Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Λιάνα Μυστακίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μιλλιέτ, στα παρασκήνια του ΝΑΤΟ άρχισε να συζητείται η τοποθέτηση Τούρκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Ήδη το συμβουλευτικό όργανο της Συμμαχίας έχει κάνει την σχετική πρόταση για τα προσεχή δέκα χρόνια. Η Τουρκία που συμπληρώνει φέτος εξήντα χρόνια συμμετοχής στη Συμμαχία επιθυμεί να αναλάβει σημαντικά καθήκοντα εντός του ΝΑΤΟ.Όπως είναι γνωστό η θητεία του σημερινού Γ.Γ, κ. Ρασμούσσεν, λήγει το 2013.

Εκείνος, όμως, θέλει να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος του 2014. Το ίδιο διάστημα λήγει και η θητεία του Προέδρου Γκιουλ.

Κύκλοι του ΝΑΤΟ άρχισαν να συζητούν την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Γκιουλ για τη θέση του Γ.Γ του ΝΑΤΟ, μετά την αποχώρηση του κ. Ρασμούσσεν.

Η είδηση αυτή φέρνει στη μνήμη μας αυτά που έγραφε σε επιστολή του ο Nelson Rockfeller προς τον Πρόεδρο Αϊζενχάουερ τον Ιανουάριο του 1950 για την Τουρκία – «το ψάρι που είναι πιασμένο στην πετονιά δεν χρειάζεται δόλωμα».

Στα εξήντα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε οι ΗΠΑ χρειάστηκε μερικές φορές να βάλουν δόλωμα στην πετονιά τους.

Πρόσφατο παράδειγμα η πρόταση που έκανε ο Αρχηγός της CIA κ. Πετρέους κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα (12/3/2012):

«Αποδεχθείτε το Κουρδιστάν, μην διαμαρτυρηθείτε για την αναγνώρισή του και ασκείστε τα καθήκοντα του μεγάλου αδελφού, για να πάρετε μερίδιο από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο»…

Στο πλαίσιο αυτό, το Ραντάρ στο Κιούρετζικ της Μαλάτειας θα χτενίζει την περιοχή σε ακτίνα πέραν των 1.000χλμ.

Επίσης, τα πλοία του ΝΑΤΟ θα μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις εντός των χωρικών ορίων της Τουρκίας.

Η Αμερική, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, θα μπορεί, όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 21/5, να επεμβαίνει όπου θέλει και τα κράτη μέλη να προσφέρουν το στρατό τους καταβάλλοντας φυσικά τα έξοδα του. Η Αμερική θα πουλά στους συμμάχους της όπλα και συμβουλές…..

Ο τουρκικός Τύπος παρουσίασε με υπερηφάνεια την είδηση σχετικά με την αύξηση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο ΝΑΤΟ , η οποία από «οκτάστερη» έγινε «δεκάστερη».

Η συμμετοχή των Τούρκων αξιωματικών θα είναι μεγαλύτερη στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων.

Ο πλοίαρχος ε.α Erol Bilbilik αναφερόμενος στην είδηση γράφει: «Τι σημαίνουν τα δέκα αστέρια; Θα παρίστανται στο ΝΑΤΟ δέκα Ταξίαρχοι ή πέντε υποστράτηγοι. Αυτό το ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, για να αυξήσει τον αριθμό των αξιωματικών στο ΝΑΤΟ και να το παρουσιάσει στο λαό σαν μια παραχώρηση του Προέδρου Ομπάμα. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για παράδοση της χώρας στο ΝΑΤΟ και αυτό είναι εθνική προδοσία».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/blog-post_3680.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top