Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Mε μία κίνηση κλιμάκωσης που οδηγεί στην περαιτέρω διατάραξη των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, η Άγκυρα πρακτικά έκλεισε τον τουρκικό εναέριο χώρο για τα πολιτικά αεροσκάφη του Ισραήλ με την δικαιολογία ότι «μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία τα οποία δεν δηλώνονται και πιθανή πτώση τους εντός της τουρκικής επικράτειας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον»!



Το κλείσιμο του τουρκικού εναέριου χώρου ήρθε με την απαίτηση από τις δύο ισραηλινές εταιρείες αερομεταφορών, El-Al και CAL, να ενημερώνουν την τουρκική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας «10 μέρες πριν» από κάθε πτήση για να εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί γιατί προβλέπει και ακριβείς ώρες άφιξης στο τουρκικό FIR, που είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν.

Ακόμα και ένα λεπτό να καθυστερήσουν απαιτείται νέα άδεια! Το ερώτημα είναι « τι εννοούν οι Τούρκοι όταν λένε «επικίνδυνα φορτία»: Τα ισραηλινά αρώματα που πωλούνται μέσα στα αεροσκάφη, τα ισραηλινά … κρασιά κλπ.

Πάντως η κίνηση της Άγκυρας έχει ήδη προβληματίσει το Τελ Αβίβ για καθαρά πρακτικούς λόγους: Οι πτήσεις από Ρωσία και Ουκρανία, όπου ζουν πολλοί Εβραίοι που ταξιδεύουν από και προς το Ισραήλ, περνούν όλες μέσα από την Τουρκία.

Μία παράκαμψη της Τουρκίας θα ήταν ιδιαίτερα υψηλού κόστους και ήδη υπολογίζεται η ζημιά σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ήδη υπήρξε από ισραηλινής πλευράς διαμαρτυρία στην ΙΑΤΑ και υπάρχουν σκέψεις για επιβολή ανάλογου εμπάργκο στις τουρκικές εταιρείες, οι οποίες όμως έχουν πολύ λίγα δρομολόγια που περνούν μέσα από το ισραηλινό FIR!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top