Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η είδηση που έρχεται από τη μακρινή Κίνα, μέσω Νότιας Κορέας είναι αρκούντως αποκαλυπτική και διδακτική: Οι νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις ρούχων και υποδημάτων αποχωρούν από την Κίνα, αναζητώντας προορισμούς με φθηνότερο εργατικό δυναμικό, όπως το Βιετνάμ, η Καμπότζη και η Μιανμάρ.
Εν ολίγοις, η οικονομική ανάπτυξη έφερε την νομοτελειακή αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και μείωσε την ανταγωνιστικότητα της κινεζικής οικονομίας με αποτέλεσμα της αποχωρήσεις επενδύσεων. Πρακτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα πρέπει να μειώσει πάλι τους μισθούς για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, αλλά να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα τόσων ετών ώστε να στηρίξει την ανάπτυξή της στην υψηλή τεχνολογία, την ποιότητα και την καινοτομία.



Αυτό αποκαλύπτει τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Η στρεβλή μέθοδος ανάπτυξης της οικονομίας, οδήγησε στο αδιέξοδο και στην ανάγκη να ξεκινήσουμε κυριολεκτικά από το μηδέν Οι μισθοί κατακρημνίστηκαν – διότι κανείς δεν σε δανείζει αενάως ώστε να τους διατηρείς σε ψηλά επίπεδα – οδηγούμενοι σε σημείο ισορροπίας που θα φέρει επενδύσεις και ο κόσμος θα ξαναπιάσει δουλειές, η οικονομία θα αρχίσει σιγά-σιγά να αναπτύσσεται και οι αποδοχές να πάρουν πάλι την ανηφόρα, από πλούτο που θα υπάρχει…
Το κρίσιμο στοίχημα είναι εάν και κατά πόσον θα καταφέρουμε αυτή τη φορά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η δεύτερη φάση να απαιτεί την εμπλοκή της χώρας σε πραγματικά παραγωγικές ενασχολήσεις, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μη ζήσουν τα ίδια. Δυστυχώς, δεν διακρινόμαστε για τη μνήμη μας ως λαός…

defence-point.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top