Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δημοσίευμα της Milliyet μιλά για αλλαγή της τουρκικής πολιτικής


Απαγόρευση εισόδου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τα Βαρώσια, που αποτελεί σήμερα μια πόλη-φάντασμα.




Την απόφαση της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει σε άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρώτη Ιουλίου, προβάλλει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet. Το δημοσίευμα εγείρει πολλαπλά ερωτήματα, δεδομένων των σχέσεων που διατηρεί η εν λόγω εφημερίδας με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Κάτω από τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-φάντασμα» η Milliyet γράφει πως η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ετοιμάζεται να κάνει ένα ιστορικό βήμα. «Όταν οι Ελληνοκύπριοι αναλάβουν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ανοίξει τα Βαρώσια για εγκατάσταση» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όλοι οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» γράφει η τουρκική εφημερίδα, και ισχυρίζεται πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Milliyet, το θέμα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που είχε ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στην Άγκυρα στις 13 Μαρτίου, και η τουρκική κυβέρνηση αντιμετώπισε, γράφει, θετικά την πρότασή του.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως με την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ θα υιοθετηθεί μία νέα στρατηγική στο Κυπριακό. Σε αυτό το πλαίσιο, την πρώτη Ιουλίου θα γίνει και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Κατά το δημοσίευμα, την πρόταση υποστήριξαν ο Ντερβίς Έρογλου και οι συνεργάτες του, δηλαδή ο σύμβουλός του Κουτρέτ Οζερσάϊ και ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, στις συναντήσεις που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιου, τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στον απόηχο της υιοθέτησης της πρότασης του Ντερβίς Έρογλου, ζητήθηκε, σύμφωνα πάντα με την Milliyet, να ετοιμασθεί έκθεση για τα Βαρώσια, στην οποία να παρατίθενται στοιχεία για τον αριθμό των Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίκλειστη πόλη, και πόσοι εξ αυτών έχουν πεθάνει και πόσοι ζουν ακόμα. Με βάση αυτή την έκθεση θα προσκληθούν να επιστρέψουν για εγκατάσταση στις περιουσίες τους στα Βαρώσια (υπό τουρκική κατοχή), αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Κατά τη Milliyet, στις επαφές του Ντερβίς Έρογλου αναφέρθηκε και ο τερματισμός των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αυτός που έστειλε το μήνυμα ότι οι συνομιλίες πρέπει να διακοπούν, ενώ η άποψη του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ ήταν διαφορετική.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην εκκρεμούσα πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επιστροφή των Βαρωσίων και επαναλειτουργία του λιμανιού υπό την Ευρωπαϊκή Ένωση, και προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι με την πρόταση του Ντερβίς Έρογλου δήθεν ικανοποιείται το σχετικό αίτημα.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/38490

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_7979.html#.T3FcSGGfftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top