Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

TΟΥΠΑΥΛΟΥΞΑΝΘΟΥΛΗ, Βρυξέλλες

Θεμέλιο για «βαθμιαία, μακροπρόθεσμη προοπτική» ελευθεροποίησης των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων για τα 70 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών, επιχειρεί να βάλει έγγραφο της Δανικής Προεδρίας, το οποίο αποκαλύπτει ο «Φ». Το έγγραφο, το οποίο θα τεθεί σήμερα ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών των «27», θέτει αφενός θέμα έναρξης διαλόγου «προς την κατεύθυνση» ελευθεροποίησης των θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες, αλλά σε «μια βαθμιαία, μακροπρόθεσμη προοπτική».

Κοινοτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η Δανική Προεδρία επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να ικανοποιήσει όλα τα μέρη. Από τη μια την Άγκυρα και την Κομισιόν που επιθυμούν διακαώς την ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων για τα 70 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, «ανάβοντας πράσινο» στην ελεύθερη διακίνησή τους στην Ευρώπη. Και από την άλλη, την Αυστρία και τη Γερμανία που φέρονται να αντιδρούν, αλλά και την Κυβέρνηση Σαρκοζί, η οποία δεν ευνοεί αυτή την ώρα οποιαδήποτε «φιλοτουρκική απόφαση», ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

Συναφείς πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στη σημερινή συνεδρία των ΥΠΕΣ, στο Λουξεμβούργο, θα επιχειρηθεί να γίνει ένα πρώτο βήμα για έναρξη διαλόγου «προς την κατεύθυνση» ελευθέρωσης των θεωρήσεων. Αυτό που θα επιδιώξει προφανώς να κάνει η Δανική Προεδρία, είναι να δεσμεύσει όλα τα κράτημέλη επί του κειμένου που θα παρουσιάσει, λανσάροντας ένα νέο φόρματ διαβούλευσης, το οποίο ονομάζει «συζήτηση προσανατολισμού». Το κείμενο της Δανικής Προεδρίας δεν θα έχει σήμερα χαρακτήρα Συμπερασμάτων, κάτι που θα επιδιωχθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις στις ομάδες εργασίας.

Παράλληλα, το κείμενο της Δανικής Προεδρίας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι θέτει προϋποθέσεις προς την Τουρκία, καλώντας την να εφαρμόσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής παρανόμων μεταναστών με την Ε.Ε. Στην πραγματικότητα όμως υποκύπτει στους όρους της Άγκυρας, η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει ετοιμότητα να εφαρμόσει την εν λόγω Συμφωνία, εάν και εφόσον η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της προχωρήσουν στην ελευθεροποίηση των θεωρήσεων διαβατηρίων για Τούρκους πολίτες. Η διασύνδεση μεταξύ αυτών των δύο θεμάτων που επιχειρεί η Τουρκία, προσλαμβάνει χαρακτήρα εκβιαστικού διλήμματος, καθώς η Κυβέρνηση Ερντογάν εκμεταλλεύεται τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετά κράτη-μέλη και κυρίως η Ελλάδα, εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης και της μη εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής.

Τουρκικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες διαμήνυαν χθες ότι αναμένουν από τους 27 να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων, υποδεικνύοντας ότι «τίποτε λιγότερο» δεν θα ικανοποιήσει την Άγκυρα. Άλλωστε, αυτό είχε επισημάνει προσφάτως και ο ΥΠΕΞ της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο του Υπουργικού Διαλόγου Ε.Ε-Τουρκίας.
http://www.philenews.com/Digital/Default.aspx?d=20120426&pn=1

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top