Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Είναι μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και όλων των διεθνών οργανισμών. Η κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ολόκληρη στην Ένωση, αλλά το κοινοτικό κεκτημένο δεν εφαρμόζεται στις κατεχόμενες περιοχές εξαιτίας της τουρκικής εισβολής. Από την 1η Ιουλίου θα προεδρεύει της ΕΕ. Αυτή η πραγματικότητα εξοργίζει την κατοχική Τουρκία. Και ενώ είναι υποχρεωμένη, από τις ενταξιακές διαδικασίες, να αναγνωρίσει και να συνομιλήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία, αρνείται. Δεν θέλει, λέγει ο λασπολόγος Μπαγίς, να συνομιλεί με «μισό κράτος».

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, όμως, την καλεί να ανοίξει κεφάλαια που σχετίζονται με το Πρωτόκολλο και παραμένουν παγωμένα, εξαιτίας της τουρκικής άρνησης να συμμορφωθεί προς αυτόδηλες υποχρεώσεις.

Αυτή είναι η τουρκική παράνοια! Η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλ’ απαιτεί από αυτήν να ανοίξει κεφάλαια και να συναινέσει στην ενταξιακή πορεία της στην Ευρώπη. Ο ανεκδιήγητος Μπαγίς, επικεφαλής της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, μίλησε για έλλειψη λογικής εκ μέρους της Κύπρου, επειδή δεν συναινεί στο άνοιγμα δύο κεφαλαίων και άλλων οκτώ. Το θράσος του Τούρκου υπουργού υπερακοντίζει την αλαζονεία της τουρκικής κυβέρνησης. Η Τουρκία δεν εννοεί να αντιληφθεί μιαν απλή πραγματικότητα:

Για να ενταχθεί στην ΕΕ, πρέπει να αποσύρει τον Αττίλα και τους εποίκους από την Κύπρο. Να συναινέσει σε λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, χωρίς επεμβατικά και άλλα «δικαιώματα». Να καταργηθούν οι εγγυήσεις και η Κυπριακή Δημοκρατία να απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό. Δεν νοείται κατοχική χώρα, η Τουρκία, να θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς να αποσύρει, χωρίς όρους, τον Αττίλα και τους εποίκους. Και δεν μπορεί να έχει το θράσος να απαιτεί από το θύμα της, την Κύπρο, να ευλογήσει την ενταξιακή πορεία της.

Ο Μπαγίς επιμένει να μιλά απαξιωτικά, προσβλητικά και με αναίδεια κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιβεβαιώνει όχι μόνο την εγγενή βαρβαρότητα που διακρίνει τους Τούρκους, αλλά και την ασέβειά τους προς κάθε έννοια δημοκρατίας, ελευθερίας, κρατικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Ορθά, η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, σε παρέμβασή της προχθές στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, υπέδειξε έντονα στον υβριστή Μπαγίς ότι δεν την αφήνει να αγιάσει, αφού επιμένει να μιλά απαξιωτικά για την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία άλλοτε αποκαλεί «φυλή» και άλλοτε «διοίκηση» ή «μισό κράτος». Η Ελένη Θεοχάρους υπέμνησε στον Μπαγίς ότι στην Κύπρο υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία εμφανώς αποτελεί ανυπέρβλητο και οδυνηρό κάρφος στους τουρκικούς οφθαλμούς.

Η Τουρκία αρέσκεται να φλυαρεί και να υποστηρίζει ότι ψήφισε το τερατούργημα Ανάν και ότι, τάχα, οι Τ/κύπριοι βρίσκονται σε… απομόνωση. Ποιος απομονώνει τους Τ/κυπρίους; Η τουρκική κατοχή! Ποιος εμποδίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ; Μα, η ίδια η Τουρκία! Πώς; Αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Γιατί; Διότι αναγνώρισή της θα σημαίνει αυτόματα τη διάλυση του κατοχικού εκτρώματος, την άμεση αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, και τον τερματισμό των όποιων «δικαιωμάτων» της στην Κύπρο.

Είναι πρωτοφανές και εξωφρενικό: Μια κατοχική χώρα, η Τουρκία, αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλ’ απαιτεί από αυτήν να συνδράμει την ένταξή της στην Ένωση. Οι έντονες αντιδράσεις των ευρωβουλευτών μας κατά των νέων αθλιοτήτων Μπαγίς δείχνουν τον ορθό πολιτικό δρόμο, που κυβέρνηση και κόμματα καλούνται να ακολουθούν αταλάντευτα έναντι της κατοχικής Τουρκίας.
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/466762

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_2645.html#.T0nMpIefeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top