Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα οδεύουν τον τελευταίο καιρό οι Σκοπιανοί, αφού τον τελευταίο καιρό τους θυμίζουν την καταγωγή τους και οι Βούλγαροι οι οποίοι λόγω της Μακεδονίας του Πιρίν επουδενί δεν θέλουν ένα κράτος με το όνομα "Μακεδονία" δίπλα τους.Έτσι λοιπόν προσπαθούν να ανταπαντήσουν όπως όπως και με αντικρουόμενα μυνήματα, δώστε προσοχή.



«Η τροπολογία επί της εκθέσεως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την FYROM από τον Βούλγαρο ευρωβουλευτή Ευγένι Κιρίλοφ, ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να γιορτάζουν μαζί τα ιστορικά γεγονότα, είναι μια επανάληψη ενός παλιού αιτήματος, που εξυπηρετεί εθνικά και εθνικιστικά συμφέροντα που αποβαίνουν σε βάρος της χώρας μας».Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος - VMRO-DPMNE- Σπασενόφσκι Αλεκσαντάρ, όπως δημοσιεύει σήμερα η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’.

Σύμφωνα με πολιτικούς και ιστορικούς των Σκοπίων, τα αναφερόμενα είναι «υπέρ- αξιώσεις στην FYROM και απαράδεκτη παρέμβαση στη ιστορία των Σλάβων της Μακεδονίας».Προσέξτε τι είπαν οι επιστήμονές τους "Σλάβοι της Μακεδονίας".

Η εφημερίδα παραθέτει τη δήλωση του Κιρίλοφ στο πρακτορείο ‘Φόκους’ στην οποία ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής δήλωσε: «Υπάρχουν έργα καθαρά εθνικιστικά, όπως το «Σκόπια 2014» και η ταινία «Τρίτο ημίχρονο» στην οποία υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση και δημιουργεί αντιβουλγαρικά αισθήματα και δεν είναι ιστορικά σωστό».

Ο βουλευτής Σπασένοφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η τροπολογία του Κιρίλοφ δεν θα περάσει στην τελική έκδοση του ψηφίσματος του ΕΚ.
«Γίνεται επανάληψη παλαιών αξιώσεων. Προφανώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους Βούλγαρους πολιτικούς να αξιοποιήσουν τα εθνικά και τα εθνικιστικά τους συμφέροντα», δήλωσε ο Σπασένοφσκι.Επίσης ο ιστορικός Βάνσο Γκεορκίεφ, υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποφασίσει για το πώς και τι θα γιορτάσουν τα Σκόπια.Εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, Πάσκο Κούζμαν, δήλωσε ότι « μιλάμε για παλιές και φθαρμένες ιστορίες οι οποίες έχουν ξεπεραστεί στη σύγχρονη ιστορία».

«Μπορεί να είναι σε θέση να οργανώσουν μια επιτροπή, αλλά και εκατό επιτροπές να διοργανώσουν, η συμπεριφορά των γειτόνων μας θα είναι ίδια. Είναι αλήθεια ότι έχουμε ομοιότητες στην ιστορία, αλλά αυτές δεν πρέπει να μας χωρίζουν, αλλά να μας ενώνουν. Για παράδειγμα ο Γκριγκόρ Παρλίτσεφ θα μπορούσε να τιμάται ή να γιορτάζεται και από τρείς χώρες μαζί, αλλά θα ήταν άσχημο να πει η μία, από αυτές, ότι αυτή ο Παρλίτσεφ, ανήκει μόνον στην ιστορία μου» , δήλωσε ο Κούζμαν.
Το θέμα είναι γιατί εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσες διπλωματικές "λαβές" που μας προσφέρουν "άλλοι" γείτονες λόγω των δικών τους συμφερόντων.Υπάρχουν πολλά κοινα σημεία που θα φέρνανε σε δύσκολη θέση τους "άσπονδους" φίλους μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top