Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Την ώρα που η ελληνική πλευρά κάνει σκέψεις για να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια λόγω της αυξανόμενης προκλητικότητας της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, τα πυρά της αντιπολίτευσης της χώρας δέχεται ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, η οποία τον χαρακτηρίζει «απερίσκεπτο», κατηγορώντας τον ότι με τη συμπεριφορά του έχει «παγώσει» την ενταξιακή πορεία της χώρας προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.



«Να υπενθυμίσω ότι μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, η “Μακεδονία”, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία, προχωρούσε δίχως κανένα εμπόδιο στη διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης. Ετσι γίναμε μέλη της Σύμπραξης για Ειρήνη. Ετσι υπογράψαμε τη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης και μας παραχωρήθηκε το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας το 2005. Ολη αυτή την περίοδο είχαμε τη συμπάθεια μεγάλου αριθμού χωρών-μελών μεγάλης επιρροής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Θεωρούσαν ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ανορθολογικές έναντι της “Μακεδονίας”, η οποία χαρακτηριζόταν εποικοδομητική και αδικημένη. Η ανατροπή αυτής της εικόνας συνέβη μετά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Μέγας Αλέξανδρος» ανέφερε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κάπιταλ» των Σκοπίων.

«Θυμηθείτε ότι δεν υπήρξε ξένος επίσημος εκπρόσωπος που να μην τόνισε ότι η μετονομασία του αεροδρομίου υπήρξε μια απολύτως μη απαραίτητη και επιζήμια κίνηση. Εκτοτε όλοι άρχισαν να βλέπουν διαφορετικά τη “Μακεδονία”. Δυστυχώς, αντί να κατανοηθούν τα λάθη, η διαδικασία συνεχίστηκε μέσω της μετονομασίας του διεθνούς οδικού άξονα και του σταδίου των Σκοπίων, για να καταλήξει σε πλήρη εξαρχαϊσμό, με μεταστάσεις σε όλους τους ιστούς της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο κ. Τσερβένκοφσκι, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι, στην ουσία, δεν επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. « Θέλει να συνεχίσει να κυβερνά αυτή τη χώρα σαν να είναι μια δική του, ιδιωτική χώρα, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν» κατέληξε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

http://www.dimokratianews.gr/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top