Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Μπαγίς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Τούρκοι αυτή την περίοδο ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ξοδέψουν χρήματα σε καταστήματα και ξενοδοχεία. Στο παρελθόν όταν οι πολίτες της Τουρκίας ρωτούνταν εάν θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη, το 85% απαντούσε θετικά. Τώρα, το 85% απαντά αρνητικά. Οι Τούρκοι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα στην Τουρκία και καλύτερες ευκαιρίες για εργασία».



Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πρόσθεσε ότι το 2010, 27.000 Τούρκοι πήγαν να ζήσουν στη Γερμανία αλλά 35.000 Γερμανοί πολίτες μετακόμισαν στην Τουρκία. Σημείωσε ακόμα ότι πολλοί από τα 5,5 εκατομμύρια Τούρκων που ζουν σε χώρες της ΕΕ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Τουρκία προκειμένου οι ίδιοι και τα παιδιά τους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.Όπως σημειώνει ο ιστότοπος, οι δηλώσεις του Μπαγίς ακολουθούν τη συμφωνία από πλευράς ΕΕ για την άρση των περιορισμών της βίζας για τα ταξίδια των τούρκων πολιτών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο euobserver επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του Μπαγίς υποστηρίζονται έως ένα βαθμό από στοιχεία. Ενώ η ευρωζώνη διέρχεται περίοδο βαθύτατης κρίσης, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Τουρκίας αυξάνεται. Παράλληλα η κρίση «κατατρώει τη γειτονική Αθήνα, όπου τρία ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων στην περιοχή του κέντρου έκλεισαν πέρυσι εξαιτίας της ολοένα μεγαλύτερης εγκληματικότητας που τρομάζει τους επισκέπτες».

Παρά ταύτα ο euobserver παρατηρεί ότι η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα κι ότι υπάρχουν αγροτικές περιοχές στη χώρα όπου οι άνθρωποι ζουν με λιγότερα από 5 δολάρια την ημέρα.

Επισημαίνει επίσης ότι σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου, η Τουρκία αποδέχτηκε τη συμφωνία επανεισδοχής, σύμφωνα με την οποία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να σταματήσει την εισροή μεταναστών από χώρες όπως η Κίνα και το Πακιστάν, που από το έδαφός της περνούν στις χώρες της Ε.Ε.Ο Μπαγίς δήλωσε επ' αυτού ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει μία συνοριακή αστυνομία 50.000 ανδρών καθώς και ανθρώπινα κέντρα κράτησης και «νέους φράχτες».
http://www.kathimerini.com.cy/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top