Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεπορτάζ: Λίλυ Σπυροπούλου
Μπορεί το βλέμμα της αγοράς να είναι σήμερα στραμμένο στο Παρίσι, περιμένοντας ίσως μία εξέλιξη στο θέμα της Εμπορικής Τράπεζας, από την άλλη πλευρά, όμως, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία που να συνηγορεί στο ότι στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole θα ληφθούν ή θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις. Θεωρητικά, μεθαύριο Παρασκευή, θα μπορούσε να ανακοινωθεί η τελική επιλογή του γαλλικού ομίλου για το ποια προσφορά προκρίνει, της Εθνικής, της Eurobank ή της Alpha Bank.



Kαι αυτό, διότι η Παρασκευή είναι ουσιαστικά η τελευταία εργάσιμη πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου (Κυριακή), ημερομηνία λήξης της διάρκειας των εγγυήσεων που έχουν συμπεριλάβει στις νέες δεσμευτικές τους προσφορές οι τρεις ενδιαφερόμενες τράπεζες.

Βέβαια, οι εγγυήσεις αυτές μπορούν να ανανεωθούν - δεν αποτελούν δέσμευση χρονική - αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής. Οι εγγυήσεις που προσέφεραν οι τρεις «μνηστήρες» ήταν αίτημα του γαλλικού ομίλου και αφορούν στην εγγύηση για την επιστροφή ρευστότητας προς την Credit Agricole την προσεχή διετία - τριετία. Αλλωστε, η Credit ακολουθώντας τις συστάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος ενίσχυσε το καλοκαίρι με νέα ένεση ρευστότητας την Εμπορική Τράπεζα, με αποτέλεσμα σήμερα η Τράπεζα να διαθέτει υψηλή παρουσία ρευστού και να μπορεί να «βγαίνει επιθετικά» στην αγορά, με ανταγωνιστικά προϊόντα δανείων.
Το γεγονός ότι η Εμπορική είναι ενισχυμένη από πλευράς ρευστότητας, σε μία περίοδο που οι ξένες αγορές έχουν κλείσει για τις ελληνικές τράπεζες, ότι παράλληλα είναι κεφαλαιακά ισχυρή και ανακεφαλαιοποιημένη, επίσης, από τους Γάλλους, συν το ότι και μετά την πώλησή της θα έχει στρατηγικό εταίρο την Credit Agricole, εξηγεί για ποιο λόγο η συγκεκριμένη Τράπεζα έγινε ξαφνικά «περιζήτητη», όταν πριν από λίγα χρόνια ουδείς από όσους σήμερα τη διεκδικούν, ασχολιόταν μαζί της...

Κέρδος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top