Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επιχειρησιακά τα μεγάλα κενά και η τρωτότητά της άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται στον αέρα και τη θάλασσα, όπου η Τουρκία ένεκα της σημαντικής στρατιωτικής της ισχύος έχει σχεδόν πλήρη υπεροχή, αναφέρεται στα γενικά συμπεράσματα - διαπιστώσεις της ετήσιας έκθεσης του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ΚΥΚΕΣΜ) με τίτλο ''Οι Στρατιωτικές Δυνάμεις στην Κύπρο 2011'', που καταπιάνεται με τα αριθμητικά δεδομένα σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τους εξοπλισμών των στρατιωτικών δυνάμεων στον κυπριακό χώρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Α. Λυκαύγη

Θα ήτο τουλάχιστον άσοφο να υποτιμηθούν οι απειλές Ερντογάν και ειδικότερα ότι: Εάν δεν προκύψει λύση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο Κυπριακό (δηλαδή προ του επομένου Ιουνίου) θα τροχιοδρομηθούν διαδικασίες αναγνωρίσεως του κατοχικού ψευδοκράτους. Που αποτελεί όχι μόνον υποτελές μόρφωμα της Άγκυρας, αλλά δυνάμει στρατηγικό προγεφύρωμα για τα επέκεινα.
Διά του οποίου δηλαδή: Αφενός ασκείται κυριαρχικός έλεγχος της σύνολης κυπριακής γεωγραφίας. Και αφετέρου προεκτείνει ουσιαστικά τον ρόλο και ανατάσσει την πολιτικο-στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Το ΑΕΠ της Τουρκίας αυξήθηκε με ρυθμό 11,5% το α' τρίμηνο του έτους, ποσοστό που έδωσε στη γειτονική χώρα τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης οικονομίας της G20, μπροστά από την Κίνα και την Αργεντινή. Οι ξένοι επενδυτές θα έπρεπε να? πίνουν ρακί και να πανηγυρίζουν για την επιτυχία του «τίγρη της Ευρασίας», κατά τη διατύπωση της Wall Street Journal. Αντ' αυτού, όμως, εγκαταλείπουν μαζικά τις τουρκικές αξίες:

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ IRCICA.
Την ισλαμική και κεμαλική μειονότητα, ανέδειξε η επίσκεψη Χαλήτ Ερέν
Στους κόλπους της μειονότητας τον έχουν αποκαλέσει ακόμα και «διοικητή της Δυτικής Θράκης»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην άμεση ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των αρμόδιων αρχών (Εισαγγελία Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) προχωρά το υπουργείο Υγείας σχετικά με την υπόθεση των αιτούντων άσυλο Λαυρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Υγείας, Μάρκου Μπόλαρη με τους εκπροσώπους των μεταναστών σχετικά με την εκκένωση του κτιρίου που διαμένουν οι αιτούντες άσυλο και τη μεταστέγασή τους σε οικισμό με λυόμενα που έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Λαυρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας λοχίας τραυματίστηκε σε σύγκρουση μεταξύ τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και Μαχητών του HPG ( στρατιωτική πτέρυγα του PKK) σε αγροτική περιοχή του χωριού Aktütün στην πόλη Şemdinli, της Επαρχίας Χακάρι την Παρασκευή το βράδυ.
Οι Κούρδοι Μαχητές του HPG άνοιξαν πυρ σε στρατιωτική μονάδα που περιπολούσε για την ασφάλεια του οδικού δικτύου καθώς την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή ομάδα Κούρδων Μαχητών είχε επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις που προωθούνταν στην μεθόριο της Τουρκίας με το ιρακινό Κουρδιστάν με αποτέλεσμα να καούν δύο οχήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον επικήδειο του λόγο στην κηδεία του πεσόντα κατά την Τουρκική Εισβολή και μέχρι πρόσφατα αγνοούμενου Χρύσανθου Χρυσάνθου, τα λείψανα του οποίου εντοπίστηκαν το 2005 σε ομαδικό τάφο στην περιοχή του Τουρκοκυπριακού χωριού Μπέκιογιου και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα μέσα από ανθρωπολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Κύπρου, που τελέστη σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στο Λυθροδόντα, ο Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για ακόμη ένα αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που υπηρετούσε στο 305ο Τάγμα Πεζικού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR) έχει αναλάβει τον έλεγχο των δύο επίμαχων συνοριακών σταθμών Μπίρνιακ και Γιάρινιε στο βόρειο Κόσοβο, κατόπιν συνεννόησης με τη σερβική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον διοικητή της Έρχαρντ Μπούλερ. Η περιοχή κηρύχθηκε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή». Σήμερα συνεδριάζει για το θέμα, κεκλεισμένων των θυρών, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της Σερβίας.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη αποφασίσει και θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις ανώνυμες υψηλόβαθμες ρωσικές πηγές του πρακτορείου Ρόιτερ.

«Μπορώ ακόμη μία;» (Reuters)


Οι «πολιτικοί και διπλωμάτες», που επικαλείται το πρακτορείο, επαναλαμβάνουν για πολλοστή φορά την ευρέως διαδεδομένη εκτίμηση στη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει εκδώσει νόμο, με τον οποίο υποχρεώνει όλους τους ιδιοκτήτες internet café και άλλων καταστημάτων που παρέχουν ασύρματο internet, να εγκαταστήσουν ένα νέο λογισμικό, το οποίο θα ελέγχει το είδος των πληροφοριών που βλέπουν οι χρήστες.

Εκτός της επιβολής του νόμου, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και περίπου 23 δολάρια για την εγκατάσταση. Πολλοί από τους πολίτες<…>

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ-Νeoskosmos.com
Δύο μόνο μέρες μετά τις σφοδρές επικρίσεις που εκφράστηκαν εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για την μη εκπροσώπησή της στις φετινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο Σίδνεϊ η ΣΕΚΑ Ν.Ν.Ουαλία για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής στην Κύπρο, κατέφθασε στα Γραφεία της κυπριακής Κοινότητας της Πολιτείας, επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι βουλευτές, συναντιόμαστε μόλις πέντε εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου. Μίλησε ο Πρόεδρος για μία καθυστέρηση της συνάντησης αυτής, ελπίζω πως αυτό δεν ισχύει. Δεν ξέρω πόσοι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν έρθει σε τόσο σύντομο διάστημα μετά την ανάληψη καθηκόντων, φαντάζομαι κάποιοι ίσως, αλλά εγώ το επιδίωξα, το ήθελα και ευχαριστώ και τη Νέα Δημοκρατία και όλα τα κόμματα που επιδίωξαν αυτή τη συνάντηση, γιατί μπορεί να είναι πολύ σύντομα, αλλά ήθελα να έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σας άμεσα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την εξωτερική μας πολιτική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εν όψει των ετήσιων τακτικών κρίσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενώ βρίσκονται στις φυλακές 50 ανώτατοι εν ενεργεία αξιωματικοί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και σε απόπειρες πραξικοπήματος εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση την αποστρατεία του. Το ίδιο έπραξαν και οι αρχηγοί του Στρατού Ξηράς, στρατηγός Erdal Ceylanoğlu, του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Eşref Uğur Yiğit και της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Hasan Aksay.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν έκανε σημαντικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δικηγόρους του την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στο τουρκικό κράτος και το Καντίλ, ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε: «Τέλειωσε ο ρόλος μου. Δεν θα προχωρήσω σε άλλο βήμα από τώρα και στο εξής για να συνεχίσω τον ρόλο μου εκτός εάν μου εξασφαλίσουν ένα υγιεινό και ασφαλή χώρο με συνθήκες ελεύθερης κυκλοφορίας.»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τότε, όμως, είπαμε στον κ. Καραμανλή "είσαι διατεθειμένος να αντέξεις το αντίπαλο δέος; Είσαι διατεθειμένος; Γιατί εμπλέκεσαι μέσα σε μεγάλους ανταγωνισμούς". Και δικαιωθήκαμε, γιατί πολλά πράγματα εμπλέκονται και ορισμένες εξελίξεις μέσα στην Ελλάδα - όχι όλες, βεβαίως - με τις αντιθέσεις Ευρωπαίων και Ηνωμένων Πολιτειών γι' αυτά τα θέματα και συγκεκριμένων κυβερνήσεων που έκαναν την άλφα ή τη βήτα συμφωνία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Μάριου Ευρυβιάδη


“Memento Mori” - «Να θυμάσαι ότι είσαι θνητός».
Αυτή τη φράση ψιθύριζε στο αυτί του κάθε Ρωμαίου Στρατηγού η Ιέρεια που τον συνόδευε στην άμαξά του στη θριαμβευτική του είσοδο στη Ρώμη μετά από κάθε νικηφόρα εκστρατεία.
Είσαι θνητός, του έλεγε η Εστιάδα, δεν είσαι Θεός. Τότε, πολλοί από τους Καίσαρες μεθυσμένοι από την εξουσία και τους συκοφάντες αυλικούς τους, πίστευαν ότι ήσαν θεοί. Έφτιαχναν θεϊκά αγάλματα και ναούς στους εαυτούς τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.)
Το γνωστό άρθρο του Χαριλάου Τρικούπη «Τις Πταίει;» αποτελεί ένα σημαδιακό κείμενο για την ιστορία του νεοελληνισμού. Έκτοτε η επανάληψή αυτού του ερωτήματος μετατρέπει την ιστορία ως φάρσα. Για τη δε Κυπριακή πραγματικότητα αντανακλά ένα νοσηρό σύνδρομο που ρυθμίζει τις σχέσεις της κυπριακής κοινωνίας με την κυπριακή κρατική ιδιαιτερότητα. Θα πρόσθετα ότι αυτό αποτελεί και τυπικό ψυχολογικό σύνδρομο μιας κοινωνίας που διέρχεται κρίση θεσμών και αξιών και συνεπώς βρίσκεται σε παρακμή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διπλωματική εκστρατεία για την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου κράτους από τον ΟΗΕ ξεκινούν πλέον και επισήμως οι Παλαιστίνιοι. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε χθες την απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής να καταθέσει το Σεπτέμβριο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αίτημα για την πλήρη ένταξη στον Οργανισμό, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει στη Γενική Συνέλευση σχέδιο ψηφίσματος για την αναβάθμισή της από καθεστώς παρατηρητή σε «κράτος μη-μέλος».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει σήμερα ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανήγγειλε ότι πρόκειται να μεταβεί στη Νορβηγία "εντός των προσεχών ημερών", θέλοντας να επιδείξει στη σκανδιναβική χώρα "την αλληλεγγύη της Τουρκίας, μετά τις φονικές επιθέσεις της Παρασκευής".

"Προβλέπουμε να μεταβούμε στη Νορβηγία εντός των προσεχών ημερών για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας", μετά τις δολοφονίες 76 ανθρώπων --φονική έκρηξη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, αθρόοι πυροβολισμοί στο κοντινό νησί Οτόγια-- δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, αφού συναντήθηκε με τον νορβηγό πρεσβευτή στην 'Αγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την τιμητική του θα έχει φέτος το καλοκαίρι το μουσείο Sakip Sabanci της Κωνσταντινούπολης καθώς εκεί θα γίνει η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων προερχόμενω από την χώρα μας και τα Μικρασιατικά παράλια. Η έκθεση θα τιτλοφορείται, «Απέναντι: Οι Κυκλάδες και η Δυτική Ανατολία στην 3η π.Χ. χιλιετία» και θα αποτελέσει τον πρώτο δεσμό συνεργασίας μουσείων μεταξύ των δύο κρατών.  

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η Απόλυτη Κατάντια των Ελληνικών ΑΕΙ. Σημείωση: Φροντίστε να μάθετε ιστορία μόνοι σας. Το Καθεστωτικό “εκπαιδευτικό” σύστημα φροντίζει επιμελώς να ξεχάσετε και αυτά που ήδη γνωρίζετε για την Ιστορία της Ελλάδος! Συγκλονιστική συνέντευξη του Κου Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη στο περιοδικό Hellenic NEXUS.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γάλλοι στρατιώτες της KFOR αναπτύσσονται για να ελέγξουν
το νέο θερμό επεισόδιο σε συνοριακά
φυλάκια του Κοσόβου
Της Ελενας Μπέλλη

Εκρυθμη παραμένει από προχθές βράδυ η κατάσταση στο σερβικό θύλακα στο βόρειο Κόσοβο μετά την ανεπιτυχή επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του κρατιδίου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία. Τουλάχιστον ένας Κοσοβάρος αστυνομικός και τρεις Σέρβοι πολίτες τραυματίστηκαν στα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τόσο η Πρίστινα όσο και το Βελιγράδι προειδοποιούν για ενδεχόμενη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εξοργισμένοι κάτοικοι σε πόλη της νότιας Κίνας εξεγέρθηκαν μετά από ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου πωλητή φρούτων με ειδικές ανάγκες από επίσημους αξιωματούχους, δήλωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης σήμερα σε ένα τελευταίο επεισόδιο κοινωνικής αναταραχής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.


Διαβάστε το ολόκληρο...



Με τους ψευτομουφτήδες να έχουν την ευθύνη όλο το θρησκευτικό μέρος της τελετής του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ, με τις λευκές κελεμπίες τους και περίπου τριακόσιους κατοίκους, παράλληλα με τοπικές αρχές παρά την κινητοποίηση που υπήρξε δίχως όμως θεαματικό αποτέλεσμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του «Χ» τέλειωσε και η φετινή τελετή. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Ένοιωσα ότι ζούσα τις μέρες του '74 όταν αντίκρισα έτσι το σπίτι μου" Ξεκινώντας με αυτά τα λόγια και με σφιγμένη τη καρδιά, ένας χωριανός μας μάς ενημέρωσε πως ένιωσε όταν αντίκρισε καταερειπωμένο το σπίτι του. Μέχρι το 1999 στο σπίτι κατοικούσαν οι γονείς του . Όταν το 2003 άνοιξαν τα οδοφράγματα, η μητέρα τους που νοσηλεύεται στις ελεύθερες περιοχές, αποτάθηκε στην "αστυνομία" για να τους δώσει τα κλειδιά του σπιτιού που τα κατείχε αυτή. Τους έδωσαν τα κλειδιά και τους είπαν κατά λέξη: "Το σπίτι είναι δικό σας και μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε". Μετά από 3 χρόνια ένας έποικος μπήκε μέσα και εγκαταστάθηκε στο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες το έμαθαν και παραπονέθηκαν στην "αστυνομία" η οποία ενήργησε άμεσα, συνέλαβε τον έποικο και τον ανάγκασε να αδειάσει το σπίτι. Έκτοτε το σπίτι ήταν κλειστό με παρένθεση ένα συμβάν που ίσως το καταγράψουμε αργότερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εφ. Μπουλτέν-Κομοτηνής 26-7-2011


Για ποιο λόγο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς φέρεται στην εφημερίδα Μπουλτέν ως θετό παιδί ;

Ως εφημερίδα Μπουλτέν εδώ και 11 χρόνια εργαζόμαστε μόνοι μας και με όλες μας τις δυνάμεις για να ενημερώνουμε τον μειονοτικό άνθρωπο και να κρατήσουμε όρθια την εφημερίδα μας.
Για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους συνδρομητές και τους διαφημιζόμενους μας που μας στήριξαν σε αυτό το διάστημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ/
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ότι η Ελλάδα συζητά με την Τουρκία το καθεστώς νήσων στο Αιγαίο και ότι είναι κοντά στην υπογραφή συνυποσχετικού τονίζοντας ότι οι διερευνητικές επαφές γίνονται μόνο για την υφαλοκρηπίδα.

Με αφορμή την ενημέρωση που έκανε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών, σχετικά με τις θέσεις και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ως νέος υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Λαμπρινίδης έστειλε αυστηρά μηνύματα στην Αγκυρα, τα Σκόπια και τα Τίρανα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπ. Οικονομίας Φατμίρ Μπεσίμι
(πρώτος από δεξιά στην επάνω φωτό)
μαζί με άλλους επισήμους κόβει την
κορδέλα στα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου
των δύο Τούρκων «επιχειρηματιών».

Ενα μεγάλο "φέσι" στην αγορά των Σκοπίων άφησαν δύο Τούρκοι "επενδυτές", οι οποίοι, αφού έκαναν μια μεγάλη "αρπαχτή" βάζοντας στο χέρι σε πολλούς ντόπιους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, πέταξαν για... άλλες πολιτείες. Εξαφανίσθηκαν και εκτιμάται ότι κατά πάσα πιθανότητα κατέφυγαν στη... βάση τους, την Τουρκία

Οι δύο Τούρκοι εμφανίστηκαν ως επιχειρηματίες και επικεφαλής ενός ομίλου με τον τίτλο "ESH GROUP" με δουλειές όπως υποστήριζαν στην Τουρκία, στη Γερμανία, στο Κόσοβο, στη Βουλγαρία κ.ά., και ανέλαβαν να λειτουργήσουν ένα εμπορικό κέντρο με επώνυμα προϊόντα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

του Δημήτρη Καζάκη

Η πρώτη μας χρεοκοπία, γνήσια χρεοκοπία σαν ελληνικό κράτος, συνέβη στα 1827.
Η πρώτη πράξη που έκανε ο κυβερνήτης τότε ήταν να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των λεγόμενων "δανείων ανεξαρτησίας" που ούτε δάνεια ήταν, ούτε για την ανεξαρτησία της χώρας δόθηκαν...
και το πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830 που συνέταξαν οι μεγάλες δυνάμεις, ερήμην φυσικά των Ελλήνων, προσδιόριζε με το άρθρο 6 ότι οι μεγάλες δυνάμεις επειδή ακριβώς τους χρωστάνε οι Έλληνες μπορούν να μπαίνουν όποτε γουστάρουν στη χώρα και να κάνουν ότι γουστάρουν σ' αυτή τη χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Gastrade, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου για τη δημιουργία πλωτού τέρμιναλ υγροποιημένου φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

O Υπεράκτιος Σταθμός Παραλαβής και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στο θρακικό πέλαγος θα κατασκευαστεί περί τα 22 χλμ., νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.
Ο υπεράκτιος αυτός σταθμός θα παρέχει φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιου και στη συνέχεια μέσω χερσαίου αγωγού στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με σύνδεση στην περιοχή της Αμφιτρίτης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρώτο βήμα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε βραχονησίδες του Αιγαίου αποτελεί η χθεσινή απόφαση της ΡΑΕ. Η Αρχή χορήγησε άδεια παραγωγής σε αίτηση της εταιρείας Κυκλαδικά Μελτέμια, συμφερόντων του ομίλου Eunice, για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 340 MW σε 12 βραχονησίδες.Πρόκειται για τρεις ομάδες βραχονησίδων που βρίσκονται διάσπαρτες, μία κοντά στην Ανάφη, μία κοντά στην Αστυπάλαια και μία κοντά στην Κάρπαθο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου πλοίου υποθαλάσσιων ερευνών. Η αγορά του πλοίου ήδη έχει εγκριθεί από την γ.γ Εξοπλισμών αλλά και από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού.Το κόστος του πλοίου που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τρισδιάστατες έρευνες θα κοστίσει 100 εκατομμύρια Ευρώ.Σύμφωνα με την εφημερίδα Ηürriyet το νέο «Σισμίκ» θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στη Μαύρη θάλασσα αλλά και για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού νερού προς τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Τους Ελληνες των αρχαίων χρόνων και την Ελλάδα ως εκ των κυρίων φιλοσοφικών και εθνικών οντοτήτων-φραγμάτων στην επέκταση του Ισλάμ στην Ευρώπη επικαλείται συχνότατα ως ιδεολογικό του άλλοθι ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στην «αποστολή» του ως ενάρετος Ναΐτης σταυροφόρος, υπερασπιστής των Ιουδαιοχριστιανικών αξιών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα πλεονεκτήματα του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI) παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Χάρης Σαχίνης στο πλαίσιο επίσκεψής του στη χώρα, κατά την οποία συναντήθηκε με την αζερική πολιτική ηγεσία, τη διοίκηση της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, καθώς και τη διοίκηση της διεθνούς κοινοπραξίας Shah Deniz II.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το να αφήνετε να σας παρασύρουν τα γεγονότα σημαίνει ότι δεν έχετε πολιτικό σύστημα.
Ναπολέων

Το καθεστώς Παπανδρέου βρίσκεται και πάλι σε νέο κύκλο αυτό-χειροκροτήματος και ακατάσχετης λογοδιάρροιας μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παράσχει πυροσβεστικά δάνεια στην ήδη χρεοκοπημένη και οικονομικά παράλυτη Πατρίδα μας. 
Έτσι λοιπόν ο αγώνας των ψευδό-σοσιαλιστών του καθεστώτος και «πάλι δικαιώνεται». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Α. ΜΑΥΡΟΥ
Στόχος η ανατροπή του ψηφίσματος 186/1964,Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο έλεγχος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Άγκυρα.
Λ Ι Γ Η ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα όσα εκφώνησε, πανηγυρίζοντας με τα παρελαύνοντα στα σκλαβωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας τουρκικά στρατεύματα κατοχής, για την εισβολή του 1974, στην 37η επέτειο του Αττίλα, ο «ομόλογος» του κ. Χριστόφια στις «απευθείας συνομιλίες», «ηγέτης της τ/κ κοινότητας» περιγραφόμενος υπό των «δικοινοτιστών», επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, ψευδοπρόεδρος του παράνομου, αποσχιστικού, τουρκικού κατοχικού καθεστώτος, κατ’ ακριβή αντικατοχική ορολογία, ο κ. Ντερβίς Έρογλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το δρόμο για την αναγνώριση των βασανιστηρίων τα οποία υπέστησαν Κύπριοι κατά τη διάρκεια του αντιαποικιακού αγώνα από Βρετανούς, ανοίγει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο απεφάνθη ότι τέσσερις Κενυάτες που προσέφυγαν στη βρετανική Δικαιοσύνη ζητώντας αναγνώριση των βασανιστηρίων, μπορούν να κινήσουν αγωγή εναντίον της βρετανικής Κυβέρνησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον αντιτουρκικό και αντιισλαμικό χαρακτήρα των αντιλήψεων του παράφρονα δράστη της σφαγής της Νορβηγίας, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η δημόσια συζήτηση στην Τουρκία.Το "μανιφέστο" του δράστη καταχωρεί σκίτσο που παρουσιάζει την Τουρκία ως τον Δούρειο Ίππο, που προσπαθεί να εκπορθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι επιδιώξεις της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, πρέπει να απορριφθούν, γράφει το "μανιφέστο" και ισχυρίζεται ακόμα ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ, επιδιώκει να μετατρέψει την Τουρκία σε "ισλαμικό κράτος".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το βιβλίο των Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγαθός Λόγος με τον τίτλο «ΝΙΚΗ στη Νεκρή Ζώνη - Η Αντίσταση της Α' ΜΚ στον Αττίλα και την Προδοσία» ασχολείται με τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο το Καλοκαίρι του 1974. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο, παρά την πληθώρα των βιβλίων που έχουν γραφτεί, ακόμη χρήζουν μελέτης και διερεύνησης πολλές πτυχές του, αφού παραμένουν μέχρι σήμερα αρκετά αναπάντητα ερωτήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΕΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑτου το Σάββατο από τον ιερό ναό Παναγίας της Αγίας Νάπας και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του την Κυριακή στο Πάρκο Γεωργίου Σεφέρη, η Αγία Νάπα τίμησε τη μνήμη του δεύτερου παλληκαριού της, αγνοούμενου στρατιώτη 399 Τ.Π. Χριστάκη Πιερή Χρίστου 18 χρόνων. Ο Χρίστου ήταν αγνοούμενος από τις 15 Αυγούστου 1974 και τα λείψανά του ανευρέθησαν σε αρχαίο λαξευτό τάφο στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Βώνη και του χωριού Μπέκιουγιου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DΝΑ. Της κηδείας προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος και

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/Άντρη Δανιήλ
Παιδιά εποίκων αναμείχθηκαν με Τουρκοκύπριους νέους, για να έλθουν στις ελεύθερες περιοχές και να συμμετάσχουν σε φόρουμ διαλόγου Νέων
Το εγχείρημα δεν πέτυχε διότι έγιναν αντιληπτοί.
Άλλη συμφωνία, έκανε με το μουφτή των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, που προτείνει Ε/Κ και Τ/Κ, να πάει ο καθένας στην περιουσία του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία, όπως και η σύμμαχός της Γερμανία, βρίσκεται στο στρατόπεδο των ηττημένων. Ωστόσο, ούτε  θα αφοπλιστεί και ούτε ποτέ θα πληρώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε μεταξύ 1915 και 1923 εναντίον των μειονοτήτων των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυροχαλδαίων , Σύριων και Κούρδων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Η συρρίκνωση του παγωμένου θαλάσσιου όγκου, που καλύπτει περίπου το ήμισυ της αρκτικής περιοχής, καθιστά πλέον εφικτή τη διέλευση όλο και περισσότερων αλλά και μεγαλύτερων πλοίων.
Την υποβάθμιση της «δύναμης» της Διώρυγας του Σουέζ φοβούνται οι άμεσα εμπλεκόμενοι (π.χ. Αίγυπτος) στο άκουσμα των προαναγγελιών της Ρωσίας, η οποία σχεδιάζει να «αναβιώσει» ένα πέρασμα που είχε επιχειρηθεί να διανοιχθεί στο παρελθόν, επί Σοβιετικής Ενωσης, προκειμένου η πρόσβαση προς τις αγορές της Ασίας, που «διψούν» για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πρώτες ύλες, να γίνει ευκολότερη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΕΘΝΟΣ
Εντυπωσιακή, αλλά υπέρμετρα εντυπωσιοθηρική ήταν η επιστολή που απηύθυνε ο διοικητής της τράπεζας Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων του νησιού, ζητώντας από την κυβέρνηση αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από όσα αποφασίστηκαν μόλις προ δύο εβδομάδων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον Γενικό Διευθυντή της Turkish Airlines(THY) στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan δέχθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, στις 13:00, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου-ΝΕΑ
Τον δρόμο της επιστροφής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας βρίσκει, έπειτα από 30 χρόνια ξενιτιάς στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων του τούρκου υπουργού Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι με τις αμερικανικές Αρχές, το άνω τμήμα του Αναπαυόμενου Ηρακλή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Ρολάνδη

Οδραματουργός και ποιητής της αρχαιότητας Μένανδρος είχε πει τον 4ον αιώνα π.Χ. πως «Όλοι είμαστε σοφοί όταν δίνουμε συμβουλές σε άλλους. Τα δικά μας σφάλματα όμως δεν τα αντιλαμβανόμαστε».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει ήδη καταλήξει στο δικό του πόρισμα για την τραγωδία στο Μαρί:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Χάρτης του Μεγάλου Κουρδιστάν. Στο υπόμνημα φαίνονται οι κουρδικοί πληθυσμοί στις τέσσερις χώρες που αναφέρονται στο άρθρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εφ. Τράκιανιν Σεσί- Ελληνικής Θράκης  7-7-2011

Κεμάλ, ο Κεμάλ που ξέρουμε….
 Ο Γ.Γ. του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αφού μετείχε στις 1-7 στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Αθήνα και επισκέφτηκε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, στην επιστροφή του προς την Τουρκία πέρασε από Ξάνθη και Κομοτηνή όπου επισκέφτηκε και άφησε τριαντάφυλλα στους τάφους των ¨εκπροσώπων της Εργκενέκον στην Δυτική Θράκη¨.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Bloomberg

Ενδέχεται να υπονομεύσει ακόμη και τη δυναμική οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας η ελληνική κρίση χρέους, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως μετέτρεψε τη χώρα του σε περιφερειακή οικονομική υπερδύναμη. Την ανησυχία του για τον κίνδυνο αυτό εξέφρασε χθες ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, Ζαφέρ Καγκλαγιάν, τονίζοντας πως η οικονομική ανάπτυξη που γνώρισε η Τουρκία υπό τον Ερντογάν δεν την οχυρώνει «από τον αντίκτυπο όσων συμβαίνουν στο εξωτερικό».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΘΗΝΑ 22/07/2011
Με σειρά βελτιωτικών αλλαγών και τροποποιήσεων, τις οποίες ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υιοθετούνται πολλές προτάσεις φορέων και των κομμάτων στο νομοσχέδιο για τη "Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, την Παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε κτήριο της παλιάς βάσης του Ναυτικού στον Ελαιώνα, «το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα», θα στεγαστεί το μουσουλμανικό τέμενος στον Ελαιώνα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν ξεκίνησε το «defence-point.gr» την κάλυψη του σοβαρού θέματος στη Νορβηγία, όπως σε όλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της υφηλίου, η πρώτη μας σκέψη πήγε στο φαινόμενο της ισλαμικής τρομοκρατίας και σε κάποιον Νορβηγό (είχε ήδη διαρρεύσει η εθνικότητα του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο νησί) ο οποίος είχε προσηλυτιστεί και ασπαστεί τα νάματα του Ισλάμ στην πιο εξτρεμιστική μορφή του και εκδικήθηκε τη χώρα για μια σειρά από λόγους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ακολουθεί άρθρο του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Μπαϋράκ, πρόκειται για την φωνή των Τουρκοκυπρίων όπως αναφέρει .Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται- απο την μέρα της ίδρυσης του- για το Όργανο της Προπαγάνδας του Φασιστικού Τουρκικού Κράτους και Παρακράτους στην Κύπρο.
Η Παρακάτω ανάρτηση αποτελεί ηχηρή απάντηση σε όλους τους φυσικά ηλίθιους που μας κατηγορούν ότι αναμεταδίδουμε την προπαγάνδα του Τουρκικού Κράτους

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες στην Κύπρο η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 27 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας επικοινώνησε με τον Σιμον Περες και του ζήτησε την μετάθεση της επίσκεψης μέσα στο Φθινωπορο λόγω της κρίσης που προέκυψε μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου. Κατά την επίσκεψη Περες, θα συζητείτο το θέμα της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ στον ενεργειακό τομές και το θέμα του φυσικού αεριού, ένας τομέας ιδιαιτέρα σημαντικός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Απογευματινής» κος Μιχάλης Βασιλειάδης, δήλωσε ότι σε περίπτωση που η τουρκική κρατική Διεύθυνση Αγγελιών τηρήσει το λεγόμενα της περί υποστήριξης της, η εφημερίδα που εδώ και 86 χρόνια τυπωνόταν στα ελληνικά, θα τυπώνεται στα τούρκικα κάθε Σάββατο.
Ο ιδιοκτήτης της «Απογευματινής» κος Μιχάλης Βασιλειάδης, δήλωσε ότι η εφημερίδα που εδώ και 86 χρόνια εκδιδόταν στην ελληνική, μπορεί να ξεκινήσει να τυπώνεται στην τουρκική κάθε Σάββατο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η έκρηξη χαρακτηρίστηκε τρίτη σε μέγεθος
παγκοσμίως από τον
καιρό της Χιροσίμα.
Έρχεται Τετάρτη και θα μιλήσει για όλους και για όλα.Αποκαλύπτεται τώρα ότι η Κύπρος δέχθηκε πυραυλική επίθεση
O πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας θα μιλήσει και θα πει πολλά, ρίχοντας άπλετο φως στην υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί. Τα κρίσιμα ερωτήματα που τον αφορούν είναι: ποιος πήρε την απόφαση τα επικίνδυνα εκρηκτικά να αποθηκευτούν υπαίθρια στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και ποιος επέλεξε τον παραλληλόγραμμο σχηματισμό τους σε ύψος τριώροφης πολυκατοικίας, με αποκλεισμένες τις πόρτες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, ο συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ προσεγγίζει το θέμα της εξέλιξης των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας που επηρεάζει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα από μια ενδιαφέρουσα γεωπολιτική οπτική:

Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου (Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής)
Η συγκρουσιακή πορεία που έχουν λάβει οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, εντείνεται όσο διακρίνεται η αποφασιστικότητα του Ισραήλ – αλλά και της Τουρκίας – να μην υποχωρήσουν υπερασπιζόμενοι ένα θέμα «απόλυτης εθνικής προτεραιότητας και ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου». Αν η σκέψη σας οδεύσει την περιοχή της Γάζας, απλά μόλις διακρίνατε την ΑΦΟΡΜΗ και όχι το ΑΙΤΙΟ αυτής της αδυσώπητης, όπως εξελίσσεται, περιφερειακής σύγκρουσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Mπορεί η οικονομική κρίσηδικαιολογημένα να μονοπωλεί τη δημοσιότητα, αλλά οι ημέρες είναι πονηρές και οι υπογραφές που μπαίνουν πολλές, οπότε καλό είναι να ρίχνουμε και μια ματιά στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Η απουσία ειδήσεων από εκεί δεν σημαίνει ακινησία. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από τις επίσημες δηλώσεις, ισχύει το αντίθετο.


Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝήρθε στα λόγια μας σχετικά με το Κυπριακό. Χαιρόμαστε για λογαριασμό του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CΗΡ) Μπιχλούλ Ταμαϊλίγκιλ, εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να έχει επιτέλους κατανοήσει την ορθότητα των όσων το CΗΡ λέει εδώ και χρόνια για την πορεία του Κυπριακού».

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μπιχλούλ Ταμαϊλίγκιλ αναφερόμενη στις δηλώσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα είπε ότι αυτές «δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κατανοήσει πλέον αυτό που προσπαθούσε εδώ και χρόνια να πει το κόμμα μας σχετικά με το Κυπριακό».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο, σύμφωνα με νορβηγικά ΜΜΕ. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ, ωστόσο ο ίδιος είναι σώος, σύμφωνα με το πρακτορείο NTB.

Το NTB μεταδίδει ότι ο Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης. Από την έκρηξη έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια στο κτήριο 17 ορόφων όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στα παρακείμενα κτήρια υπουργείων, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Πετρελαίου που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το πρώτο μέρος του εν λόγω ντοκυμανταίρ διάρκειας 23΄ από το συνολικό 52΄ περιλαμβάνει στοιχεία για την ίδρυση, ιστορία και πορεία της Μονής, την προσφορά της στην Παιδεία του Γένους, για την Αθωνιάδα Σχολή, τα μετόχια της Μονής, την παραχώρηση αυτών από πλευράς της για την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής, την κοινοβιοποίηση της Μονής που έγινε το 1990 και για την ζωή και το έργο της νέας Αδελφότητας:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία κάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να σέβεται τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και να μην αναγνωρίζει οποιοδήποτε άλλο κυπριακό κράτος, εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Έχουμε προσέξει τις αρκετά σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν για την κατάσταση στην Κύπρο κατα τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο βόρειο τμήμα του νησιού», - είπε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ψήφισμα που ζητεί από την Τουρκία να σεβαστεί τη χριστιανική κληρονομιά και τους χώρους λατρείας ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
Οι Αμερικανοί βουλευτές καλούν την Αγκυρα να τερματίσει τις θρησκευτικές διακρίσεις και τους περιορισμούς στην άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος στις εκκλησίες και στην εκπαίδευση, ζητώντας παράλληλα την επιστροφή εκκλησιαστικής περιουσίας στους δικαιούχους της.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ed Royce και το Δημοκρατικό Howard Berman.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τα εμπόδια που ορθώνουν οι Βούλγαροι στον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ακόμη ένα ρωσικό ενεργειακό project που ενδιαφέρει την Ελλάδα απειλείται με πάγωμα

Με προσωρινό «πάγωμα» απειλείται ένα ακόμη ενεργειακό project, που εμπλέκει την Ελλάδα με τα ρωσικά σχέδια μεταφοράς υδρογονανθράκων σε αγορές της δύσης, αφού μετά τα εμπόδια που ορθώνουν οι Βούλγαροι στον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, τώρα και οι Τούρκοι φαίνεται να υιοθετούν παρόμοια τακτική για το South Stream.

Διαβάστε το ολόκληρο...

A boy passes by the graves of Greek and Cypriot soldiers who were killed in the 1974 Turkish invasion of Cyprus at the Tymvos Macedonitissas military cemetery in the divided capital of Nicosia, Cyprus,

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Efraim Inbar είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μπαρ Ιλάν, γενικός διευθυντής του Kέντρου Στρατηγικών Σπουδών Begin-Sadat (BESA) και συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου “Rabin and Israel’s National Security” που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σε άρθρο του στο περιοδικό Israel Defence, o κορυφαίος διαμορφωτής της ισραηλινής στρατηγικής σκέψης υποστηρίζει ότι η αναθέρμανση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, οφείλεται εν μέρει στη προσπάθεια της Ελλάδας να κεφαλαιοποιήσει κέρδη από τη σοβούσα κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αρνητικές συνέπειες είχε σήμερα στις τουρκικές αγορές η δήλωση αναλυτή του οίκου “Φιτς” ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο καθιστά την Τουρκία πρώτη μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών που μπορεί να αντιμετωπίζουν κρίση.

Πτώση τριών μονάδων στο Χρηματιστήριο στο μεσημβρινό κλείσιμο και τιμές ρεκόρ στις τιμές του δολαρίου και του ευρώ είναι τα πρώτα αποτελέσματα. Το ευρώ ανήλθε στην τιμή ρεκόρ των 2,38 λιρών, ενώ το δολάριο ανήλθε στη 1,67 λίρες, που είναι η υψηλότερη τιμή τους τελευταίους 28 μήνες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ισραήλ δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την δολοφονική επιδρομή στις 31 Μαΐου 2010 στο πλοίο Mavi Marmara, το οποίο έπαιρνε μέρος στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 9 Τούρκοι, δήλωσε ένας ισραηλινός υπουργός.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος κατά τη γνώμη μου να ζητήσουμε συγγνώμη στο μέτρο που αυτό θα σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη", δήλωσε ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιαλόν σε συνάντησή του με ξένους δημοσιογράφους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top