Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

«Νέο όραμα» παρουσίασε η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την οποία "Αξιώνει" συνιδιοκτησία της νήσου. Ενώπιον εκπροσώπων των 27 κρατών μελών η Τουρκία Ζήτησε συνιδιοκτησία της Κύπρου από δύο λεγόμενους λαούς και κάλεσε την Κομισιόν να υιοθετήσει νέα προσέγγιση στην επίλυση του Κυπριακού.




Νέο όραμα για λύση του Κυπριακού, νοουμένου ότι βασίζεται στη δήθεν «εγγενή συστατική εξουσία» των ούτω καλούμενων «δύο λαών, την πολιτική τους ισότητα και την συνιδιοκτησία της νήσου», αξιώνει η Τουρκία, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση «να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση στο Κυπριακό πρόβλημα».Οι τουρκικές αναφορές περιλαμβάνονται σε έγγραφο που υπέβαλε η Άγκυρα στις Βρυξέλλες, ενώπιον μάλιστα των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το τουρκικό έγγραφο, το οποίο εξασφάλισε ο ΑΝΤΕΝΝΑ, αφήνει μεν ανοικτή τη μορφή της λύσης, αλλά φλερτάρει με τη συνομοσπονδία, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι «η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κύπρο το 1960 μέσω μιας κοινής άσκησης της αυτοδιάθεσης από τις δύο κοινότητες».
Το τουρκικό έγγραφο επιχειρεί να χρεώσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, ενώ προτάσσει την ανάγκη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σε δύο επίπεδα:
1. Θέτει θέμα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
2. Ζητά συνεργασία των κέντρων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους, στο πλαίσιο μιας «επιχειρησιακής λύσης».

Επιπλέον, η Άγκυρα καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει την πολιτική των βέτο, μπλοκάροντας τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία δεν θα συνεργασθεί με την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διάρκεια άσκησής της από την Κυπριακή Δημοκρατία.Αξιοσημείωτο είναι ότι το τουρκικό έγγραφο, επικρίνει όλους τους υποψηφίους που έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει πρόθεση να διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα στην Κύπρο.
http://www.ant1iwo.com/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top