Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται το κύμα βίας που σαρώνει την ταραχώδη καυκάσια επαρχία του Νταγκεστάν στη Ρωσία.Σε μία από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό χωριό Τσιρκέι του Νταγκεστάν την Τρίτη, 29 Αυγούστου.Στόχος και θύμα της επίθεσης ήταν ο Σαΐντ Αφάντι, ο 74χρονος ισχυρός ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας των Σούφι στην περιοχή, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα 11χρονο αγόρι.

Την κηδεία του Αφάντι παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ στους υποστηρικτές του περιλαμβάνονται δεκάδες τοπικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και ιερείς που ασκούν μεγάλη επιρροή.

Ο θάνατος του Αφάντι ενδέχεται να κλιμακώσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των μετριοπαθών μουσουλμάνων Σούφι και της ριζοσπαστικής κοινότητας των Σαλάφι στην περιοχή.

Σε άλλο περιστατικό βίας, επτά στρατιώτες του τακτικού ρωσικού στρατού σκοτώθηκαν και έξι ακόμα τραυματίστηκαν όταν ένας συνάδελφός τους άνοιξε πυρ εναντίον των αδρών που φρουρούσαν το στρατώνα του στρατοπέδου τους. Αφότου χτύπησε τους σκοπούς, ο επιτιθέμενος εισήλθε στους θαλάμους και συνέχισε να πυροβολεί, προτού τελικά πέσει νεκρός από πυρά συναδέλφων του.

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο καταδεικνύουν την εντυπωσιακή αστάθεια που επικρατεί στις καυκάσιες επαρχίες της Ρωσίας, όπου μαίνεται επί χρόνια ένοπλος αγώνας από αυτονομιστές μουσουλμάνους που επιθυμούν να αποσχιστούν από τη Μόσχα και να εντάξουν τις επαρχίες της νότιας Ρωσίας σε ένα ανεξάρτητο ισλαμικό εμιράτο.

skai.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top