Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μια μεταβατική περίοδο στη Συρία με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας προτείνει ο Κόφι Ανάν ως μέρος της επίλυσης της συριακής κρίσης, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Θα μπορούσε αυτή η πρόταση -για κυβέρνηση εθνικής ενότητας- να περιλαμβάνει τα μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και άλλων, καθώς στόχος είναι να μην αποκλειστεί ουδείς», δήλωσε στο Reuters ένας διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση των μεγάλων δυνάμεων στη Γενεύη σε επίπεδο υπουργών, την οποία συγκάλεσε για το Σάββατο ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου
Στη συνάντηση καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ, καθώς και της Τουρκίας, της ΕΕ, του Ιράκ, του Κουβέιτ και του Κατάρ.
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Times ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, αναφέρει ότι μια πολιτική λύση είναι εφικτή στη Συρία και η αποστολή της UNSMIS είναι αναγκαία.

Σύμφωνα με το στρατηγό Μουντ, το συριακό καθεστώς και η ένοπλη αντιπολίτευση «αποφάσισαν ότι έχουν περισσότερα να κερδίσουν με τη βία παρά ακολουθώντας το δρόμο της διπλωματίας».
Υπογραμμίζοντας το θάρρος των περίπου 300 παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία προειδοποιεί: «Πρέπει να μάς επιτρέψουν να κάνουμε τη δουλειά μας».

Παρά τη δυσκολία της αποστολής, ο στρατηγός Μουντ είναι αντίθετος στην οπλοφορία των παρατηρητών του ΟΗΕ. «Το να θελήσει κάποιος να σκοτώσει έναν άοπλο παρατηρητή είναι πολύ πιο δύσκολο. Εάν είναι κάποιος οπλισμένος γίνεται νόμιμος στόχος», υποστηρίζει.
Υπενθυμίζεται ότι οι δραστηριότητες των παρατηρητών έχουν διακοπεί από τις 16 Ιουνίου λόγω των συνεχιζόμενων αιματηρών συγκρούσεων, παρά το γεγονός ότι η αποστολή των παρατηρητών (UNSMIS) παραμένει στη Συρία.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters, Ναυτεμπορική


___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top