Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αρθρο του Ενγκίν Αρνίτς στη «Σαμπάχ».
«ΑΠΟ ΜΙΚΡΑπαιδιά όταν ακούγαμε «τους ρίξαμε στη θάλασσα» είχαμε την εντύπωση ότι στην παραλία της Σμύρνης οι Έλληνες στρατιώτες έπεφταν στη θάλασσα φωνάζοντας «βοήθεια» ή ότι οι δικοί μας στρατιώτες τους κυνηγούσαν με τις λόγχες και αυτοί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν. Αυτά μας είχαν διδάξει και αυτά ακούγαμε και επαναλαμβάναμε. Η αλήθεια είναι διαφορετική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρόκειται για την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου και την Κάρμεν Μαρκάκη.
Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο του Λονγκ Άιλαντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σεμνά αλλά και σε κλίμα πατριωτικής υπερηφάνειας τίμησε η ομογένεια την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αν και κύριο θέμα συζήτησης και προβληματισμού και ανησυχίας όλων ήταν τα επεισόδια και η ένταση που επικράτησε στους εορτασμούς που έγιναν στην Ελλάδα.
Ειδικότερα με δοξολογία στο ναό του Άξιον Εστί η Ένωση Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτωρίας τίμησε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ο Ελληνοιταλικός πόλεμος του 1940-41: το φαινόμενο του πολέμου, η εθνική ασφάλεια και η εθνική στρατηγική ενός κράτους στην διεθνή πολιτική»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα από τα αμφιλεγόμενα ζητήματα της ένταξης της Τουρκίας αφορά τις συζητήσεις σχετικά με τη θέση της ΕΕ ενώπιον της «Σύγκρουσης των Πολιτισμών». Οι συζητήσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσα από δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με το αν αποδέχεται κανείς ή όχι την ταξινόμηση των «πολιτισμών» που πρότεινε ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καζάνι που βράζει και πάλι η Εθνική Φρουρά. Αυτή τη φορά, αφορμή για την αναστάτωση στις τάξεις των αξιωματικών και των στελεχών της Δύναμης, έδωσε απαράδεκτη διαταγή της 2ης Μεραρχίας, η οποία μόνο ως σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί αφού με αυτή, μονάδες της Εθνικής Φρουράς διατάσσονται να σβήσουν συνθήματα και σύμβολα που βρίσκονται για χρόνια σε τοίχους και φυλάκια στρατοπέδων αλλά και σε φυλάκια στην γραμμή καταπαύσεως του πυρός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Γιώργο Περδίκη
Ο Δημήτρης Χριστόφιας θεωρεί, σύμφωνα με όσα μας είπε στη συναυλία, όσους του ασκούν κριτική και όσους τον αμφισβητούν ως εχθρούς και αντιπάλους.

Απαράδεκτη και αβάσιμη βρίσκω την αναφορά του Προέδρου Χριστόφια σε όσους του ασκούν κριτική, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρόσφατη κομματική μουσική εκδήλωση υποστήριξής του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Οκτωβρίου και μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε ένα «ολοκληρωμένο πακέτο» για να διαλύσουν την κρίση η οποία καταδυναστεύει την Ευρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέο ερευνητικό πλοίο με την ονομασία "Βάρβαρος", η αξία του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκ. δολάρια θα αγοράσει σε ένα μήνα η ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας σε αντικατάσταση του Πίρι Ρέις.Ο διευθυντής της εταιρείας δήλωσε ότι θα ερευνήσει όλα τα πεδιά νότια της Κύπρου, με κρατική άδεια, όπως είπε, εννοώντας τη "συμφωνία" Τουρκίας- ψευδοκράτους.Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη, πρόσθεσε, να προχωρήσει σε γεωτρήσεις ανοικτά της Αλεξανδρέτας.
www.kathimerini.com.cy

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυβέρνηση Ομπάμα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με μια ασυνήθιστη πρόταση να παραχωρήσει επιθετικά ελικόπτερα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη, καθώς η Αγκυρα διεξάγει επιχειρήσεις αντιποίνων για τις επιθέσεις κούρδων αυτονομιστών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Στα δυό στενά βρίσκεται η Noble σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα για τη γεώτρηση, αφού το Ισραήλ έχει και επίσημα πιέσει ασφυκτικά την εταιρεία, να ολοκληρώσει τη γεώτρηση στο κοίτασμα του «Ταμάρ» εντός του προβλεπόμενου με τη γείτονα χώρα χρονοδιαγράμματος. Αλλιώς, εγγράφως έχει ενημερώσει ότι θα ακυρώσει την άδεια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Κάθε χρόνο και χειρότερα για την Εθνική Φρουρά. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για το 2012 είναι σαφώς ψαλιδισμένος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και ετοιμάστηκε μέσα στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πολιτικής της Κυβέρνησης για οικονομική περισυλλογή και λιτότητα. Αρκετά κονδύλια που ζήτησε το Υπουργείο Άμυνας μέσω του γενικού διευθυντή, κόπηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γεώργιος Χαροκόπος, αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κυριάκου Πενηνταέξ.Ο κυπριακός Ελληνισμός τίμησε όπως του αρμόζει το έπος του 1940.Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις, με επίκεντρο τη Λευκωσία, μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν της ημέρας που ο ελληνικός λαός με ομοψυχία και απαράμιλλο σθένος πρόβαλε το θρυλικό «Όχι» στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Με γενναιότητα και αποφασιστικότητα κατάφερε μια μεγάλη νίκη, γράφοντας με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία το έπος του Σαράντα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σταυρου Λυγερου
Αν και οι λεπτομέρειες για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, θεωρείται δεδομένο ότι από το «κούρεμα» δεν θα εξαιρεθεί μόνο το δάνειο της τρόικας, αλλά και τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 62 δισ. που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει αγοράσει στη δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Την εξαίρεση αυτή προέβλεπε και η απόφαση της 21ης Ιουλίου 2011. Εξαίρεση σημαίνει πως όταν τα ελληνικά ομόλογα λήξουν, η ΕΚΤ θα εισπράξει την ονομαστική αξία τους, αποκομίζοντας κέρδος της τάξεως του 30-45%!

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ο θάνατος του 50χρονου διαδηλωτή ήρθε να υπενθυμίσει τη σοβαρότητα της «καθεστωτικής», «συστημικής» κρίσης της χώρας. Παράξενο δεν είναι που συνέβη, αλλά το ότι είχαμε μόνο αυτόν μέχρι τώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Έλληνας υπουργός μετέφερε τη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για «δίκαιη και λειτουργική» λύση του Κυπριακού.
Την παρούσα φάση του Κυπριακού, ενόψει των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν αύριο και τη Δευτέρα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, συζήτησαν στην αποψινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Τάσου Μηνά Ηλιαδάκη*

Α. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ.Ανατολή-Βαλκάνια, είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ'αυτήν και είχαν πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η Μ. Ξαφά στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Θέμα»
Στην απροθυμία της κυβέρνησης να συρρικνώσει το πελατειακό κράτος, του οποίου τη διαιώνιση επιδιώκει, απέδωσε την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία η σύμβουλος επενδύσεων της IJ Partners και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.
Η κ. Ξαφά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Θέμα» με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Σταμάτη Ασημένιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο.
Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο. Οι απόστρατοι των ΕΔ προέρχονται από ένα εργασιακό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το Δημόσιο, επομένως ο όρος "ένστολος δημόσιος υπάλληλος" είναι ατυχής και ίσως υποβολιμαίος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Διεθνούς φήμης ειδικοί παρεμβαίνουν μέσω του Φ και υποστηρίζουν τον Σόλωνα Κασίνη, ενώ αυτός παίρνει νομικά μέτρα εναντίον της υπουργού Εμπορίου για συκοφαντία, φίμωση και παράτυπη αφαίρεση καθηκόντων.
Ο διακεκριμένος διεθνώς ειδικός κυπριακής καταγωγής γνωστός καθηγητής Μιχάλης Οικονομίδης, δηλώνει «έκπληξη και απογοήτευση» από τις εξελίξεις» για να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
«Πράσινο φως» για έργα αποκατάστασης σε αρχαία θέατρα


Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης στο αρχαίο θέατρο των Δελφών έδωσαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ΚΑΣ .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρώτο θέμα είναι σε πολλά διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
Το BBC αναφέρεται σε μερικά από τα πιο προβληματικά σημεία της συμφωνίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σχέδιο του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν να μετατρέψει τη Συρία σε μια μετριοπαθή μουσουλμανική «δημοκρατία» απέτυχε: η Δαμασκός είπε «όχι»!

Παναραβισμός κατά Οθωμανισμού: αυτό είναι το σημερινό διακύβευμα στο κέντρο των συζητήσεων στη Μέση Ανατολή. Η πρόκληση είναι η εξής : για να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Unthink: Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν το «anti-Facebook»
«Δεν είμαστε ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο. Είμαστε μια κοινωνική επανάσταση». Με αυτό το ανατρεπτικό σλόγκαν ξεκίνησε αθόρυβα τη λειτουργία του το Unthink, που περιγράφει τον εαυτό του ως αντι-Facebook. Το νέο κοινωνικό δίκτυο (www.unthink.com), με έδρα την Τάμπα της Φλόριντα στις ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή σημειώνει τόσο μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των χρηστών, που η πρόσβαση σε αυτό έχει καταστεί δύσκολη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για να τιμήσει την Κρήτη και τους φορείς της για τη βοήθεια που προσέφεραν κατά την επιχείρηση μεταφοράς των περίπου 14.000 κινέζων πολιτών από τη φλεγόμενη Λιβύη οργανώνει σήμερα στο Ηράκλειο κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Τζία Κινγκλίν, πρόεδρο της κινεζικής Γερουσίας και τέταρτο τη τάξει κυβερνητικό παράγοντα της νέας οικονομικής υπερδύναμης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης
Σε δορυφόρο της Τουρκίας (με τις ευλογίες ή όχι των ΗΠΑ) μετατρέπονται σταδιακά τα Σκόπια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την χώρα μας.
Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν (ή τουλάχιστον υπήρχαν) προσωπικότητες ή κινήσεις, που υποστήριζαν την ανάγκη διατήρησης του Τιτοστάν στα βόρεια σύνορά μας, με την φαιδρή δικαιολογία ότι τυχόν διαμελισμός του κρατιδίου των Σκοπίων θα δημιουργούσε μια μεγάλη Βουλγαρία και μια μεγάλη (;)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία, το εβραϊκό κράτος ήταν η πρώτη χώρα που προσέφερε βοήθεια προς την τουρκική κυβέρνηση, η οποία την αρνήθηκε όπως και όλες τις άλλες προσφορές ξένων κρατών για βοήθεια. Την Δευτέρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε για δεύτερη φορά την πρόταση
για βοήθεια από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο αρχηγών κυβερνήσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο χρόνος αρχίζει και τελειώνει με το χτύπημα του μεγάλου σιδερένιου κουδουνιού για τους 13 μαθητές στο Γυμνάσιο Ριζακαρπάσου. Ο χρόνος γενικά στο Ριζοκάρπασο προχωρά, αργά, υπό κατοχή.Οι ώρες στο σχολείο είναι αυτές που δίνουν ζωή, παρέχουν γνώση, προσφέρουν συναναστροφή και ανατροφή του πνεύματος για το εξατάξιο γυμνάσιο που φέτος για πρώτη φορά μετά την επαναλειτουργία του το 2004 δεν έχει απόφοιτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ sisour@orange.fr
Το «πράσινο φως» για την ανεμπόδιστη ίδρυση και λειτουργία Ενώσεων που επιδιώκουν την αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στη Βουλγαρία έδωσε χθες το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας, εκ νέου, τη Βουλγαρία για παραβίαση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, εκδικάζοντας τις προσφυγές των μακεδονικών οργανώσεων «United Macedonian Organisation Ilinden» και «United Macedonian Organisation Ilinden - PIRIN».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗστην κατεχόμενη Κερύνεια πραγματοποίησαν προχθές οι Γκρίζοι Λύκοι και το παράρτημα της οργάνωσης «η εστία της πατρίδας», ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί εκ νέου εκδήλωση καταδίκης των πρόσφατων επιθέσεων του ΡΚΚ στην Τουρκία στο «πανεπιστήμιο» εγγύς ανατολής, όπου τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στα επεισόδια μεταξύ των εθνικιστών και Κούρδων φοιτητών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολύ χαμηλές είναι οι προσδοκίες από το όφελος που θα αποκομίσει το κυπριακό κράτος από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο «Π» εξασφάλισε τα δεδομένα του απόρρητου συμβολαίου, και με τη βοήθεια ειδικών το έχει αξιολογήσει. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί από τις στήλες της εφημερίδας, ότι το συμβόλαιο μοιάζει μ’ ένα τρύπιο καλάθι. Σίγουρα, το συμβόλαιο δεν είναι «το καλύτερο του κόσμου», ούτε «πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ καλό», όπως έχει διαβεβαιώσει τη Βουλή ο διευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλωνας Κασίνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, κεντρική βάση του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη θάλασσα έφτασε για επίσημη επίσκεψη το καταδρομικό των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Philippine Sea.Με σκοπό την αποφυγή τυχόν διαδηλώσεων διαμαρτυρίας η διοίκηση της πόλης και η Υπηεσία τύπου των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανία δεν έχουν ανακοινώσει αυτή την επίσκεψη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο βρετανός ιστορικός Ιαν Κέρσοου υποστηρίζει πως η εδραίωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην εξουσία στηρίχτηκε στα χρήματα των Εβραίων και των κατακτημένων χωρών. Και ο γερμανικός λαός το γνώριζε...

Είναι εύκολο για μια χώρα να έρθει αντιμέτωπη με το επονείδιστο παρελθόν της; Σίγουρα όχι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έτοιμος να ξεκινήσει γεωλογικές έρευνες ο ρωσικός κολοσσός Gazprom. Κατεβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο τα αεροπλανοφόρα

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται από πλευρά Ρωσία και συγκεκριμένα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αφήνουν το στράτευμα να αργοπεθαίνει οι κυβερνώντες, αφού ώρα με την ώρα απογυμνώνεται όλο και περισσότερο η Εθνική Φρουρά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», έχει βρεθεί σε πλήρη αδιέξοδο όσον αφορά στην ανανέωση σημαντικών υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών πυραύλων.
Η μάστιγα της οικονομικής περισυλλογής των τελευταίων ετών έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη έλλειψη χρημάτων από τα ταμεία του κράτους, προκαλώντας αδυναμία αναπλήρωσης των πανάκριβων αντιαεροπορικών πυραύλων αλλά και μεγάλη μαύρη τρύπα στην αντιαεροπορική ικανότητα του στρατεύματος και στην αντιαεροπορική ομπρέλα της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπολύει σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, χρεώνοντάς του τη «δολοφονία» του Μουαμάρ Καντάφι.
Επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπολύει σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, χρεώνοντάς του τη «δολοφονία» -όπως αναφέρει- του Μουαμάρ Καντάφι και συμπληρώνοντας ότι οι πράξεις του για την ανατροπή του πρώην Λίβυου ηγέτη «παραπέμπουν σε γενοκτονία, η οποία είναι το πιο δόλιο όργανο καταστολής στην ιστορία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/Sigma TV
Σύμφωνα με πληροφορίες 2 Τουρκικά F-16 έφτασαν σε πολύ κοντινή απόσταση αργά το απόγευμα με Ισραηλινά μαχητικά που λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις νοτίως της Κύπρου αλλά εντός του FIR Λευκωσίας.
Η απόσταση που χώριζε τα μαχητικά της Τουρκίας και του Ισραήλ ήταν μικρότερη από 30 μίλια και πετούσαν στο ίδιο ύψος. Δεν υπήρξε εμπλοκή ωστόσο στο Τελ Αβίβ σήμανε συναγερμός παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση των Ισραηλινών η υπεροχή των μαχητικών του Ισραήλ ήταν πολύ μεγάλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με πολιτικά μηνύματα η προσγείωση των ισραηλινών ελικοπτέρων στη Λάρνακα
Του Παναγιώτη Τσαγγάρη

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» ίσως να επισκεφθεί και Κύπρο και Ρόδο

Την στρατιωτική του παρουσία «χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες» σε πολλές γωνιές της Ανατολικής Μεσογείου θέλει να επιδείξει το Ισραήλ, το οποίο μετά από τη συμφωνία με την Αθήνα, το «ΟΚ» πήρε και από τη Λευκωσία για να χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή διευκολύνσεις για τα στρατιωτικά του μέσα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα
του σεισμού στην Τουρκία σε τηλεφωνική επικοινωνία
που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ στην Τρουρκία εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓOΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ
Έναν άλλον καυτό φάκελο, παρόμοιο με αυτόν των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είναι υποχρεωμένη να παραλάβει η νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, η οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια «με την πλάτη στον τοίχο», καθώς οι δαπάνες της ανέρχονται περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του τζίρου της, ενώ τα χρέη της προσεγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το ουτοπικό όνειρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση, κάτι που σπρώξει και την υπόλοιπη κοινή αγορά στην άβυσσο.

Για πρώτη φορά, το Παρίσι αρνείται να υποκύψει, και συνεχίζει να παλεύει κόντρα στην αναπόφευκτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας. Η δε ΕΚΤ δεν έχει αρκετή δύναμη για να μπορέσει να αποτρέψει μια πανευρωπαϊκή τραπεζική κατάρρευση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερά AH-64D Apache. Τα 8 ελικόπτερα πραγματοποίησαν την άσκηση ανά ζεύγη (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Οκτώ μαχητικά ελικόπτερα του Ισραήλ πραγματοποίησαν προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο άσκησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η άσκηση έγινε, όχι απλά σε συνεννόηση, αλλά και σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Αρίστου Δοξιάδη

Εθνική κυριαρχία στα οικονοµικά ζητήµατα δεν σηµαίνει ότι «το έθνος» ασκεί την κυριαρχία, γιατί το έθνος δεν είναι υποκείµενο και δεν ασκεί τίποτε. Σηµαίνει ότι την οικονοµική πολιτική την ασκούν οµάδες που είναι πολίτες ετούτης της χώρας και όχι κάποιας άλλης. Αλλά η κυριαρχία που ασκούν δεν είναι πάντα σε όφελος των υπόλοιπων πολιτών της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com
Oσο περνούν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες τόσο μεγαλύτερη δικαίωση νιώθουν όσοι υποστήριξαν από την αρχή -βασισμένοι σε γεγονότα- πως ο Ταγίπ Ερντογάν γρήγορα και σταθερά τοποθετείται απέναντι στο δυτικό κόσμο είτε πρόκειται για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε πρόκειται για την Ευρώπη. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και αποτελεί κίνδυνο για τη Δύση, είναι ο στόχος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο οποίος επιθυμεί να αναδεχθεί ως το αντίπαλο δέος για τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τoυ Μάριου Ευρυβιάδη
Μπιράντ : Εφόσον μπορούμε, πρέπει να είμαστε «ταραξίες»...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ντοκουμέντα δείχνουν ότι κατ' αναλογία πληθυσμού είχε τη μεγαλύτερη ανθρώπινη συμμετοχή
στον Πόλεμο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Piri-Reis» από τις 29 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην περιοχή του «οικοπέδου 9», εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Λευκωσία: Τρία πλοία, με το τρίτο να ξεκινά αύριο Δευτέρα, διεξάγουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες γύρω από την Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας την Κυριακή σε συνέδριο της επαρχιακής επιτροπής νεολαίας του ΑΚΡ στο Καϊσέρι (Καισαρεία).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ
Στόχος είναι, μέσα σε ένα δεκαήμερο, ένας τουρίστας από τις συγκεκριμένες αγορές να μπορεί να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αθήνα. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο πλευρών, ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: πρότεινε τη δημιουργία κοινού περιπτέρου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ώστε οι δύο προορισμοί να προβάλλονται συνολικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Δημήτρη Φιλιππίδη
Πράσινο φως για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν
Ο Κυβερνήτης Άντριου Κουόμο και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έδωσαν τα χέρια όσον αφορά στην ανέγερση του ναού που είχε καταστραφεί ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Στο οικόπεδο θα ανεγερθεί και ένα διαθρησκευτικό μνημείο, περισσυλογής και προσευχής για τους πιστούς όλων των δογμάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Δήμου Βερύκιου
Οι ατζέντηδες οπλικών συστημάτων σπεύδουν να αξιοποιήσουν το κλίμα έντασης στο Αιγαίο

Oι αερομαχίες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών ξανάρχισαν στο Aιγαίο ύστερα από δύο χρόνια! Tαυτόχρονα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν και πάλι να πετούν πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά, ενώ οι τουρκικές φρεγάτες επανεμφανίστηκαν ανοιχτά του Σουνίου! Aυτού του είδους οι συνδυασμένες στρατιωτικές κινήσεις της Tουρκίας αναπόφευκτα οξύνουν το κλίμα στο αρχιπέλαγος σε μια περίοδο μάλιστα που η Eλλάδα επιχειρεί να περάσει από τις συμπληγάδες της τρόικας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΘΎΜΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΌ ΤΩΝ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ (ΣΕ ΚΆΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΚΑΚΏΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΌΘΩΡΗΣ) ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ ΈΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΈΣΕΙ, ΜΕΤΑΞΎ ΆΛΛΩΝ, ΚΑΙ Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ "ΦΩΝΉ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Αξιωματικοί από τα Βαλκάνια θα συμμετάσχουν
στην εκπαίδευση που ηγείται το
ΝΑΤΟ στην Καμπούλ. [Reuters]
Της Τζβετίνα Μπορίσοβα για τους Southeast European Times

Τα υπουργεία Άμυνας Αλβανίας, πΓΔΜ, Μαυροβουνίου και Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (Β-Ε) ένωσαν τις δυνάμεις τους με Κροατία και Σλοβενία σε δέσμευση για παροχή απτής στήριξης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της αποστολής που ηγείται το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, την ISAF.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μέχρι τις 04:40 ώρα ο τραγικός απολογισμός του σεισμού μεγέθους 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ, είναι 227 νεκροί, περί τους 1000 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και 366 εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων που έχουν γκρεμιστεί από το σεισμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» τονίζει σε άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times») ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λ. Παπαδήµος. Ο κορυφαίος σύµβουλος επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί για ενδεχόµενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µεγάλου µη εθελοντικού κουρέµατος του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταµεία, την πραγµατική οικονοµία και τελικά τον έλληνα φορολογούµενο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top