχεται επικρίσεις μέσα από άρθρο του περιοδικού σχετικά με τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα και το μεσοπρόθεσμο......


Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαδηλώσεις για την αφαίρεση της έδρας από τον
βουλευτή Χατίπ Ντίτσλε
Αγκυρα, Τουρκία
Αποσύρονται από τις εργασίες της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σύσσωμοι οι Κούρδοι βουλευτές που εξελέγησαν στις κάλπες της 12ης Ιουνίου ως ανεξάρτητοι με την υποστήριξη φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία (BDP), αντιδρώντας στην αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από τον νεοκλεγέντα Κούρδο πολιτικό Χατίπ Ντίτσλε λόγω καταδίκης του για «προπαγάνδα» υπέρ του PKK.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΟΜΗΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗΣυνέντευξη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου
στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο

Το 2008 μια συμμαχία σοσιαλιστών-κομμουνιστών-κεντρώων-οικολόγων ανέδειξε τον Δημήτρη Χριστόφια Πρόεδρο της Κύπρου. ‘Εκτοτε όμως η συμμαχία σχεδόν διαλύθηκε, εξαιτίας κυρίως της πολιτικής του ΑΚΕΛ στο κυπριακό, που προκάλεσε την μήνι των συνεταίρων του που εγκατέλειψαν την κυβέρνηση, με την εξαίρεση του κεντρώου ΔΗΚΟ που έμεινε μεν, επικρίνον δε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Αντώνη Αντωνίου
Μπορεί πριν μερικούς μήνες οι σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας να είχαν φτάσει στα άκρα με τα γνωστά γεγονότα στο Μαβί Μαρμαρά, ωστόσο φαίνεται πως το θέμα της ενέργειας επαναφέρει τις δύο χώρες στο ίδιο τραπέζι.Μάλιστα, οι πληροφορίες που φτάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν πως απώτερος σκοπός είναι να ζημιωθούν τα συμφέροντα της Κύπρου στο συγκεκριμένο τομέα. Η κυβέρνηση, όπως ενημερωθήκαμε έχει γνώση του θέματος και ήδη έχει αρχίσει να σκληραίνει τη στάση της προς τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ, αφού από τις πληροφορίες που συλλέγει νιώθει πως τίθενται σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα του τόπου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σχέδιο ψηφίσματος παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αμερικανική Βουλή, με το οποίο καλείται η Τουρκία να διασφαλίσει τη χριστιανική κληρονομιά (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Σύρων) και να επιστρέψει στους δικαιούχους της κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία.Σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ), χαιρετίζεται η κατάθεση του ψηφίσματος, με πρωτοβουλία δυο μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, του Δημοκρατικού Howard Berman και του Ρεπουμπλικανού Ed Royce.
Ο πρόεδρος του ΑΗΙ, Νίκος Λαριγκάκης, δήλωσε ότι το ψήφισμα καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε άμεση τήρηση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σεβόμενη τις

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μέτρα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας προς αποφυγή των κινδύνων που συνεπάγονται για τα πληρώματα, τους επιβάτες και τα πλοία από τυχόν συμμετοχή σε στολίσκο με προορισμό τη Γάζα έλαβε το Λιμενικό Σώμα, παίρνοντας υπόψη την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.


Το Λιμενικό επισημαίνει ότι «δόθηκαν εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Θέλω να προσευχηθώ δίπλα από τον τάφο του γιου μου πριν πεθάνω."
Η 75χρονη Σακινέ Γιλντίζ ξεκίνησε απεργία πείνας πριν 13 ημέρες προκειμένω να πάρει τη σωρό του γιου της. Απεργία πείνας ξεκίνησε μαζί της και ο γιος της, Χουσνού Γιλντίζ, αδερφός του Αλί, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με ακόμη 17 μέλη του PKK, κατά τη διάρκεια ένοπλης μάχης με τις Τουρκικές Στρατιωτικές Δυνάμεις, στην περιοχή του Ντέρσιμ τον Απρίλιο του 1997. Οι αντάρτες αυτοί θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο της πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παράνομη ενδέχεται να
κριθεί η τελευταία παραγγελία καυσίμων
που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό!
Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ-Enet.gr/
Με το μπετονάκι κινδυνεύουν να βάζουν πετρέλαιο στις φρεγάτες και στα υποβρύχια οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Και δεν είναι αστείο, αλλά μια πραγματικότητα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Π.Ν. αν τελικά κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων.

Διαβάστε το ολόκληρο...


του  Eric Walberg            Global Research 


Καθώς οι Δυτικοί ελίτ συγκεντρώθηκαν στο γραφικό Σέντ Μόριτζ για να καταπιαστούν με τις παγκόσμιες κρίσεις, οι αουτσάιντερ συνεδρίασαν στις καταθλιπτικές  στέπες της Κεντρικής Ασίας. 


Η 10η  σύνοδος κορυφής στη πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ, SCO) της περασμένης εβδομάδας αποκάλυψε ότι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αυτοκρατορίας, υπό την ηγεσία της Ρωσίας και της Κίνας - οι ίδιοι είναι ανταγωνιστές- προσπαθούν να οικοδομήσουν μια εναλλακτική λύση στην ηγεμονία των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί τουρκική σειρά που προβάλλεται από ψες στον ΑΝΤ1 Ελλάδας. Το πιο προκλητικό κομμάτι είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά προβάλλει πλάνα που γυρίστηκαν στα κατεχόμενα.Ακόμα και πριν την έναρξη της σειράς, το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 δείχνει καθαρά αυτοκίνητο με πινακίδες εγγραφής των κατεχομένων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

περίληψη της καινοτόμου δράσης :

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Κ Α Θ Ε αναγνώστης που 'χει μελετήσει το «Στρατηγικό Βάθος» του Νταβούτογλου (13η ήδη έκδοσή του, σ’ ένα έτος, στα ελληνικά), το έχει διαπιστώσει: Ο Τουρκο-ισλαμιστής καθηγητής, αναπτύσσοντας τη θεωρία και το σχέδιο για τη νεο-οθωμανική στρατηγική της Τουρκίας, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου του, μια κύρια προσπάθεια κατέβαλε. Να πείσει τα στρατηγικά μυαλά της Τουρκίας, περιλαμβανομένων και των κεμαλιστών, πόσο αποτελεσματικότερα θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και πόσο σημαντικότερη υπερδύναμη της ευρύτερης περιοχής θα μπορούσε να καταστεί, αν υιοθετούσε τον στρατηγικό σχεδιασμό του «νέου πολιτικού Ισλάμ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ελικόπτερα CH 53K σε ελικοπτεροφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι ΗΠΑ βολιδοσκοπούν τη Λευξωσία για χρησιμοποίηση των κυπριακών αεροδρομίων από ελικόπτερα αλλά και αεροσκάφη τους.
Λευκωσία: Για τη δυνατότητα στάθμευσης σημαντικού αριθμού στρατιωτικών ελικοπτέρων κυρίως αλλά και αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τις επόμενες μέρες, βολιδοσκοπούν επίμονα τις Αρχές της Δημοκρατίας αλλά και των αεροδρομίων, οι ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Σήμερα το πρωί,
αφού άκουσε τις ειδήσεις,
η κορούλα μου μπήκε και μου είπε»,

«Μπαμπάκα μου, είσαι ο
Νόμπελ Ειρήνης!»
«Σήμερα το πρωί, αφού άκουσε τις ειδήσεις, η κόρη μου μπήκε και μου είπε», «Μπαμπά, είσαι ο Νόμπελ Ειρήνης!» [ 1 ]. Αυτή είναι η συγκινητική ιστορία με την οποία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραμύθιασε στους δεκτικούς δημοσιογράφους για να δηλώσει ότι ποτέ δεν επιθυμούσε αυτή τη διάκριση και ότι ήταν ο πρώτη φορά που ξαφνιάστηκε. Χωρίς να αναζητούν περαιτέρω, οι τελευταίοι έβγαλαν τα πρωτοσέλιδα τους αμέσως μετά για την «ταπεινότητα» του ισχυρότερου άνδρα του κόσμου.

Διαβάστε το ολόκληρο...


H Τουρκία ζητούσε από τους Αµερικανούς να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση να παγώσει παρόµοιες δικαστικές αποφάσεις για τα Κατεχόµενα µέχρι να λυθεί το Κυπριακό!Η δικαίωση για τις περιουσίες εξόργισε την Αγκυρα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ
Την οργή τους εξέφραζαν στους Αµερικανούς Τούρκοικαι Τουρκοκύπριοι για την απόφαση του Δικαστηρίου των

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Mirage 2000 που στις 9 Ιουνίου έπεσε από κράτημα κινητήρα κοντα στη Σάμο,επέστρεψε στη Τανάγρα. Λίγο μετά τις 19.30 το αεροσκάφος πέρασε τη πύλη της αεροπορικής βάσης στη Τανάγρα. Με τη πρώτη ματιά το αεροσκάφος μοιάζει σχεδόν άθικτο, αν και για το μέγεθος των ζημιων που έχει υποστεί τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι μηχανικοί και το εξειδικευμένο προσωπικό της ΠΑ.
Ωστόσο είναι προφανές ότι οι χειριστές που το πέταγαν ήταν ...αστέρια. Το μαχητικό δεν συνετρίβη ...προσθαλασσώθηκε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρόλο που το ποσοστό της παιδικής εργασίας στην Τουρκία έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, 960.000 είναι οι ανήλικοι εργαζόμενοι που κατεγράφησαν το έτος 2011.Σε αντίστοιχοι έρευνα του 1992 είχαν καταγραφεί 1.7 εκατομμύρια παιδιά.
Η υποχρεωτική οκταετής σχολική εκπαίδευση, η ενημέρωση προς τις οικογένειες, και ειδικά προγράμματα με στόχο την ευαισθητοποίηση για το εν λόγω θέμα, βοήθησαν στο να μειωθεί ο αριθμός των εργαζόμενων ανηλίκων κατά το ήμισυ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σχέδιο για τη σταδιακή αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας μας να δώσουμε τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο. Οι προκλήσεις που παραμένουν είναι τεράστιες».


Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του από το Λευκό Οίκο, που διήρκεσε 13 λεπτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε σαφές ότι προέχει η επίλυση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας πως «είναι καιρός να επικεντρωθούμε στα του οίκου μας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011


Με εκείνα και τα άλλα φαίνεται πως ξεχάσαμε την ύπαρξη των γειτόνων μας και τις δολοπλοκίες τους. Αυτή τη φορά το «χτύπημα» έρχεται από τη πλευρά των Σκοπίων.
Σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ευρωκοινοβουλίου περιλαμβάνει την...παρουσίαση του μακεδονικού-ελληνικού λεξικού! Ναι καλά διαβάζετε! Μακεδονικό-ελληνικό λεξικό!
ΑΠΟ ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ....   ΕΔΩ 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στη δεκαετία του '70, οι κασέτες του μεταφέρονταν λαθραία από τα σύνορα και περνούσαν κρυφά από χέρι σε χέρι. Τώρα, τα τραγούδια του Κούρδου μουσικού Σιβάν Περβέρ μπορούν να ακουστούν με ένα κλικ το ποντικιού, ενώ είναι δυνατή η παρακολούθηση των εκτελέσεων της μουσικής του διαμαρτυρίας μέσα από το προφίλ του στο MySpace.


Τόσο μεγάλη είναι η αλλαγή που έχουν φέρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, μια ομάδα που δεν είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα το δικαίωμα να εκφράζεται κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά, και η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται για ίσα δικαιώματα ως πολίτες. Οι ιστοχώροι όπως το Facebook και το Twitter προσφέρουν ειδικά στη νέα γενιά Κούρδων μια συγκριτικά ασφαλή οδό έκφρασης και μέσο να μάθουν και να μοιραστούν πτυχές του πολιτισμού τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ισραήλ και η Τουρκία διεξάγουν μυστικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση διεξόδου στη διπλωματική κρίση μεταξύ των χωρών τους, γράφει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι προσπάθειες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.


Ο αξιωματούχος είπε ότι "το Ισραήλ επιθυμεί την αποκατάσταση θετικών και υγιών διμερών σχέσεων, οι οποίες να είναι προς όφελος των δύο πλευρών". Είπε ακόμη: "Εκφράσαμε τη λύπη μας για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγχαρητήρια επιστολή για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, στην οποία καλεί για μια συμφιλίωση ανάμεσα στις δυο χώρες τους, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

«Συγχαρητήρια, είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με τη νέα τουρκική κυβέρνηση για όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες μας. Με την ελπίδα να δούμε να αναβιώνει το πνεύμα της φιλίας, που συνεχίζεται επί πολλές γενιές, και να πραγματοποιείται και πάλι η συνεργασία μας», αναφέρεται στην επιστολή την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου.
http://www.agelioforos.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_1349.html

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 10.553 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ
Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
«Το θέμα της Συρίας δεν είναι για μας μια απλή υπόθεση εξωτερικής πολιτικής». Η δήλωση αυτή, την οποία έκανε πριν από μερικές μέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αντικατοπτρίζει την ανησυχία της Αγκυρας για ένα θέμα που δεν απεικονίζεται απλώς στους πάνω από δέκα χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους τουρκικούς καταυλισμούς, αλλά στο γεγονός ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για ένα σύμβολο της εν δυνάμει συγκρουσιακής κατάστασης μεταξύ σιιτών και σουνιτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα χρυσαφικών μετέφερε στη βαλίτσα του ο λεγόμενος ακόλουθος της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, Χακάν Τσαλίκ, ο οποίος αρνήθηκε να την ανοίξει για έλεγχο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, καθώς αναχωρούσε για την Αγκυρα.
Η εφημερίδα «Αφρίκα» που επανέρχεται στο θέμα μετά το Σάββατο, γράφει ότι στην υπόδειξη του «τελωνειακού» να ανοίξει τη βαλίτσα ο διπλωμάτης θύμωσε, τον κατσάδιασε και τον κατήγγειλε στον αρμόδιο «υπουργό» συγκοινωνιών και πέρασε χωρίς να την ανοίξει.

Καμία ανακοίνωση επί του θέματος δεν έχει γίνει από την τουρκική «πρεσβεία» ή το «υπουργείο» συγκοινωνιών και η «Αφρίκα» θέτει ερωτήματα για την ποσότητα των κοσμημάτων, αν ήταν διαμάντια ή χρυσός, αν ανήκαν στον «ακόλουθο» ή απλώς αυτός τα μετέφερε και καλεί τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» να φέρουν το θέμα στην παράνομη βουλή.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 21/06/2011

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_4322.html

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥΠΕΤΡΟΥΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Σε πέντε με έξι μήνες από τώρα, το γεωτρύπανο που ήδη μίσθωσε η Νoble Εnergy, θα βρίσκεται στο «Οικόπεδο 12» και θα αρχίσει την πρώτη δοκιμαστική διάτρηση. Η ακριβής ημερομηνία θα είναι γνωστή στις 15 Ιουλίου, όταν η αμερικανική Νoble, θα δώσει στην κυβέρνηση του Ισραήλ, το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την γεώτρηση που θα κάνει στο κοίτασμα «ΝΟΑ 1» του Ισραήλ. Και αυτό γιατί πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα, που μόλις τελειώσει από το «ΝΟΑ 1» θα μεταφερθεί και θα πιάσει δουλειά στο «Οικόπεδο 12».

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Όλοι οι άνθρωποι που έχουν εξουσία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με λιγότερη εμπιστοσύνη σε κάποιο βαθμό.»

James Madison - Ομιλία στην Συνταγματική Συνέλευση,
11 Ιουλίου 1787

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Για μανικιούρ στη Γευγελή
Του Θαναση Τσιγγανα

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως ανέρχεται η οικονομική αιμορραγία της χώρας μας από τα ευρώ που «καταθέτουν» οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, με τις εξορμήσεις τους, στις πολύ φθηνότερες αγορές των Σκοπίων και της νότιας Βουλγαρίας. Ελληνες από την Φλώρινα, το Κιλκίς, τις Σέρρες, την Ορεστιάδα και από αλλού περνούν τα σύνορα για το «φουλάρισμα» του Ι. Χ., προμηθεύονται «μαζικά» είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής, ενώ πολλοί δοκιμάζουν την τύχη τους στα καζίνο των Σκοπίων. Πρόσφατα, ο δήμαρχος Παιονίας Κιλκίς κ. Αθ. Λαπόρδας και δημοτικοί σύμβουλοι παρατάχθηκαν στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων μοιράζοντας στους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια για τον μαρασμό που υφίστανται εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής από τις μαζικές επισκέψεις στην αγορά της γειτονικής Γευγελής. Η προτροπή ήταν «προτιμάτε ελληνικά προϊόντα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο αµερικανός υπουργός Αµυνας βλέπει «ζοφερό και αµφίβολο» το µέλλον της Συµµαχίας

Χρειαζόμαστε ακόµη το ΝΑΤΟ; Εξυπηρετεί η Βορειοατλαντική Συµµαχία σήµερα κάποιον σκοπό που να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους;
Ερωτήµατα που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά διατυπώνονται ακόµη και από κυβερνητικούς αξιωµατούχους των κρατών-µελών του ΝΑΤΟ – οι απλοί πολίτες έχουν δώσει αρνητική απάντηση σε µεγάλα ποσοστά από καιρό – αλλά σήµερα παίρνουν ιδιαίτερη σηµασία επειδή προβάλλονται και µάλιστα µε έντονο σκεπτικισµό για το µέλλον της Συµµαχίας από τον πιο αρµόδιο να έχει σχετική γνώµη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Manlio DiNucci

Ενώ οι εναέριες επιδρομές στη Λιβύη ανέρχονται σήμερα σε ένα σύνολο 11.500 πτήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν, ζήτησε από τους σύμμαχους περισσότερες στρατιωτικές δαπάνες και μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο, ο οποίος εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική σε λιγότερα ορατές μορφές αλλά όχι λιγότερα επικίνδυνες, ανοίγοντας συνεχώς νέα μέτωπα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οκατοχικός στρατός εμπόδισε χθες Τουρκοκύπριους κατοίκους του Πυροΐου και της Λουρουτζίνας να μεταβούν σε σημείο στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Αθηένου, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση γνωριμίας.Οι κατοχικές αρχές ανάγκασαν τους κατοίκους που ήθελαν να μεταβούν στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου και Περγάμου, με αποτέλεσμα η συνάντηση αλληλογνωριμίας να καταλήξει σε αποτυχία, αφού μόνο 10 περίπου άτομα που διέμεναν στη Λάρνακα και την κατεχόμενη Λύση, κατάφεραν να πάνε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΟΙ ΔΥΟηγέτες θα αξιοποιήσουν την περίοδο μέχρι τις 7 Ιουλίου όπως και την ίδια τη συνάντηση (της Γενεύης με τον ΓΓ του ΟΗΕ) για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής, διαρκούς διευθέτησης». Αυτό δήλωσε ο Λόρδος Ηowell, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Βουλή των Λόρδων, ο οποίος απαντούσε σε σειρά ερωτήσεων από φιλότουρκους βουλευτές. Ο Λόρδος Χάουελ, που απαντούσε σε ερωτήσεις της τουρκοκυπριακής καταγωγής βαρόνης Εce - η οποία επανέφερε το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, λέγοντας ότι οι

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top