Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙσημαντικά σε στρατιωτικά θέματα και στον τομέα της Άμυνας ευρύτερα, η συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ. Οι νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες από τον πολιτικό προϊστάμενο του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και από τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας με τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στο υπουργείο Άμυνας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε δραστηριότητες και συναντήσεις που θα γίνουν στην Κύπρο, και σ’ αυτές που θα γίνουν στο Ισραήλ.

Για την Κύπρο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δύο υπουργείων Άμυνας. Θα γίνει επίσης συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ισραηλινού επιτελείου στρατού κατά τις οποίες θα συζητηθούν θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί επίσης σεμινάριο το οποίο θα διοργανωθεί από κοινού μεταξύ ΥΠΑΜ και SΙΒΑΤ (κρατική εταιρεία προώθησης στρατιωτικών συνεργασιών), αναφορικά με πιθανούς τομείς συνεργασίας των δύο χωρών. Στη γειτονική χώρα, συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθούν σειρά επισκέψεων κυρίως ενημερωτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα. Διευθετήθηκε όπως γίνει επίσκεψη αντιπροσωπείας της Εθνικής Φρουράς σε στρατιωτικές βιομηχανίες άμυνας για ενημέρωση πάνω σε σύγχρονους εξοπλισμούς και τεχνολογίες (επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, διοίκηση και έλεγχος εξοπλισμένων μεταγωγικών αεροσκαφών, δίκτυα καμουφλάζ υψηλής τεχνολογίας, έξυπνοι πύραυλοι 105mm και παράκτια ραντάρ).

Αξιωματικοί του ΓΕΕΦ θα μεταβούν επίσης στο Κέντρο Τακτικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ όπως επίσης και Κέντρο Τακτικών Επιχειρήσεων Σχεδιασμών Μάχης για να παρακολουθήσουν την οργάνωση, τα μέσα, τη λειτουργία του κέντρου, τη διοίκηση και τον έλεγχο των επιχειρήσεων. Ανάμεσα σε άλλα, οι ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις σε θέματα που αφορούν στην εφεδρεία (κατάταξη, εκπαίδευση, τεχνογνωσία, υποδομές).

Οι συμφωνίες για συνεργασία στον τομέα της έρευνας και διάσωσης γίνονται πράξη, καθώς προγραμματίστηκε η μετάβαση στο Ισραήλ των πληρωμάτων των ελικοπτέρων που διαθέτει η ΕΦ για το σκοπό αυτό για θέματα εκπαίδευσης. Τέλος, διευθετήθηκε όπως σε χρόνο που καθοριστεί αργότερα μεταβεί για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.
http://www.philenews.com/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_2598.html#.T3aaO2Gfftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top